gebelikte uçağa binmek sakıncalı mıdır?

Hypnose_22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2011
214
4
46
İstanbul
Kızlar selam..

Ben 25+4 haftalık hamileyim.Haftaya tam 27. haftamda uçak yolculuğu yapacağım 1 saatlik. pega... hava yollarından bilet aldım.28. haftaya kadar doktor raporu gerekmeksizin,yolcunun rızasıyla yolculuk yapılıyormuş. Ben de daha 28. haftama girmemiş olacağım.Siz aynı hava yoluyla uçtunuz mu ? Bir sorun çıkardılar mı ? 27 haftalık olduğumu gösteren bir doktor raporu gereklimidir ? Bir de dedektör'den geçmeyeceğim doğal olarak,bir problem çıkarıtıyorlar mı ? Yardımlarınız için çoooooooooooook teşekkürler !

Kızlar selam..

Ben 25+4 haftalık hamileyim.Haftaya tam 27. haftamda uçak yolculuğu yapacağım 1 saatlik. pega... hava yollarından bilet aldım.28. haftaya kadar doktor raporu gerekmeksizin,yolcunun rızasıyla yolculuk yapılıyormuş. Ben de daha 28. haftama girmemiş olacağım.Siz aynı hava yoluyla uçtunuz mu ? Bir sorun çıkardılar mı ? 27 haftalık olduğumu gösteren bir doktor raporu gereklimidir ? Bir de dedektör'den geçmeyeceğim doğal olarak,bir problem çıkarıtıyorlar mı ? Yardımlarınız için çoooooooooooook teşekkürler !

Hamilelerin uçak yolculuğu yapması güvenli mi? - UZMANTV cnm burada detaylı anlatılıyor video izle istersen:49:

uçağa nereden bineceğine bağlı rapor isteyip istemeyecekleri, büyük şehirlerde mutlaka istiyorlar, bence sen kontrole gittiğinde bu durum için bir rapor al.

güvenlik cihazına gelince on dan geçmenin hiç bir sakıncası yok diye biliyorum ayrıca geçmeden içeri girmene türkiyenin hiç bir yerinde izin vereceklerini sanmıyorum.

şimdi iş yerindeyim izliyemiyorum canım da..ben zaten araştırdım.Sadece o hava yollarının nasıl olduğunu bu konuda öğrenmek istemiştim. Daha önce pegas.. la uçan varmı hamileyken diye

Kızlar selam..

canim ilgili havayolu sirketi benim eski calistigim sirketlerimden biri..28. haftaya kadar raporsuz ucabilirsin. bu kural bütün sirketler icin gecerlidir.merak etme.

uçağa nereden bineceğine bağlı rapor isteyip istemeyecekleri, büyük şehirlerde mutlaka istiyorlar, bence sen kontrole gittiğinde bu durum için bir rapor al.

güvenlik cihazına gelince on dan geçmenin hiç bir sakıncası yok diye biliyorum ayrıca geçmeden içeri girmene türkiyenin hiç bir yerinde izin vereceklerini sanmıyorum.

zarari yok denir ama yinede kullanmamakta sakinca var. almanya, istanbul ve ankarada havalimanin xray den gecmedim elle üzerim arandi o kadar. hamile hanimlar özellikli yolcudur.herkes cok dikatli davranir.

canim bende bidahaki ay ucucam insalla 27 haftalik oluyorum,doktora sordum rapor vericem öle ucarsin dedi.ne olursa olsun yanina rapor al bence her ihtimale karsi

Evet ya ben de temmuz ayında kardesimin nişanı için bir haftalığına memlekete gitmek istiyorum. 32. haftaya denk geliyo. Ama doktorum marmara bölgesi içine bile yatılı gitme diyo. Anlamadaım niye oyle dedigini. Arkadaslarımdan duyuyorum binenler var. Bişey de olmamıs. Am olur mu olur diye korkuyorum ben de.

eğer doktorundan hamiledir diey bir yazı almazsan dedektörden geçiyosun buda bebek için iyi bişey değil o yüzden doktorundan bir yazı al

canım ben söylediğin hava yolu şirketiyle 9 haziranda yani yanılmıyorsam geçen hafta perşembe günü bindim.28.haftadan sonra rapor istediklerini söylediler sorun çıkarmadılar.x-ray cihazından geçmek istemiyorum dedim.hiç ikiletmediler.ama bindiğim yer büyükşehirlerden biri değidi.ilk çoçuğumda da uçağa binmiyeceğim halde(annemi karşılayacaktım)sabiha gökçende tartışmıştım..bu arada bu cihazların yaydığı radyasyonun zararı tam olarak ispatlanamadı.sende söyle üstünü elle arasınlar.bu konuda görevli artık bayan görevliler var.bu arada bana doktorum uçakta arkana yaslan ve bol bol su iç dedi.özellikle kalkarken ve inerken.

Son düzenleme:
ben daha 2 buçuk aylık hamileyken o hava yolu şirketiyle 1saat15 dakikalık bir yolculuk yaptım doktorum x rayden geçme hamile olduğunu söyle yeterli bi skıncası yok yolculuğun dedi öylede oldu zaten.hiçbir kontrolden geçmedim sadece elle bir arama yapıldı okadar bisorun olacağını sanmıyorum şuan 5 buçuk aylık hamileyim allaha şükür bir problemim yok.

24.üncü haftamda antalyadan istanbula uçtum 15 gün sonrada istanbuldan antalyaya doktoruma sorduğumda sana bi rapor vericem onu isterler dedi raporu aldım atlasjet istemedi ama sanırım haftadamdan dolayı cihazdan geçmek istemediğimi soyledim herhangi bi sakıncası yok dediler doktoruma sordum dönüşte bi sakıncası yokmuş

Kızlar selam..

uluslararasi hamile yolcu kurallari.

* Yirmisekiz hafta (yedi ay) doldurmamış olan hamile yolculardan rapor istenmez.
* Tek bebeğe hamile yolcuların 28. haftadan-36. haftaya kadar kendi doktorundan aldığı “Uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresi yer alan raporu ile seyahatine izin verilir. 36. haftadan sonra ise doktor raporu olsa dahi seyahatine izin verilmez.
* İki veya daha fazla bebeğe hamile yolcuların 28. haftadan-32. haftaya kadar kendi doktorundan aldığı “Uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresi yer alan raporu ile seyahatine izin verilir. 32. haftadan sonra ise doktor raporu olsa dahi seyahatine izin verilmez.
* Doktor raporunun tarihi yedi günden eski olamaz.
* Raporu düzenleyen doktorun rapor üzerinde adı soyadı, diploma numarası ve imzası mutlaka olmalıdır.

Back
X