• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte Uykuda Asiri Terleme ve Burun Tikanikligi

epack_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
2.170
13
158
- Yurtdışı
Doktor bey lutfen cevaplarsaniz sevinirim. 32 hafta 2 gunluk hamileyim ve her yattigimda yogun olarak kafa, boyun, gogus aralari sirt bolgem cok terliyor. Havalar soguk olmasina ragmen. Normalde zayif biriydim 44kg ile hamile kaldim simdiye kadar 14kg falan aldim. Esim geceleri burnumdan tikanik sesler ve horlama oldugunu soyluyor. Yatis pozisyonu terleme yapar mi( misal duz yatis) Sizce neden kaynaklanir?
Tesekkurler

Doktor bey lutfen cevaplarsaniz sevinirim. 32 hafta 2 gunluk hamileyim ve her yattigimda yogun olarak kafa, boyun, gogus aralari sirt bolgem cok terliyor. Havalar soguk olmasina ragmen. Normalde zayif biriydim 44kg ile hamile kaldim simdiye kadar 14kg falan aldim. Esim geceleri burnumdan tikanik sesler ve horlama oldugunu soyluyor. Yatis pozisyonu terleme yapar mi( misal duz yatis) Sizce neden kaynaklanir?
Tesekkurler

Gebelikte bebeğin ortaya çıkardığı ısı da anne tarafından atıldığı için sıcak basması ve terleme olabilir. Ağrı ise gebelikle ağırlık merkezinizin değişmesi sonucu kasların istemsiz kasılması (postürü aynı pozisyonda tutmaya çalışıyorlatr) sonucunda olmaktadır. Bu ağrılar bazen doğum sonrası kalıcı olabilir. Gebe olmasanız ağrılar ve terleme nedeni ile bir Romatoloji Uzmanına görünün derdim. Ancak gebesiniz ve bu gibi şikayetler gebelikte görülmektedir. Sağlıklı bir gebelik ve doğum dilerim...

Back