Gebelikte Uyuma Pozisyonu

HaticeElif

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2010
88
0
0
Almanya
Gebe bayanlar Merak ediyorum acaba genelde sol tarafa yatmalisin diyorlar... Ama ben sag tarafima yatinca rahat ediyorum.. Ama elimden geldigince Sol tarafima yatmaya calisiyorum... Acaba gebeliginiz boyunca ne sekil yattiniz belki sacma bir soru ama acaba sag tarafa yatinca bir zarari olurmu bebislerimize...

Ve gebelik boyunca egilme kalkma gibi hareketlerin zarari olurmu bu konuda daha önce sorun yasayan arkadaslar varsa lütfen bilgilendirsin bizleri....

Tesekkür ler bayanlar

Allah hepimize güzel kolay dogumlar saglikli hayirli evlatlar nasip etsin insallah...

Merhaba HaticeElif,

evet aynen öyle sol tarafa yattigimiz zaman bu bebegimiz için en iyi pozisyon oluyor. Özellikle hamileligin ikinci 3aylik döneminde sol tarafa yatmaya ba$lamamiz öneriliyor.
Reklama kaçacak ama ben Dr. Öz'ün kitabini aldim ve içerisinde bizim anlayacagimiz dilde güzel konulara deginmi$ hocamiz. Tam da senin bu sorun hakkinda bir bölüm var o paragrafi payla$ayim diger annelerde faydalanir:

Karniniz büyürken ve ikinci üç aylik döneme girdiginizde yüz üstü yatamayacaginizi biliyoruz. Ama sirt üstü yatmaktan da kaçinmanizi istiyoruz. Cünkü bunu yaptiginizda, rahminizin agirligi plasentayi besleyen kan damarlarini slkl$tlrlr ve daha önce de söz ettigimiz kan gölünde kurumaya neden olabilir. Sol yaniniza yatmanizda sag yana yatmanizdan iyidir; çünkü rahme daha fazla kan aki$i saglar. Ikisi de sirt üstü yatmaktan iyidir, çünkü bunu yaptiginizda vena kava denen geni$ bir damari da slkl$tlrml$ olursunuz. Bunun yarattigi basinç, sanki bir su hortumunu büküyormu$sunuz gibi, kalbe kan aki$i klsltLar. Bu durumda rahminize ve bebegenize kan aki$i azalir.

Aynen bende senin gibi sag tarafta rahat uyuyorum ama bebi$im için sol tarafimda uyumaya gayret ediyorum. Göbegimiz büyüdükce daha da zor bi hal alcak ama onun için de bir ikinci yastik ile bacak aramiza alip hem bel agrimizi hafifletmi$ oluruz hem daha rahat ederiz.

iPUCU
GOOGLE'a: "gebelikte yati$ biçimi" diye tarat ve resimlere bir bak. Yardimci olcaktir. :kahve:

Tatli uykular sana ve bebi$ine :emir_bebek:a.s.

Son düzenleme:
arkadaşlar ben de doktorumla bu konuyu paylaştım, onun yorumu da bebeğin rahatı annenin rahatıyla ilgilidir diyor. yani anne ne tarafa yatarsa bebek de ona göre pozisyon alıyormuş. kendi hamileliğinden de örnekler vererek bilgilendiriyor beni ve ben doktoruma çok güveniyorum. ama zaten belli bir dönemden sonra tek tarafa yatamıyorsunuz(en azından ben öyleydim) gece boyunca sağ, sol, sırt üstü dönüp duruyorum. ama bence doktoruna danış o seni rahatlatacaktır.

Back
X