gebelikte vajinal muayene

Blaurosie

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2010
1.291
17
0
- Yurtdışı
Merhaba arkadaslar

aslima takilan bir sorun var..sizlere sormak istedim..ben gecen carsamba kontorlum vardi- o zaman 13+4 günlüktüm tam.. ve doktorum vajinal ultrasonda bakti bebeg.. hic te sormadim salak gibi neden karindan bakmadin diye ama sonradan kafama dank etti.. belkide normal ama bence 3 ayi gectim karindan bakmasi gerekmezmiydi??

bilgisi olan varsa tecrübesi yada bana biseyler söylerseniz cok sevinirim..saygilar

kalp atışını duymak için 6-8 hafta arası vajinal ultrasonla bakılıyor ama bu haftalarda duymadım

Merhaba arkadaslar

aslima takilan bir sorun var..sizlere sormak istedim..ben gecen carsamba kontorlum vardi- o zaman 13+4 günlüktüm tam.. ve doktorum vajinal ultrasonda bakti bebeg.. hic te sormadim salak gibi neden karindan bakmadin diye ama sonradan kafama dank etti.. belkide normal ama bence 3 ayi gectim karindan bakmasi gerekmezmiydi??

bilgisi olan varsa tecrübesi yada bana biseyler söylerseniz cok sevinirim..saygilar

bazı dr lar gebelıgın 3. ayına kadar alttan muane edıyorlar ...

evet benimde internetten arastirdigima göre 3 aya kadar alttan muayene var diyorlar .. ben gecen hafta 13+4 tüm yani 15 haftalik nerdey 4 ay olacak..cok kafam karisti ama yaa..kendi kendimi kurup duruyormuyum acaba?

İlk 2 ay benim doktorum da alttan muayene ediyordu, ama benim kanamam vardı, bununla alakası olabilir. İlk zamanlar arkadaşların dediği gibi kalp atışı için filan alttan muayahane edilebiliyor ama 3 aydan sonra gereksiz sanırım.

kistik, mantar, gibi şeyler var mı onu görmek içindir. tedirgin olucak bişey yok. zaten vajinadan baksada sorun olmuyor. sadece anne için meşakatli bir yöntem

benimde 7.haftada kalp atışı duyulamadığı için allatn bakıldı.bildiğim kadarıyla mantar vs.varmı diye bakılıyo.hiçbir sakıncası yok yırt dışında çoğu yerde öyleymiş.bir kaç tane yabancı gebelik stesine üye oldum oralarda yazıyor.

arkadaşlar konuyla alakası yok ama bişi sormam lazım.bnde mantar oldugunu düşünerek dr canesten diye bi ilaç verdi krem yani.bu ilacı kullanan var mı aranızda.iki hafta ilişkiye girmemek mi lazım.bi yardım ederseniz sevinirim.

cok tesekkür ederim arkadaslar.. insan kendini kötü hisediyor.aslinda kötü birsey olsa doktor yapmaz diye düsünmek lazim ama iste ...benim ay sonu 25 mayista kontrolum var ..bakalim bu sefer nabacak ama bu sefer alttan yaparsa yie soracagim..:):)
tekrar alakaniza tesekkür ederim arkadaslar...
saygilarrr

arkadaşlar konuyla alakası yok ama bişi sormam lazım.bnde mantar oldugunu düşünerek dr canesten diye bi ilaç verdi krem yani.bu ilacı kullanan var mı aranızda.iki hafta ilişkiye girmemek mi lazım.bi yardım ederseniz sevinirim.

merhaba pirlepe,
sende mantar oldugunu düsünerek demissin emin degil yani..ben 2 seneden beri tolam üc kere vajinal mantar yasadim..antibiyotik kullanmistim doktor yan etkisi dedi..ben krem ve fitil olarak iki yönlü ilac kullandim..biz ilaci aldigim ilk gün iliskiye girmedik mesela cünkü kasinti ve beyaz peynirimsi akinti gibi bisi vard. ama ilaci aldigim ilk gün hemen etki gösterdi. doktorumda iliski hakkinda hicbisey solemedi. demekki sorun yok. iki hafta iliski olmamasi mümkün degil.ole bisi olamaz yani.

canım her dr ve kişiye göre değişiyor bu muayene bende 31-6 haftalık hamileyim ama bugüne kadar hiç altdan muayene olmadım çok şükür bi problemde olmadı. dün kasıntım var diye gitdim ilaç verdi geçmezse tekrar gidicem inş. altdan muyene etmez çok korkuyorum canım yanar diye

canım her dr ve kişiye göre değişiyor bu muayene bende 31-6 haftalık hamileyim ama bugüne kadar hiç altdan muayene olmadım çok şükür bi problemde olmadı. dün kasıntım var diye gitdim ilaç verdi geçmezse tekrar gidicem inş. altdan muyene etmez çok korkuyorum canım yanar diye

Canin yanar diye korkma yanmaz zaten. benim korkum bebege zarar gelir diye endisem yani ..

merhabalar.vajinismsu atlatmış fakat hala korkan ve ağrılı cinsel ilişki yaşayan biri normal doğum yapabilirmi,yapmalımı,16.haftalık gebeyim ve aklım hep bu sorunumda:(((

merhabalar.vajinismsu atlatmış fakat hala korkan ve ağrılı cinsel ilişki yaşayan biri normal doğum yapabilirmi,yapmalımı,16.haftalık gebeyim ve aklım hep bu sorunumda:(((

Konu icin ayri topic ac istersen..bir cok kisi bilgi verebilir.benim söyleyecegim tek sey hersey normal olmasi gerektigi gibi olmali.normal dogum olmasi gereken. sezeryan ameliyat yani..mecbur olmadikca basvurulmyacak yöntem derim ben sana ..

38.haftada vajinal muayne oldum aslında olamadım kastım çünkü bu yüzden doğuma olun sıcaklığım gitti ve normal doğum yapamadım sezeryan olmk zorunda kaldım

Canin yanar diye korkma yanmaz zaten. benim korkum bebege zarar gelir diye endisem yani ..

Yok canım bebeğe hiç bir zararının oldugunu sanmıyorum cunku ben ilk hamileliğimde 27.haftaya kadar mecburen alttan ultrasyonla muayene edildim.Rahım ağzı boyunun olculmesi gerekiyordu cunku.Cok sukur hiç bir sorunda yasamadım.

iki gün önce bulantı kusma yüzünden acile gittim, ardından biraz kasılma yaşadığım için, acildeki kadın doğum doktoru kontrol etçem diye muayene edicem dedi, Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın, bu kadar adilik olmaz, o kadar kötü davrandı ki, sanki ben orda hamile bir bayan değilim de hamile ineği kontrol eder gibi, bileğine kadar muayene etti, bi de sanki her gün birine açmaya alışkınmışım gibi, aç aç aç aç diyo bana, ya bi insan saygı duyar, bi psikoloji nedir düşünür, bu kadın hamiledir gücüne gider eder diye bi içinden geçirir, doktorum her şey yapabilirim doğal bunlar felan fasa fiso, psikoloji denen bişey var kardeşim. ayıptır günahtır, ne biçim bi davranış bu, bi tek onu kadın doğum doktoru görmedik, örtü denen bişey var, ne öyle köpek mi muayene ediyosun, işte etik denen kavram burda devreye giriyor, etiğine tükürdüğümün doktoru, hatırladıkça deli oluyorum, ama hastaneye gittiğimde ilk işim, onun bu davranışı yüzünden hakkında ilgili kişilerle konuşmak olucak, o gün hastaydım zaten o durumu yaşayınca psikolojim devamında bir olumsuzluk yaşamaya müsade de etmedi, yoksa iyi benzetirdim ben onu, terbiyesiz !
ama ona rağmen, yine de kötü düşünmeyeceğim, normal doğurmam gerekirse doğurucam, Allah en büyük yardımcımızdır, inşallah kötü anlar zamanlar yaşamayız. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

o doktorun da bu yazı her okundukça, bi yerleri çınlasın !:47:

3 aylık olana kadar alttan muayene oldum..
doktorum bunun sakıncasının olmadığını söyledi..
sonrasında hep karından bakıldı..
rahat ol doktor bebeğine zarar verecek bişey yapmaz
sağlıklı bir doğum dilerim

iki gün önce bulantı kusma yüzünden acile gittim, ardından biraz kasılma yaşadığım için, acildeki kadın doğum doktoru kontrol etçem diye muayene edicem dedi, Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın, bu kadar adilik olmaz, o kadar kötü davrandı ki, sanki ben orda hamile bir bayan değilim de hamile ineği kontrol eder gibi, bileğine kadar muayene etti, bi de sanki her gün birine açmaya alışkınmışım gibi, aç aç aç aç diyo bana, ya bi insan saygı duyar, bi psikoloji nedir düşünür, bu kadın hamiledir gücüne gider eder diye bi içinden geçirir, doktorum her şey yapabilirim doğal bunlar felan fasa fiso, psikoloji denen bişey var kardeşim. ayıptır günahtır, ne biçim bi davranış bu, bi tek onu kadın doğum doktoru görmedik, örtü denen bişey var, ne öyle köpek mi muayene ediyosun, işte etik denen kavram burda devreye giriyor, etiğine tükürdüğümün doktoru, hatırladıkça deli oluyorum, ama hastaneye gittiğimde ilk işim, onun bu davranışı yüzünden hakkında ilgili kişilerle konuşmak olucak, o gün hastaydım zaten o durumu yaşayınca psikolojim devamında bir olumsuzluk yaşamaya müsade de etmedi, yoksa iyi benzetirdim ben onu, terbiyesiz !
ama ona rağmen, yine de kötü düşünmeyeceğim, normal doğurmam gerekirse doğurucam, Allah en büyük yardımcımızdır, inşallah kötü anlar zamanlar yaşamayız. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

o doktorun da bu yazı her okundukça, bi yerleri çınlasın !:47:

hakkaten terbiyesizlik yapmış.
geçmiş olsun..gerekli yerlere şikayetinizi yapın.
birkaç saygısız yüzünden fikirlerimiz değişiyor..

3 aylık olana kadar alttan muayene oldum..
doktorum bunun sakıncasının olmadığını söyledi..
sonrasında hep karından bakıldı..
rahat ol doktor bebeğine zarar verecek bişey yapmaz
sağlıklı bir doğum dilerim

tesekkür ederim cerenimo...benimki yersiz korku iste.. bebegi hala hissetmiyorum biliyorum erken ama her an yasiyormu birseymi oldu düsüncesi var.. biraz pinpirikliyim heralde..Allah hepimizin yardimcisi olsun ..

Back
X