Gebelikte yüksek tansiyon(preeklampsi)

8tugce8

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2008
1.635
7
73
merhaba arkadaşlar ben Allah ın izniyle 5 aylık hamileyim,şimdiye kadar çok fazla problemim oldu ama çok şükür atlattık yani 5 aydır hep yatıyorum şimdide yüksek tansiyon sorunum var başımı kaldırdığımda tansiyonum 15-8 e çıkıyor bu rahatsızlığım çok erken başladı ve preeklampsi yani gebelik zehirlenmesinden korkuyorum,bu rahatsızlığı yaşayan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var daha çok tedavi üzerine yorum yaparsanız çok sevirim.:a015::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

benim 4aydan sonra çıkmaya başlamıştı tuzsuz yemek ve bol su iç demişti doktorum tabi bana hiç etkisi olmamıştı tansiyon hapıda kullandım ama yinede düşmedi 1ay felan hastanede yattım serumlarla düşürülmeye çalışıldı maalesf 32haftalık doğum yaptırdılar sezeryanla oldu çok şükür oğlum sağlıklı çok dikkat etmen gerekiyo

benim 4aydan sonra çıkmaya başlamıştı tuzsuz yemek ve bol su iç demişti doktorum tabi bana hiç etkisi olmamıştı tansiyon hapıda kullandım ama yinede düşmedi 1ay felan hastanede yattım serumlarla düşürülmeye çalışıldı maalesf 32haftalık doğum yaptırdılar sezeryanla oldu çok şükür oğlum sağlıklı çok dikkat etmen gerekiyo

canım çok teşekkür ederim cvp için Allah razı olsun peki yükseldiği dönemden itibaren hiç düşmedimi benim ara sıra yatınca düşüyor

düşüyodu tabi ama en son 19 a yükseldi bebeği almak zorunda kaldılar hiçbişeyi kafana takma tansiyonu bile takma bişeylerle uğraş benim uğraşıcağım bişey yoktu çok takıyodum dahada yükseliyodu o kadar psikolojim bozulmuştuki tansiyon aleti elimde geziyodum yat istirahat et devamlı

düşüyodu tabi ama en son 19 a yükseldi bebeği almak zorunda kaldılar hiçbişeyi kafana takma tansiyonu bile takma bişeylerle uğraş benim uğraşıcağım bişey yoktu çok takıyodum dahada yükseliyodu o kadar psikolojim bozulmuştuki tansiyon aleti elimde geziyodum yat istirahat et devamlı
sanki beni anlatıyorsun günde en az 20 kez ölçüyorumdur,cvp için teşekkürler

tansiyon yüksek olup idrarda protein atımı başlayınca alıyorlarmış bebeği Allah korusun

merhaba canım bende preeklemsi vardı.
dinlenerek ve ilaçlarla ancak bir hafta dayana bilidim.
30 haftalıkken sezeryana alındım.
ben bebek aspirinide kullandım .

evet malesef bebeğin gelişiminede dikkat et
ben 30 haftalıktım ama bebekler 24 haftalık büyüklüğündeydiler.

evet dr onuda dedi inşallah öyle birşey olmaz ben sürekli yatıyorum yatarken düşük çıkıyor hatta bugün maaşallah 9-5 e kadar düştü belki senin ikiz olduğu için daha çok etkilenmişsin.

evet dr onuda dedi inşallah öyle birşey olmaz ben sürekli yatıyorum yatarken düşük çıkıyor hatta bugün maaşallah 9-5 e kadar düştü belki senin ikiz olduğu için daha çok etkilenmişsin.

çok tuzlu yeme mümkünse kes canım
çok iyi inşallah hep böyle gider.

çok tuzlu yeme mümkünse kes canım
çok iyi inşallah hep böyle gider.

teşekkür ederim tuzu hayatımdan tamamen çıkarttım günde 2 kez tnsiyon ilacı içiyorum senin yaterkendemi yükseliyordu???:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::

Valla evde yatarken belli olmuyordu.
Genelde benim düşüktü bir anda yükseldi

tansiyon yüksek olup idrarda protein atımı başlayınca alıyorlarmış bebeği Allah korusun
evt cnm benim idararda protein yükselmişti en son doktor çok yükseldiğini söyledi hatta doğum olduktan sonra 1gün daha dursaydın bebeğide senide kaybedebilirdik dedi böbreklerimde ödem oluşmuş ama ben bunların hiçbrini anlamadım tansiyonum çıkınca bile anlamıyordum mutlaka bitane doktora git sürekli takip altında ol cnm
allh yardımcımız olsun şimdi 2.hamileyim 3aylık korkuyorum yine çıkcak die:Saruboceq:

evt cnm benim idararda protein yükselmişti en son doktor çok yükseldiğini söyledi hatta doğum olduktan sonra 1gün daha dursaydın bebeğide senide kaybedebilirdik dedi böbreklerimde ödem oluşmuş ama ben bunların hiçbrini anlamadım tansiyonum çıkınca bile anlamıyordum mutlaka bitane doktora git sürekli takip altında ol cnm
allh yardımcımız olsun şimdi 2.hamileyim 3aylık korkuyorum yine çıkcak die:Saruboceq:

teşekkür ederim canım ben kontrollerimi hiç aksatmıyorum çokşükür şuana kadar birşey çıkmadı sanada çok geçmişolsun zor günler geçirtmişsin Allah birdaha bu sıkıntılllardan esirgesin umarım sağlıklı bir hamilelik dönemigeçiririz benim merak ettiğim butür tansiyon yüksekliği yatınca geçermi yani benimki psikolojikmi yükseliyor bide küçük tansiyon kaça çıkıyor çok soru soruyorum ama çok korkuyorum inanın.:1no2:

teşekkür ederim canım ben kontrollerimi hiç aksatmıyorum çokşükür şuana kadar birşey çıkmadı sanada çok geçmişolsun zor günler geçirtmişsin Allah birdaha bu sıkıntılllardan esirgesin umarım sağlıklı bir hamilelik dönemigeçiririz benim merak ettiğim butür tansiyon yüksekliği yatınca geçermi yani benimki psikolojikmi yükseliyor bide küçük tansiyon kaça çıkıyor çok soru soruyorum ama çok korkuyorum inanın.:1no2:
saol cnm ama ben hep yatıyodum yine yükseliyodu belki bünyeden bünyeye değişir bilmiyorum psikolojikte yükselebiliyor mesela ben doktora gittiğim zaman yükseliyo eve geldiğimde normale dönüyor küçük tansiyon 10 yada 12oluyodu zaten gebelikte küçük tansiyon önemliymiş

canım geçmiş olsun öncelikle..
benim bir arkadaşımın eşininde başına geldi.
bebeğin gelişimi geride kalmıştı.gıdana dikkat et lütfen.
birde idrar tahlillerini her hafta yaptır.
32.haftada alelacele sezeryana aldılar bebekde sağlıklıydı.bir süre küvezde kaldı..

sağolun arkadaşlar çok yardımcı oldunuz bana daha o teşhiş hamd ı senalar olsun konulmadı ama ara sıra yükseldiği için çok korktum halada korkuyorum ama Allah a sığındım inşallah başıma gelmez zaten bilekten ölçen aletle ölçüyorum ondanda biraz yüksek çıkıyor hayırlısı bakalım bugün bir kaçkez 9-5çıktı bu rahatsızlık olsa bu kdar düşük çıkmaz sanırım bide şişlik falan oluyormuş başka belirtileride varmı bilmiyorum tekrar teşekkürler.

bu arada aklınızda olsun bu rahatsızlığı önlemenin bazı yolları varmış ne kadar doğru bilmiyorum:magnezyum,kalsiyum,aspirin,heparin,balık yağı,E ve B vitamini

saol cnm ama ben hep yatıyodum yine yükseliyodu belki bünyeden bünyeye değişir bilmiyorum psikolojikte yükselebiliyor mesela ben doktora gittiğim zaman yükseliyo eve geldiğimde normale dönüyor küçük tansiyon 10 yada 12oluyodu zaten gebelikte küçük tansiyon önemliymiş

canım en baştan berimi yani 4. aydan berimi küçük tansıyon 10-12 çıkıyordu çok yüksekmiş Allah korusun bide bilektenmi koldanmı ölçtürüyordun senide sorularla sıktım kusura bakma:1hug::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

canım en baştan berimi yani 4. aydan berimi küçük tansıyon 10-12 çıkıyordu çok yüksekmiş Allah korusun bide bilektenmi koldanmı ölçtürüyordun senide sorularla sıktım kusura bakma:1hug::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
evt 4.aydan itibaren yükseliyodu koldan ölçüyodum pompalılarla ben dijitallere güvenmiyorum
yok cnm ne sıkılması seni aydınlatıyorsam ne mutlu

Back
X