Gebelikte zayıflama mümkün mü

unseltll

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2023
214
92
18
30
Kızlar merhaba. Kiloyu çok takan biriyim. Gebelik şüphem var bir haftaya belli olacak. Bu süreçte sağlıklı bir şekilde birkaç kilo fazlam var verebilir miyim sizce? Size garip gelebilir ama gebelik surecimde birkaç kilo da olsa vermek istiyorum. Önerileriniz var mı?

Kızlar merhaba. Kiloyu çok takan biriyim. Gebelik şüphem var bir haftaya belli olacak. Bu süreçte sağlıklı bir şekilde birkaç kilo fazlam var verebilir miyim sizce? Size garip gelebilir ama gebelik surecimde birkaç kilo da olsa vermek istiyorum. Önerileriniz var mı?
Yemene dikkat etmesse bebeginde zayif ve saglik sorunlari olabilir canm riske girme derim

Mümkün.
Doktorunuzla konuşarak daha net bilgi alabilirsiniz.

Hamilesiniz diye 2 kişilik yemeyin, zaten doktorlar önermiyor bunu, önemli olan yediğinizin niteliği.

Mesela 1 tabak makarna yerine, 2 tabak yeşil mercimek yemeği yersiniz, yanına salata. Oh mis gibi protein, bebeğe de kilo aldırır. Ekmek yerine yine 1 tabak fazladan sulu yemek yersiniz kalori olarak aradaki fark belli olur. Ara öğün olarak ev yoğurdu yersiniz koca tabak.

Mesela doktorumun başka bir gebesi doğum olacağı haftaya kadar 10 kilometre yürümüş, hiçbir sorun yokmuş tabii gebeliğinde, bu nokta çok önemli.

En azından veremeseniz bile fazladan almazsınız.

Yemene dikkat etmesse bebeginde zayif ve saglik sorunlari olabilir canm riske girme derim
Çok fazla kilo almak istemediğim için. Hamilelik şüphem var adetime 5 gün var acayip tatlı yeme isteğim oluyor. Sonrasında pişmanlık duyuyorum. Psikolojik olarak sıkıntı yaşamakta istemiyorum. Tabi hamilelik olursa doktor kontrolünde yaparim

Mümkün.
Doktorunuzla konuşarak daha net bilgi alabilirsiniz.

Hamilesiniz diye 2 kişilik yemeyin, zaten doktorlar önermiyor bunu, önemli olan yediğinizin niteliği.

Mesela 1 tabak makarna yerine, 2 tabak yeşil mercimek yemeği yersiniz, yanına salata. Oh mis gibi protein, bebeğe de kilo aldırır. Ekmek yerine yine 1 tabak fazladan sulu yemek yersiniz kalori olarak aradaki fark belli olur. Ara öğün olarak ev yoğurdu yersiniz koca tabak.

Mesela doktorumun başka bir gebesi doğum olacağı haftaya kadar 10 kilometre yürümüş, hiçbir sorun yokmuş tabii gebeliğinde, bu nokta çok önemli.

En azından veremeseniz bile fazladan almazsınız.
Teşekkür ederim. Evet inşallah öyle yapacağım.

Çok fazla kilo almak istemediğim için. Hamilelik şüphem var adetime 5 gün var acayip tatlı yeme isteğim oluyor. Sonrasında pişmanlık duyuyorum. Psikolojik olarak sıkıntı yaşamakta istemiyorum. Tabi hamilelik olursa doktor kontrolünde yaparim
Mesela malarna ekmek ozellikle pilav yeme bol su ic gebelikte cok onemli zaten kilo almassin☺️ ben bugday ekmeyi yiyrm bir dilim sabah bir dilim aksm sebze yemekleri yapiyorm cogunlukla nasil oldu anlamadim 2 haftada 3 kilo geri gitmisim🤓riskten kastim normal diyet listesi kadar az yeme bi tık fazla yiyebilirsin

Ben ilk 5 ay hiçbir şey yiyemediğim için 7 kilo vermiştim 🙈 dua et, öyle bir gebeliğin olmasın canım. 😊

Bence hiç üzülme bir kaç kilo fazla hiç bir şey demektir. Diyetisyenim ilk üç ay zayıflama diyeti yapabilirsin demişti ama ben hala aynı kiloyum. Neredeyse hiç kilo almamalıyım. Ben de çok takıyorum ama sanırım şu anda hamileyim ve bu kilolar ile ne yapacağımı bilmiyorum. Seninki netleşti mi?

Back
X