• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeyim ve idrarda enfeksiyon çıktı :(

asya narin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2015
140
59
98
Selam hanımlar gebeliğimin nerdeyse üçüncü ayı bitmek üzere kan ve idrar tahlili yaptırdım ama idrarımda yoğun bir enfeksiyon olduğunu söyledi doktorum.Bir ilaç verdi suya katılıp içilen uroday diye tek kullanımlık ve birde bol bol su iç dedi. Benim gibi bir sorun yaşayıp bunu atlatan ve sadece su içerek atlatan hanımlar yada başka şekilde nasıl atlattıklarını ve nekadar zamanda bu durumdan kurtulduklarını yazabilirlermi bebeğime zarar vericek diye çok korkuyorum.Unutmadan birde ilaç kullandıktan kaç gün sonra tekrar idrar testi yaptınız enfeksiyonun bittiğini öğrenmek için?Çok uzun oldu ama lütfen bilgisi olan yazsın?

Canım hamileyken enfeksiyon kapmaya çok meyilliyiz ne yazık ki :( bunun tek ilacı su. Bol bol su içiceksin. Ben bi gün az içeyim akşam tuvaletimi yaparken yanmaya başlıyor hemen. Ertesi gün çok su içiyorum geçiyor.

Canım hamileyken enfeksiyon kapmaya çok meyilliyiz ne yazık ki :KK43: bunun tek ilacı su. Bol bol su içiceksin. Ben bi gün az içeyim akşam tuvaletimi yaparken yanmaya başlıyor hemen. Ertesi gün çok su içiyorum geçiyor.
Sendede idrarda enfeksiyon çıktımı? Yoksa sadece hissettiğin durumdan dolayımı bu şekilde davranıyorsun? Bana doktorum çok su tüket gebelerin çoğunda bu zamanlarda çıkarmış dedi.

Sendede idrarda enfeksiyon çıktımı? Yoksa sadece hissettiğin durumdan dolayımı bu şekilde davranıyorsun? Bana doktorum çok su tüket gebelerin çoğunda bu zamanlarda çıkarmış dedi.
Ben tahlil yaptırmadım henüz. Önümüzdeki hafta gidince yaptırıcam. Ama yaptırınca eminim çıkıcak. Hayatımda ne zaman idrar testi yaptırdıysam şikayetim olsun olmasın hep iltihap çıktı. Mantar vs olursa onlar daha tehlikeli allah korusun. İlacını iç bol su iç haftaya tekrar gidersin.

Ben tahlil yaptırmadım henüz. Önümüzdeki hafta gidince yaptırıcam. Ama yaptırınca eminim çıkıcak. Hayatımda ne zaman idrar testi yaptırdıysam şikayetim olsun olmasın hep iltihap çıktı. Mantar vs olursa onlar daha tehlikeli allah korusun. İlacını iç bol su iç haftaya tekrar gidersin.

İ
İlacı içtim günde iki iki buçuk litre kadar su tüketmeye çalışıyorum.Bir hafta sonra gitsem sonucun ne durumda olduğunu görebilirim inşallah.Açıklamaların için teşerkkürler.

Selam hanımlar gebeliğimin nerdeyse üçüncü ayı bitmek üzere kan ve idrar tahlili yaptırdım ama idrarımda yoğun bir enfeksiyon olduğunu söyledi doktorum.Bir ilaç verdi suya katılıp içilen uroday diye tek kullanımlık ve birde bol bol su iç dedi. Benim gibi bir sorun yaşayıp bunu atlatan ve sadece su içerek atlatan hanımlar yada başka şekilde nasıl atlattıklarını ve nekadar zamanda bu durumdan kurtulduklarını yazabilirlermi bebeğime zarar vericek diye çok korkuyorum.Unutmadan birde ilaç kullandıktan kaç gün sonra tekrar idrar testi yaptınız enfeksiyonun bittiğini öğrenmek için?Çok uzun oldu ama lütfen bilgisi olan yazsın?
Canm bu kadar korkmana gerek yok ben hamileliğimin başndan beri 2 kez idrar enfeksiyonu 3 kezde mantar enfeksitonu geçirdim ve ilaç fitil kullandm bisürü.. doktorun bebege zarar vermeyecek ilacı vermiştr emin ol.. bol su iç benim gibi ikide bir yakalansanda ilacını kullan ihmal etme doğunda risk olur..

Canm bu kadar korkmana gerek yok ben hamileliğimin başndan beri 2 kez idrar enfeksiyonu 3 kezde mantar enfeksitonu geçirdim ve ilaç fitil kullandm bisürü.. doktorun bebege zarar vermeyecek ilacı vermiştr emin ol.. bol su iç benim gibi ikide bir yakalansanda ilacını kullan ihmal etme doğunda risk olur..
Peki sen ilaç kullndıktan nekadar zaman sonra yeniden tahlil yaptırdın ilaç etki etmişmi diye? Doktorum bana söylemedi bende o an aklıma gelmediği için soramadım :(

Peki sen ilaç kullndıktan nekadar zaman sonra yeniden tahlil yaptırdın ilaç etki etmişmi diye? Doktorum bana söylemedi bende o an aklıma gelmediği için soramadım :KK43:
Birsonraki kontrolümde yapardı geçti derdi bisüre sonra yine şikayetim olurdu yine ilaç alırdım.. gebelikte tam antibiyotikle tedavi olmadğm için tekrarlar durur korkcak bişi yok Allaha emanet meleklerimiz

Geçmiş olsun canım soğan suyu kürü yapabilirsin enfeksiyonu silip atiyo araştır bebegine herhangi bir zararı dokunmazsa yap.

Ben bütün hamileliğin boyunca enfeksiyon sorunu yaşadım suyu azalttığını an enfeksiyon çıkıyordu hep üçüncü ayında o ilaçtan bende bi kere kullandım.hiçbir sorun yazamadim.bol su iç portakal mandalina limon suyu içip ye.doktor bana öyle demisti

Canim ben soğan suyu dedim ama düşüğe neden oluyomus sakin içme

bnde 24. haftamda enfekıyonla beraber kum döktüm..yok böyle bı ağrı..uyuştu böbreğim acıdan..

monurol şase kullndım bnde enfeskıyon için..şükür şimdi ıyıyız.. kullan ıhmal etme bnce.. enfeksıyon erken doğuma bıle neden olabılıyor ya da vücutta yayılıyor.. bebeğe ulaşmasın..

geçmiş olsun

Gebelikte her türlü iltihap sökücüler, idrar söktürücü etkisi olan ilaçlar, bitki çayları vs kullanımı çok riskli. Doktorun verdiği ilaçlar dışında birşey yapmamak lazım

Canim ben soğan suyu dedim ama düşüğe neden oluyomus sakin içme
Tamam zaten soğan kürünün ününü duymayan kalmadı sağolsun saraçoğluna nerdeyse her tv ye çıktığında soruluyordu :) biliyorum soğanın suyu ve maydonozun düşüğe neden olduğunu. TekrAr düzeltmen iyi oldu forumda bu yazıyı okuyan duymamış kişiler enazından yanlış bişey yapmaz ;)

bnde 24. haftamda enfekıyonla beraber kum döktüm..yok böyle bı ağrı..uyuştu böbreğim acıdan..

monurol şase kullndım bnde enfeskıyon için..şükür şimdi ıyıyız.. kullan ıhmal etme bnce.. enfeksıyon erken doğuma bıle neden olabılıyor ya da vücutta yayılıyor.. bebeğe ulaşmasın..

geçmiş olsun
Bende ağrı falan hiç yok yanma falanda olmuyor idrar da çıkmasa asla bişeyin farkına varmazdım.Bol su içiyorum inşallah biranevvel kurtuluruz.

Tamam zaten soğan kürünün ününü duymayan kalmadı sağolsun saraçoğluna nerdeyse her tv ye çıktığında soruluyordu :) biliyorum soğanın suyu ve maydonozun düşüğe neden olduğunu. TekrAr düzeltmen iyi oldu forumda bu yazıyı okuyan duymamış kişiler enazından yanlış bişey yapmaz :KK66:
Bende aşılama tedavisi surecindeyim ayin 22 gibi aşilamam yapılacak ben içmeye baslayacaktim enfeksiyon olur diye korktum iyi ki baslamamisim ;)

Ben bütün hamileliğin boyunca enfeksiyon sorunu yaşadım suyu azalttığını an enfeksiyon çıkıyordu hep üçüncü ayında o ilaçtan bende bi kere kullandım.hiçbir sorun yazamadim.bol su iç portakal mandalina limon suyu içip ye.doktor bana öyle demisti
Doktorum bu durumun çoğu gebede görüldüğünü zaten gebelikle başladığını yada başlayabileceğini söyledi.Midemde çok bulanıyor dedim doktoruma oda idrarda enfeksiyon mide bulantısını daha çok tetiklermiş dedi.Portakal limon ve mandalinayı çok severim hatta gebeliğimin ilk haftalarında her sabah taze sıkılmış portakal suyuna pekmez katardım son bir iki haftadır içmiyorum ama portakal yerim arada. Limon için bir arkadaşım gebelikte limon suyunun bebeğin düşmesine sebeb olur dediği için pek içme taeaftarı değilim. Ama doktor dediyse yeneği düşünebilirim.

Bende aşılama tedavisi surecindeyim ayin 22 gibi aşilamam yapılacak ben içmeye baslayacaktim enfeksiyon olur diye korktum iyi ki baslamamisim :KK66:
Bende gebe kalmadan önce ne olur ne olmaz diye soğan kürü yapmıştım faydasınıda görmüştüm adetimi düzenlemişti.

Back
X