• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebeyken toxoplazması yuksen çıkıp sağlıklı doğum yapan anneler

mirisa

❤❤❤
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2009
334
8
296
36
İstanbul
slm arkadaşlar çok acil cvp beklıyorum toxoplazmam yüksek çıktı ve gebeliği sonlandırmak istiyorlar henuz 6 haftalık bebeğim ama karar veremedim aldırmak istemıyorum ama sakat olur dıyor doktor. toxoplazma; hayvan etinden insana geçen bir parazit hastalığı ... Alah rızası için yardım edın benım gibi olup sağlıklı bebek doğuran varmı ? yada ben napıcam ?

mrb cnm ben sana bnm basımdan gecen hıkayeyı anlatayım cok onemliiiii
ben torch testlerini 30, gebelik haftasında yaptırmıştım...bnm doktorum ikili testin daha önmeli olduğunu söyleyerek u testlerimin üzerine pek düşmedi..bende maddi imkansızlıkda vardı o zmn yaptıramadım...nihayet 30. gebelik haftasında TOXO IGM ve IGG pozitif çıkmıştı...tabii sunu untmadan soyleyeyım 9 gebelık haftasında kardesım askerden cıkmıstı hayatım boyunca ılk defa o gun kardesım yaptıgı cıg kofteden yemıstım...yasak oldugunu bılyıyordum ama bısey olmaz guvenıyle de olsa gerek doktorumada soylemedım tam soyluyecektımkı benı bırsey durdurdu...neyse 30 gebelik haftasında yaptırdıgım teste TOXO IGM VE IGG pozıtıftı tahlllerı doktoruma goturdugumde esıme ve bana ılk soyledıgı sey su oldu gozumuzaydın hayırdır noldu behlul abı dedıgımde dedı toxo ıgm ve ıgg pozıtıfı eeeeee dedım bende, o dedıkı kor topal sansınıza ne dogarsa o cümleyle başımdan kaynar sular dökülmüştü. kapıdan cıkar cıkmaz aglamaya basladım...daha sonra yaptıgım arastırmalarla ultrsasonda belli olabileceğini okudum ve aynı gun doktora tekrardan gittim.. doktorumda büyük ultrason için gun aldı ve bana 3 tane ayrı ayrı antıbıyotık verdı...neyse o gunden sonra kabus dolu gunler başladı...hep internette araştırma yapıyordum sabah akşam hatta bazen hiç uyumuyodum hep araştırıyordum hastalığa dair bişey bulurum diye...her okudugum şeyden sonra birkez daha yıkılıyodum stres yaşıyordum ama bu bayaaa sürdü...birkaç defa dopplere girdim hersey yolundaydı ancak ultrason herseyı soylemıyordu bu arada belkı yalancı pozıtıf dıye test yaptırdık hatta Avıdıte testı var o mıkrobu en az 3 ay oncemı yoksa sonramı bulastıgını soyluor..bnm 3 ay onceydı yani gebeliğimin ilk 3 ayında geçirmiş olduğum çiğ köfte yediğim tarihe denk geliyordu :(( cok korkuyodum hastalıgın bebeğime gecmişti beynım bunu souyluyordu aksıni ınanmıyordum...2 tane daha farklı doktora gıttım onlar benı cok rahattlattı ancak bnm doktorum ne yazıkkı temkınlı yaklasıyordu benı 1 turlu rahatlatmıyordu...hayattan tamamen kopmustumn...bebegımın kıyafetlerını baskaları hazırlıyordu...5 hafta cok kotuydu sıkıntı stres :((( derken 35 gebelık haftasında bn rahatsızlandım hatsanede serum yedım atesım yukselmıstı neyse yapılan tahllerde lokosıt fazla cıktı bende arastırdım ınternetten losemıde artarmıs dıger kan degerlerıme baktım hep losemıyı gosterıyordu...bızde henatalogdan randevu aldık ve gıttım sonuc atıpık kronık mıyeloıd losemı :((( losemı olmustum stres kaynaklı tedavısı yok..ve bu hastalar az yasıyormus...39 gebelık haftasına kdr hep sıkıntı stres uzuntu kavga dovus derken 39. gebelık haftasında aılemın baskısıyla sezeryan oldum..bnm memelgım cnm kzıım dogdu...kızım sımdı 3 bucuk aylık Allah a cok sukur saglıklı...ben ise ona her baktıgımda bosuna yasadıgım stresten dolayı losemının sonucunda onu bensız bırakacagım dıye ıcım acıyor erıyorum bıtıyorum tabii birde her an olumu beklemekde yoruyor benii. napalım bunu yaşamakta varmış Allah'tan umıt kesılmez :((( keske daha once kaderıme razı gelıp uzulmeseydım dıyorum..sonuc olarak bu tahlılı ya zamanında yaptır ya da eger ultrasonda bırsey gorunmuyorsa bebegını aldırma...bu arada doktorundan avıdıte testını ıstemeyi unutma...umarım bebeğini sağsalim kucağına alırsın kardeşim :)))

ben bu soruyu soralı 2 yıl olmuş kızım doğdu şimdi 1 yaşında çok çok sağlıklı sapasağlam çok zor günler geçirdik ama bitti, benım gıbı netten araştırma yapanlar için 2 yıl sonra yazıyorum. çocuğum sorunsuz doğdu ama ben lenfoma oldum . bu konuda sorusu olan olursa benı ekleyebılır çok geçmiş olsun yaşayanlara.

Mirisa cok cok gecmis olsun...
Yavrunu gule gule buyut.
Hamileligimin basindan beri goz yasi dokuyorum.4 doktor degistirdim.Simdi artik her sey yolunda gozukuyor,gun sayiyoruz.
Sevgiler...

ben bu soruyu soralı 2 yıl olmuş kızım doğdu şimdi 1 yaşında çok çok sağlıklı sapasağlam çok zor günler geçirdik ama bitti, benım gıbı netten araştırma yapanlar için 2 yıl sonra yazıyorum. çocuğum sorunsuz doğdu ama ben lenfoma oldum . bu konuda sorusu olan olursa benı ekleyebılır çok geçmiş olsun yaşayanlara.
Merhaba, bende aynı süreci yaşıyorum, hamilelik boyunca antibiyotik mi kullandınız,

Bende de aynı sıkıntı var çok korkuyorum belirsizlik beni mahfetti avidite testi daha çıkmadı ne olcak bilmiyorum antıbıotik kullanınca oda bebeğe zarar vermezmi bi yeri düzeltelim derken başka yere zararı olmazmı

Merhaba toksoplazma için yazıyorum aradan yıllar geçmiş ama bi umut çok korkuyorum çünkü. Ben 34 haftalık gebeym ve ıgm pozitif ıgg negatif cıktı doktor yeni geçmiş olduğunu söyleyerek bebeğe geçmemesi için rovalgyl diye bi antibiyotik 3 defa kullanmam gerektiğini söyledi. Malum doğuma az kaldı ama çok korkuyorum sizin ilk haftalarda bulaşmış bebeğinz daha doğrusu çocuk olmuş artık nasıl durumu sağlık sıkıntısı yoktur inşallah. Cevap verirseniz çok mutlu olurum teşekkürler

Bende de aynı sıkıntı var çok korkuyorum belirsizlik beni mahfetti avidite testi daha çıkmadı ne olcak bilmiyorum antıbıotik kullanınca oda bebeğe zarar vermezmi bi yeri düzeltelim derken başka yere zararı olmazmı
Bana da antibiyotik verdiler günde 3 defa hemde ama bebeği koruyacak bu düşüncesiyle kullanamaya mecburum sanırım Allahım bebeklerimizi korusun😔 çok üzgünüm Allah kimseye yasatmasın

Merhaba, mesajınız üzerinden zaman geçmiş ama umarım görüp cevap verirsiniz. Ben de 28 haftalık hamileyim ve maalesef yurtdışında gebe kaldığım sürede bu test yapılmadı. Türkiye’ye döndüğümde test eksik görülünce istendi ve ıgg ve of değerleri pozitif çıktı. Şimdi adivite testi sonuçları bekleniyor. Acaba bebeğiniz de bir sorun var mı ? Süreci nasıl tamamladınız ?

İyi geceler. Benim de bugün toxoplazma testim degerım sınırda çıktı. Önceden bağışıklık kazanmışım. Pozitif çıktı. Ama su anda da degerım sınırda yazıyor. Çok üzüldüm ve korkuyorum çocuğuma bırsey olur dıye bılgın varsa yardımcı ol. Morallerim bozuk berbat haldeyim 😭😭sana sonucumu atıyorum ınsallah görürsün benım mesajımı

Eklentiler

• D7872355-20A2-4670-98E6-4E2E97CDBF49.webp
    D7872355-20A2-4670-98E6-4E2E97CDBF49.webp
    33,1 KB · Görüntüleme: 585
Cook önce açılmış bir konu ama bende 6 haftalık hamileyim toksoplazma igm ve igg pozitif bebeğime birşey olur onu kaybederim yada sağlığına zarar gelir diye çok korkuyorum. Bu durumda ne yaptınız nasıl bir tedavi uygulandı doktorunuz neler söyledi siz nelere dikkat ettiniz. Yarın hastaneye gidicem ama içim içimi yiyor yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Merhaba toksoplazma için yazıyorum aradan yıllar geçmiş ama bi umut çok korkuyorum çünkü. Ben 34 haftalık gebeym ve ıgm pozitif ıgg negatif cıktı doktor yeni geçmiş olduğunu söyleyerek bebeğe geçmemesi için rovalgyl diye bi antibiyotik 3 defa kullanmam gerektiğini söyledi. Malum doğuma az kaldı ama çok korkuyorum sizin ilk haftalarda bulaşmış bebeğinz daha doğrusu çocuk olmuş artık nasıl durumu sağlık sıkıntısı yoktur inşallah. Cevap verirseniz çok mutlu olurum teşekkürler
Bende 6 haftalik hamileyim tokso igm ve igg her ikisi de pozitif çıktı çok korkuyorum çok üzülüyorum doğum yapmışsınızdır. Hamilelik ve tokso sürecinde neler yaşadınız nasıl tedavi gördünüz yardımcı olursanız sevinirim. Umarım bebeğiniz çok sağlıklıdır Rabbim acısını yasatmasin uzun omurler versin insallah cevabinizi bekliyor olacagim tesekkurler.

İyi geceler. Benim de bugün toxoplazma testim degerım sınırda çıktı. Önceden bağışıklık kazanmışım. Pozitif çıktı. Ama su anda da degerım sınırda yazıyor. Çok üzüldüm ve korkuyorum çocuğuma bırsey olur dıye bılgın varsa yardımcı ol. Morallerim bozuk berbat haldeyim 😭😭sana sonucumu atıyorum ınsallah görürsün benım mesajımı
Merhabalar bende doğum yaptınız mı durumunuz ne durumda bilgi verir misiniz

Merhabalar bende ayni durumdayım bebeğinizin durumu nasil ve antibiyotik kullandınız mi

slm arkadaşlar çok acil cvp beklıyorum toxoplazmam yüksek çıktı ve gebeliği sonlandırmak istiyorlar henuz 6 haftalık bebeğim ama karar veremedim aldırmak istemıyorum ama sakat olur dıyor doktor. toxoplazma; hayvan etinden insana geçen bir parazit hastalığı ... Alah rızası için yardım edın benım gibi olup sağlıklı bebek doğuran varmı ? yada ben napıcam ?
Bende ayni durumdayım ne yaptınız acaba

Back
X