Geç Adet Görenler İçin Yumurta takibi

November 22

Her insan, yapmadığı tüm iyiliklerden suçludur.
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2009
2.280
1.822
448
Merhaba arkadaşlar,ben bu ay ilk kez doktorumun tavsiyesiyle yumurta takibine başladım.Ben her ay 5 gün geç adet oluyorum yani 36 günde br anlamına geliyor.Bu ay 5.kez deniyoruz gebelik için.İlk denemem kimyasal gebelikle sonuçlandı malesef.Aşağı yukarı hesaplamalara gre 36 günde bir olduğum için (36-14=22) 22 ya da 23. gün yumurtluyor olmam lazım.Şu ana kadar hiç takip yaptırmamıştım.
Adetimin 9.günü folikül boyu 9mm idi. 12.gün 13 mm oldu sevindik hergün 1mm büyüyor diye. 18.günü gittiğim (bugün) gün ise 16.2mm olmuş yani, 7 günde 4mm büyümüş.Doktor 2 gün geriden geliyorsun sandığımdan yavaş büyümüş dedi.Çok üzüldüm ısrarla sıkıntı var mı dedim ama ayın 17sine tekrar randevu verdi yani 23.gün yeniden ultrasona alacak.Adetlerime bakılırsa zaten 22. ya da 23. gün yumurtluyor gözüküyorum.Ama moralim bozuldu çünkü 6 gün kaldı 6 güne 16mm yumurta ne kadar büyür ki acaba ...Çatlatna iğnesi için de küçük dedi ama hayatımda hiç olmadım o iğneden.Nedir onu bile bilmem.
Benim durumumda olan var mı? döngüsü 35-37 arasında olan arkadaşlarım sizin de böyle bir tecrübbeniz olduysa yardım eder misiniz?
Keşke ben de 28 günde bir olsaydım ama başından beri böyleyim :14: Acaba hiç yumurtlama olmadı mı diye düşünmeye başladım :43:
İnşallah 23.güne kadar çatlar yumurtam...

Son düzenleyen: Moderatör:
Kimse cevap yazmadığına göre demek herkes 28 günde bir oluyor ben de problem var zaten bir bulamadım kendim gibisini çevremde de herkes maşallah kurulu cihaz gibi 30 güne bir :) Allahım ben niye 36 günde bir ama yaaaaa

canım sen soğan kürünü denedin mi pek çok arkadaşımız bunun faydasını gördü ve bir de sana tavsiyem bol bol kuru üzüm yemen inanki
rahim ve yumurtaların için birebir gelir..:3:

Soğan kürü kisti ve iltihabı olanlar içinmiş canım benim öyle bir sorunum yok tek sorunum 35-36 günde bir hasta olmam, yani bir çok kadın 14.gün yumurtama yaşarken ben taaa 21.güne kadar bekliyorum.Hergün 1mm büyüyor yumurtam henüz hamile kalamadım bakalım hayırlısı.Pkoslu da değilim görünürde hiç problem yok

Soğan kürü kisti ve iltihabı olanlar içinmiş canım benim öyle bir sorunum yok tek sorunum 35-36 günde bir hasta olmam, yani bir çok kadın 14.gün yumurtama yaşarken ben taaa 21.güne kadar bekliyorum.Hergün 1mm büyüyor yumurtam henüz hamile kalamadım bakalım hayırlısı.Pkoslu da değilim görünürde hiç problem yok

soğan kürü sadece iltihap için değil yanlış biliyorsunuz yumurtaların olgunlaşması sırasında da aktif rol oynuyor... kuru üzümü de öneririm ayrıca E vitamini ve de hormonları düzenler.PKO olmasanızda siklusta bi sıkıntı olasada denemekte fayda var derim bu 2 sini..sıkıntınız yokmuş aslında pek çok kişiye nazaran... Allah büyük.

Merhaba arkadaşlar,ben bu ay ilk kez doktorumun tavsiyesiyle yumurta takibine başladım.Ben her ay 5 gün geç adet oluyorum yani 36 günde br anlamına geliyor.Bu ay 5.kez deniyoruz gebelik için.İlk denemem kimyasal gebelikle sonuçlandı malesef.Aşağı yukarı hesaplamalara gre 36 günde bir olduğum için (36-14=22) 22 ya da 23. gün yumurtluyor olmam lazım.Şu ana kadar hiç takip yaptırmamıştım.
Adetimin 9.günü folikül boyu 9mm idi. 12.gün 13 mm oldu sevindik hergün 1mm büyüyor diye. 18.günü gittiğim (bugün) gün ise 16.2mm olmuş yani, 7 günde 4mm büyümüş.Doktor 2 gün geriden geliyorsun sandığımdan yavaş büyümüş dedi.Çok üzüldüm ısrarla sıkıntı var mı dedim ama ayın 17sine tekrar randevu verdi yani 23.gün yeniden ultrasona alacak.Adetlerime bakılırsa zaten 22. ya da 23. gün yumurtluyor gözüküyorum.Ama moralim bozuldu çünkü 6 gün kaldı 6 güne 16mm yumurta ne kadar büyür ki acaba ...Çatlatna iğnesi için de küçük dedi ama hayatımda hiç olmadım o iğneden.Nedir onu bile bilmem.
Benim durumumda olan var mı? döngüsü 35-37 arasında olan arkadaşlarım sizin de böyle bir tecrübbeniz olduysa yardım eder misiniz?
Keşke ben de 28 günde bir olsaydım ama başından beri böyleyim :14: Acaba hiç yumurtlama olmadı mı diye düşünmeye başladım :43:
İnşallah 23.güne kadar çatlar yumurtam...

sen daha benimle tanışmadın demektir :1::1::1:

canım bende senin gibi adet döngüm hem uzun hemde geç yumurtluyorum , kasım ayında 30. gün , aralık ayında 27. gün ocak ayında 20. gün, şubat ayında 24. gün hala yumurtam çatlamadı :30:

klomen kullanıyorsun değil mi bu arada:26:

uzun yıllar adett düzensiizliği yaşamış biri olarak sizlere naçizane tavsiyem hayıt çayı aslan pençesi ve civaan perçemini eşit oranda aktarda birkaç kere çektiirip sonrasında demleyerek sabah akşam aç karnına 2 3 ay düzenli olarak içmenizdir.bu çay sayesinde düzelttim ben durumu.ayrıca çekirdeksiz kuru mürdüm eriğinide sabah akşam aç karnına yiyip üsütne bi bardakta ılık su için.buda ikinci yöntem.hatta araştırmalarıma göre bu daha etkin bir yöntemmiş.şuan devam ediyorum.28 hatta 26 günde regll oluyor.

Son düzenleme:
uzun yıllar adett düzensiizliği yaşamış biri olarak sizlere naçizane tavsiyem hayıt çayı aslan pençesi ve civaan perçemini eşit oranda aktarda birkaç kere çektiirip sonrasında demleyerek sabah akşam aç karnına 2 3 ay düzenli olarak içmenizdir.bu çay sayesinde düzelttim ben durumu.ayrıca çekirdeksiz kuru mürdüm eriğinide sabah akşam aç karnına yiyip üsütne bi bardakta ılık su için.buda ikinci yöntem.hatta araştırmalarıma göre bu daha etkin bir yöntemmiş.şuan devam ediyorum.28 hatta 26 günde regll oluyor.

canım bende geçen ay sabah adaçayı akşamınada hayıt tohumu içtim geçen ay 20. sinde yumurtladım, bu ay 24. günüm henüz yumurtlayamadım, benim 1 kürtajım var sizin çocuğunuz var mı:26:

adaçayı düşüğe sebep oluyo diye biliyorum.ben sadece hayıt içmedim karışım yaptım.ayrıca yaklaşık 3 ay devam ettim.anında olmuyo ne yazıkki bu işler.bebeğimi kaybettim ben geçen yaz.bugunlerde doğmasını bekliyorduk.aşılamayla olan bi bebekti kuzum.ve bu kürden sonra aşılamam tuttu.

adaçayı düşüğe sebep oluyo diye biliyorum.ben sadece hayıt içmedim karışım yaptım.ayrıca yaklaşık 3 ay devam ettim.anında olmuyo ne yazıkki bu işler.bebeğimi kaybettim ben geçen yaz.bugunlerde doğmasını bekliyorduk.aşılamayla olan bi bebekti kuzum.ve bu kürden sonra aşılamam tuttu.

adaçayını ve hayıt tohumunu adetin 2 günü başlayıp 12. günü bırakıyorum, bu arada geçmiş olsun sanada...

Canım benimde adet dögüm uzun.Bazen 33. günde bazen 40. günde bile olabiliyor.Yumurtlaman hiç olmasaydı gebelik yaşamazdın.Demekki yumurtlaman olabiliyor.Geçen sene bu ay hamile kalmıştım ve yumurtlamam adetimden 3 gün önce olmuştu,maalesef düşükle sonuçlandı.Yani ümidini sakın kaybetme,geçte olsa yumurtlayacak olabilirsin.Bu ayda ovulasyon testiyle takip ettim yumurtlamamı ve 18. günde yumurtlamam gerçekleşti,umarım çatlamıştır.İnşaAllah bu ay hepimizinki tutar ve hamile kalabiliriz.

Son düzenleme:
teşekkür ederim hiç birzaman geçmeyecek bir acı belki sadece hafifler ama geçmez.12 gün yapıp bırakıyosun anladığım kadarıyla.istersen biide bu şekilde dene yada en azından erikle başla bence.

Canım benimde adet dögüm uzun.Bazen 33. günde bazen 40. günde bile olabiliyor.Yumurtlaman hiç olmasaydı gebelik yaşamazdın.Demekki yumurtlaman olabiliyor.Geçen sene bu ay hamile kalmıştım ve yumurtlamam adetimden 3 gün önce olmuştu.Yani ümidini sakın kaybetme.Bu ayda ovulasyon testiyle takip ettim yumurtlamamı ve 18. günde yumurtlamam gerçekleşti,umarım çatlamıştır.İnşaAllah bu ay hepimizinki tutar ve hamile kalabiliriz.

bende geçen sene martta hamile kalmıştım şimdi olsaydı bebeğim 2 aylık olacaktı ama nasip değilmiş demek ki, ovu. testini dr yasakladı o yüzden yapmıyorum:26:

teşekkür ederim hiç birzaman geçmeyecek bir acı belki sadece hafifler ama geçmez.12 gün yapıp bırakıyosun anladığım kadarıyla.istersen biide bu şekilde dene yada en azından erikle başla bence.

bu ayda geçsin diğer ay başlarım artık sağol canım önerilerin için :16:

akınıtının en yoğun geldiği gün ve sonraki 4 gün deneme için en uygun günlerdir.bence sadece bunu bilin çünkü diğer türlü iyice paranooyak oluyoruz.kendimize bu kadar yüklenmesek daha iyi olucak gibi.rabbım hepımıze gönlünde yatanı versin.

ben bile yumurtlamamı öğrenemem dedi tam anlamıyla o yüzden yapıpta boşuna strese girme dedi canım bana

Zaten doktor takibini yapıyorsa boşuna testlerle strese girme,en iyiini demiş.Ben doktor takibinde olmadığım için testle öğrendim yumurtlamamı ama gerçekten stres yapıyorsun hatta o günlerdeki ilişkilker bile görev gibi oluyor,zorlanıyorsun.Bu ay benimde tutmazsa önümüzdeki ay doktor kontrolünde takip ettireceğim bakalım inşaAllah gerek kalmaz.

bende 32 35 gunde bı oluyorum bnde pek takıp etmemıstım 4.denememız bu ama daha guzel sncla karşilasamadm hayrlısnı dılıyorum inş buyumustur yınede ALLAH hyrlısını versın.

Back
X