Konuşma Problemleri geç konuşma

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

lonaaaaa

Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2014
21
1
6
35
Mardin
Merhaba arkadaşlar benim oğlum 3 yaşını 3 ay geçti ve konuşması yaşıtları kadar iyi değil konuşuyor fakat çok anlaşılmiyor ne söylediği 2-3 kelimeli cümleler kuruyor.sizce ne yapmaliyim kbb götürdüm dil bağı vardı bir ay önce kesildi sizce bu normalmi.çocuğu bu durumda olan annelerden fikir bekliyorum yada bu durumu atlatmış annelerden bana yardımcı olmalarını bekliyorum şimdiden teşekürler

oğlum 4 yaşına kadar konuştuğunu sadece ben anlıyordum şimdi ise çok iyi
bence zamana bırakın çok dert etmeyin bir anda bile değişebiliyorlar

merhaba,

bir çocuk tam olarak şu kadar aylıkken konuşur diye kesin bir şey yok.
kimi çocuk 2 yaşında konuşabilirken kimisi 4 yaşında bile çok iyi konuşamayabiliyor.
bu biraz fiziksel gelişimle alakalı olmakla birlikte birazda ailenin çocukla iletişimiyle alakalı.
yani çocuğunu karşınıza alıp onunla ne kadar çok konuşursanız ne kadar çok diyalog kurarsanız yada ona ne kadar çok kitap okursanız oda o kadar çabuk öğreniyor.
sessizce oyunlar oynamak yerine konuşarak oynayın, ve görüceksiniz zaten siz konuşurken çocuğunuz sürekli ağızınıza bakıyor olucak, söylediklerinizi tekrar etmeye çalışıcak.
ilk 100 kelimeler, 100 hayvan , nesne tarzında kitaplar vardır bilirsiniz, onlarda oldukça faydalı, bir çocuk ne kadar fazla kelime bilirse o kadar kolay cümle kurabilir, bir iki kelime edip bir sonraki kelimeyi bilemediğinde yada aklına gelmediğinde cümle kuramayacaktır ve sinirlenecektir, hevesini kaybedecektir.
o tarz kitaplardan yardım alabilirsiniz.
kendi kızımdan hatırlıyorum, o bahsettiğim kitapları abartmıyorum günde 15 kere falan okuyorduk. hoşuna gidiyordu.

ve önerebileceğim bir diğer şeyde çocuğunuz size br şey anlatmaya çalıştığında daha ilk kelimesinde " he tamam" diyip anladığınızı belli etmeyin hemen.
çocuk bir süre sonra konuşma ihtiyacı hissetmeyecektir, nasıl olsa annem ne söylediğimi anlıyor diye düşünecektir.
cümlesini bitirmesini bekleyin, bitiremiyor mu, "anlayamadım ne söylediğini, bir daha söyler misin" diyin.
yanlış söylediği kelimeleri düzeltin. doğrusunu söyleyin.

ve tabii tüm bunlardan önce bir kaç doktora daha götürüp herhangi bir problem olmadığını garanti edin.

kolay gelsin :)

Hepsini denicem inşallah bir an önce herşey düzelir kreşe verecem en yakin zamanda belki orda açilir haklisiniz her çocuk ayni değil....oğlum sürekli evde benimle ondan da olabilir.zaman ayirip yazdiğiniz için çok tşk ederim allah çocuklarinizi size bağişlasın benimde 8 aylim bir oğlum daha var bakalim o ne zaman konuşacak:-)

Back
X