gece beslenmesi

• Konu Sahibi Konu Sahibi UTKN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

UTKN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
187
3
96
İstanbul
arkadaşlar merhabalar,
bi sorum olacak,
bebeğim 8 aylık ve gece anne sütüyle besleniyor,
sütüm azalmaya başladı ve bebeğim artık çok sık uyanıyor.
siz sık uyanmaması için ne yapıyorsunuz.

Benim oğlum da sekiz aylık olacak 5 gün sonra.Biz zaten mama ile besleniyoruz.Gece yatmadan mama ile gece tahılı veriyorum ben.Sonra gece 3-4 arası da mama veriyorum 90-120 ml civarı ancak içiyor bazen bitirmiyor bile.Belki diş çıkarıyordur sık sık uyanması ondandır.Bizim de aynı sık sık uyanıyor diş yüzünden huzursuz.Anne sütü veriyorsan devam et bence.Dr una danışmadan mama verme derim.Kilo alımı da iyiyse yetiyordur sütün.Zaten ek gıdalarla besleniyorlar artık.Ama gece yatmadan anne sütünü sağıp gece tahılı ile karıştırıp verebilirsin doyurucu olur.Hem ne kadar içtiğini de görmüş olursun.

arkadaşlar merhabalar,
bi sorum olacak,
bebeğim 8 aylık ve gece anne sütüyle besleniyor,
sütüm azalmaya başladı ve bebeğim artık çok sık uyanıyor.
siz sık uyanmaması için ne yapıyorsunuz.

merhaba UTKN...Benim kızımda öyleydi çok sık uyanıyordu doktorumuzda gece yatmadan önce biraz pirinç unu verebilirsin demişti...Bende öyle yapmaya başlamıştım ama maalesef hala sık sık uyanıyor çok nadirdir uyuduğu emmek istiyor sürekli memede dursun istiyor....Çocuğuyla alakalı sanırım en azından kendim için...

Benim oğlum da sekiz aylık olacak 5 gün sonra.Biz zaten mama ile besleniyoruz.Gece yatmadan mama ile gece tahılı veriyorum ben.Sonra gece 3-4 arası da mama veriyorum 90-120 ml civarı ancak içiyor bazen bitirmiyor bile.Belki diş çıkarıyordur sık sık uyanması ondandır.Bizim de aynı sık sık uyanıyor diş yüzünden huzursuz.Anne sütü veriyorsan devam et bence.Dr una danışmadan mama verme derim.Kilo alımı da iyiyse yetiyordur sütün.Zaten ek gıdalarla besleniyorlar artık.Ama gece yatmadan anne sütünü sağıp gece tahılı ile karıştırıp verebilirsin doyurucu olur.Hem ne kadar içtiğini de görmüş olursun.
teşekkür ederim cevabın için,
peki gece 3-4 arası mamayı yenimi hazırlıyorsun acaba,yoksa gece yatmadan hazırlayıp sıcakmı tutuyorsun.

Sıcak su kaynatıp termosa koyuyorum bir de kaynatıp soğutttuğum suyu diğer termosa koyuyorum.Küçük termoslarımız var 350 mllik.Gezmeye giderken de iyi oluyor çantaya koymalık.10 TL ye almıştım tanesini.Ben de uygun bulunca 5 tane aldım bozulma ihtimaline karşı.Genelde 4e doğru uyanıyor zaten oğlum ben de saatimi kuruyorum zaten.Kalkınca yapıyorum çünkü 4-5 saat beklemez mama.Taze yapmak gerekli.

canım benim oğluş da 8 aylık ve anne sütü alıyor ama aynı dert bizdede var gece çok sık uyanıyor..tabi acıktığı için..doktorumuzla görüştük ek gıdaya geçtik ya zaten hazır kutu mamalardan verebilirsin dedi..onlar güvenilirdir çok sık denetlenir dedi..ki bizim doktor çok pimpiriklidir..

neyse ben şöyle yaparak az da olsa rahatladım canım hemde gündüz sütüm iyi oluyor artık..

sabah uyanınca emiyor..
acıkınca sıcak suyla yapılan kahvaltı mamalardan yapıyorum yiyor..
sonra acıkınca tekrar emiyor
öğleden sonra sütaş babymix bebek yoğurdu 1 tane
1 saat sonra yine emme
sebze haşlaması genelde yemiyor ama ben yinede deniyorum
meyve fileyle yada püre yada suyu çok az alıyor zaten
en son akşam saat 22 de pişirilen lezzetler var pirinç unlu meyveli muhallebi yada tahıllı muhallebi veriyorum 1 kase çok seviyor ve tahıllısı baya tok tutuyor..sonra hemen uyutuyorum..
gece 12 de o uyanmadan ki genelde uyanıyor yetişemiyorum devam sütü 120 ml içine 1 tatlı kaşığı tahıllı mamadan atıyorum..baya tok tututyor..
4-5 gibi uyanıyor artık emmek için..birde sabah 7 gibi..
işte böyle.
bende gece uyanmasından çok yakınıyordum bu tahıllı muhallebi iyi oldu birde gece devam sütü tahıllı olsun unutma...
kolay gelsin.

Sıcak su kaynatıp termosa koyuyorum bir de kaynatıp soğutttuğum suyu diğer termosa koyuyorum.Küçük termoslarımız var 350 mllik.Gezmeye giderken de iyi oluyor çantaya koymalık.10 TL ye almıştım tanesini.Ben de uygun bulunca 5 tane aldım bozulma ihtimaline karşı.Genelde 4e doğru uyanıyor zaten oğlum ben de saatimi kuruyorum zaten.Kalkınca yapıyorum çünkü 4-5 saat beklemez mama.Taze yapmak gerekli.

çok teşekkür ederim cevabın benim için çok aydınlatıcı oldu :64:

Back
X