Gece beslenmesini bırakma

Pheebs

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2016
4.606
En iyi cevaplar
1
6.622
158
9.5 aylık kızım meme bağımlısı memede uyuyor memede sakinleşiyor. Gün içinde okey problem yok ama gece saat başı uyanmaktan çok sıkıldım ve yoruldum artık. 2 yaşında bir oğlum daha var. Enerjisiz agresifim sürekli. Uykusuzluk bağışıklığımı da düşürdü devamlı hastalanıyorum. Gece su vereyim dedim ortalığı yıktı biberon kabul etmiyor. Kucağımda uyutayım sarılayım dedim kendini paraladı resmen. Babasını görünce daha çok ağlıyor oğlumuda uyandırıyor. 1 yaşa kadar emziricem o konuda netim sabrım yok zira daha fazlasına. Oğlumda 11 aylıkken gece beslenmesini kestim 1 yaşında da tamamen emzirmeyi bitirdim. Kızımda mecbur daha erken bırakıcam gece beslenmesini dayanamıyorum artık. Tavsiyeniz var mı bu durum için? Nolur biz çok kolay bıraktık diyenler yazmasın şuan küfür gibi bana. Ağlayacak edecek onu biliyorum uykusuz da kalıcaz onada okey yeter ki bırakalım. Anneye güveni sarsılmadan nasıl yaparız bunu sizce?

Gece beslenmesini bırakabilirsiniz ama küçük olduğu için konuşmayla anlamaz malesef. Ben uf oldu demiştim bi kaç ağladı alıştı ama 20 aylıktı anlıyordu artık. Ben ağladı etti diye güvenin sarsılacağını düşünmüyorum tek güven böyle olmuyor ki. Sadece geceyi bırakacaksınız zaten sabah olunca gün içinde emecek o zamanlar daha ilgili olursunuz konuşur oyunlar oynarsınız. Ben sabır taşı da almıştım kullanırım diye ama gerek kalmadı. O ihtimali de düşünün bence. Yok kullanmam derseniz vermeyeceksiniz meme yok artık dersiniz o da bi kaç gece de ikna olur inşallah. Bebekler düşündüğümüzden daha kolay adapte oluyorlar.

Oğlanda hamileydim emdi yine bırakmadı ama yemek daha ilgisini çekiyodu zorlamadı hiç. Kızım belli etti ortalık bi tur yıkılacak ama dediğiniz gibi laftan anlamıyor henüz anlatarak bırakma işi duvarla konuşmak gibi bişey. Sabır taşı ne oluyor hiç bilmiyorum

Memeye sürüyorsunuz aktarlarda falan satılıyor kötü bir tadı var bebek alınca emmek istemiyormış. Ben trendyoldan almıştım ordan da bakabilirsiniz.

Memeye sürüyorsunuz aktarlarda falan satılıyor kötü bir tadı var bebek alınca emmek istemiyormış. Ben trendyoldan almıştım ordan da bakabilirsiniz.
Hee öyle bırakmak istemem yaa. Büyük konuşmayayım yine tabi. Ama kademeli veya birden bırakmak isterim. Teşekkürler yorumunuz için

Memeyi tamamen bırakana kadar gece emzirmeyi bırakmak zor olur ya. Bende tam 12 aylikken memeyi tamamen bırakmak zorunda kaldım aniden.

Memeyi tamamen bırakana kadar gece emzirmeyi bırakmak zor olur ya. Bende tam 12 aylikken memeyi tamamen bırakmak zorunda kaldım aniden.
Yaa şöyle yapmıştım daha önce. Artık sadece uyumak için emiyodu karnı doysun diye değil. O yüzden önce geceyi kestim su içirdim uyanınca biberonla. Sonra yaşı gelince 3 gün zorladı ama komple kestik. Ama geceyi kesmek bile o kadar iyi gelmişti ki. Sadece 1 defa su içmeye kalkıyodu uyku yüzü görmüştüm. Bu kızçe biberonda istemiyor.

Önce geceyi keserek iyi yapmışsın. Ben bebem 12 aylikken hamile olduğum ve düşük riski olduğu için yavaş yavaş kesmeye başlamıştım. Önce gündüzü kademe kademe azaltarak kestim. Ama gündüzü kestiğim günler resmen azıttı gece zibilyon kere uyaniyordu meme için emip uyuyor 10 dakika sonra yine aglayarak meme istiyordu resmen delirecektim o günler. Sonra aniden kanamam olunca hastaneye yatmak zorunda kaldım 5 6 gün kadar. O süreçte geceyide tamamen kesmiş olduk. Eve döndükten sonra hiç meme vermedim. Geceleri uykulari ciddi düzeyde iyilemisti. Şuan nerdeyse 18 aylık olacak.
Bende su veriyordum geceleri

Benimde peşpeşe işte zorlayan kısımlardan biri o. Biri 26 aylık diğeri 9.5 aylık. Memede uyutmayı kesmek istedim önce ama ne mümkün ikisini aynı anda uyutuyorum başka çarem yok. Geçmiş olsun bu arada sona gelmişsiniz hayırlısıyla kucağınıza alın inşallah.
Yani kalabalığa gidicez 2 hafta kadar belki o ara hallederim. İkisine birden bakarken uykusuz kalmak çok zor.

Ay inşallah geceyi sorunsuz kesersiniz. Evet sükür sona geldik. Seninde aralarında yaş farkı azmış.

oğlum 7 aylık ve aynılarını yasıyorum son bir aydır. normalde babasına düskünken son zamanlarda bana kafayı takmış durumda. sürekli memeye yapışıyor kucağıma aldığımda bile.

ben de gece beslenmesini kesmeye calisiyorum su an. esimin devralması işe yaramadı. kendini yırttı cocuk.

dünden beri yeni bir sey deniyorum. memede cocuk mayısınca kucağıma alıp pışpışlıyorum. bir de gece uykusundan 30 dk önce ek gıda veriyorum ama ağır bir sey değil. bu gece yoğurt verdim mesela. bu yüzden cok emmedi. baktım gözleri gidiyor pışpış yaptım.

bi kaç kez mızmızlandı, meme istedi, 3 kez uyudu sanıp yatağına yatırdığımda uyandı ama en sonunda uyudu sükür.

araştırmalarıma göre 2-3 hafta sürebiliyormus bu süreç. sabredicez bakalım

Ay inşallah geceyi sorunsuz kesersiniz. Evet sükür sona geldik. Seninde aralarında yaş farkı azmış.
İnşallah evet yaa oğlum 10 çocuk daha doğururum dedirtti kızım da 10 çocuk bakmış kadar oldum dedirtti sağolsun

Sizin aslında riskli bir dönem. 8 ay uyku gerilemesi başlayacak + ayrılık kaygısı kapıdan bir adım atın başlayacak ciyak ciyak ağlamaya. Zorlayabilir ekstra. Çünkü sakinleşmek için meme isteyecek. Allah kolaylık versin. Valla neler denemedim tereyağ yedirdim yoğurt yedirdim iştahlı bebek akşam yemeğini geç saate çektim bana mısın demiyor 5 kere kalktı gece. Sonradan hatırladım bende 10.aya doğru da bir atak dönemi var. Büyük ihtimalle mızmızlık ondan. Birde yürümeye çalışıyor onunda etkisi büyük yorgunluktan uyuyamıyor. Ben kabul ettim artık bu geceden sonra kaderim bu ara uykusuzluk Allah sağlık versin ne diyim

ayy hepsi başladı bizde. kapıdan çıktığımızda ortalığı yıkıyor. ama 6.aya kadar kesintisiz olan gece uykuları bir aydır anamı ağlattı. tüm gece meme açık olacak be uyku arası sürekli memeye gelecek beyefendi. bir aydır düzgün tek bir uykum yok. doktorumuz bu ayda uyku eğitimi ve gece beslenmesini kesmek için en güzel zaman dedi. ben de kendimce böyle bir düzen kurdum. gece uykusuna artık memesiz geciyor ama uyanıp uyanıp yine meme aramaya devam.. bir de sürekli dönmek istiyor uyurken o da uyandırıyor onu. ama benim de uykum kıymetli kusura bakmasın zaten 1 yasından sonra emzirmeyi düsünmüyorum o yüzden yavas yavas en azından gece beslenmesini kesmem lazım

Vallahi çocuğun huyundan suyunda 16-20 ay arası rahatlamıştım şahsen. Emmiyor oyun oynuyor kendi kendine ve gece deliksiz uyuyordu. Şimdi 26 aylık 2 yaş terrible two konuşmak bile istemiyorum ama memesiz olması çok kolaylaştırmıştı işleri deliksiz uyku konusunda özellikle. Yaa doktorlara körü körüne inanmıyorum artık ben. Eskiden ne dese emir gibiydi şimdi çocuğun ve kendimin durumuna göre yapıyorum her şeyi. 2 yaşa kadar emzir dedi odasını ayırma hemen 1 yaşı bekle dedi cart curt ne mümkün bende insanım.
Bu uyku gerilemeleri ve atak haftaları yok dedi ama nerde ne zaman ne yazıyosa aynı aralıklarda yaşadık.

ben yasamadım ya. hatta doğduğundan beri ilk kez simdi böyle krizli bir dönem yasıyoruz. doktorumuz da öyle sert değil. genel olarak bizim talebimize göre yönlendiriyor. ben bıraktırmak istediğim için öyle bir yorum yaptı. ama her bebeğin gelişimi de farklı iste.. bazen biz ne yaparsak yapalım yine onların istediği şekilde oluyor

Kesinlikle. Şimdi sosyal medya aşırı yetersiz hissettiriyo insana kendini halbu ki çocuk zamanı gelince hazır hissedince her şeyi yapıyor kolaylıkla hemde. Biz biraz aceleci veya müdahaleci oluyoruz çoğu zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…