• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geceden çaldığım dakikalar.....

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
158
Antalya
Bir sigara molası için balkona çıkıyorum, gecelerden birkaç dakika çalıyorum geri vermek üzere.

Yağmur çiseliyor, gökyüzünde gecenin karanlığına inat beyaz bulutlar parça parça acelesi varmışçasına kayarak uzaklaşıyor yerine başka bulutlar geliyor

Etrafı bir güzel taze koku sarmış ...Özlemişim biraz üşümeyi, biraz serinliği.. Henüz havalar soğumadan tadını çıkarıyorum

Tam karşımızda, geceleri çalışan birkaç kadıncağız oturuyor
Şimdiye kadar sesleri solukları çıkmazdı, onlardan ilk defa yükselen argo sözcükler duyuyorum. Meraklılar da çıkmış onları dinliyorlar

Bir anda kendimi İzmir’de buluyorum..........

Suna abla......O semtin en güzel, en sayılan kadını... Suna

Yalnız yaşıyor, bizim apartmanın üst katlarında. Arada annemle, diğer sakinlerle merdivenlerde karşılarsa selâmlaşırdı, sadece merdivenler de...Annemin yanında babam varsa asla bakmaz görmez yoluna giderdi
Kimseye gitmez, kimseyi kabul etmezdi. Ben de şaşar anneme sorardım. “ Şimdi işim var bir gün anlatırım “ der hiç anlatmazdı.

Alışverişe gidince, bakkal manav kasap ayakta karşılarlardı Suna ablayı öyle sayarlardı işte. Yine bize bakmaz tanımıyor gibi davranırdı. Beni merdivenlerde seven okşayan Suna’ya şaşardım yine.
Bir gün annemin elini tutmuş caddenin karşısına geçip taksiye binmek üzereydik ki, Suna ablayı gördüm o da taksiye binecekti. Çocukluk işte hemen seslendim “ Suna ablaaaa” Döndü sese doğru, el salladım. Kaşlarını çatmış bana ve anneme öyle bir baktı ki ödüm koptu, taksiye bindi gitti. Çok üzülmüştüm anneme baktım o zaman anlattı

Geceleri bir pavyonda çalışıyormuş, herkes biliyormuş.
Suna, o kadar mesafe koyarmış ki insanlara... O kadar terbiyeliymiş ki, onu olduğu gibi kabul etmiş saymışlar. Dışarıda tanıdığı kimi görürse tanımamazlığa gelir, pavyondan birileri o tanıdığı görürse ondan biri sanmasınlar istermiş.

Çok etkilenmiştim Suna ablanın bu ince ruhundan

Daha sonraları oradan taşındık bir müddet sonra yolumuz o tarafa düştü. Apartman görevlisine Suna ablayı sordum nedensiz, öylesine ...

Amerika da okuyan bir kızı varmış onun ölüm haberini alınca bir daha geceleri çalışmamış sonunda memleketine dönmüş.

İçim ürperdi, üşüdüm balkonda sigaramda bitti... Söndürdüm içeri girdim. Karşı apartmandan hâla kavga sesleri geliyordu
Suna gibiler kalmadı, belki filmler de....Belki...

Geceden çaldığım şu birkaç dakikayı meğer Suna abla için çalmışım...
Yaşıyorsa Allah selâmet versin, vefat ettiyse Allah rahmet eylesin

Yeşilimin anılarından duyguları

Suna ne kadar ince bir insan kimliği içinde,bir o kadar da insan sevgisi duyan bir kadın.
Yaşadığı hayat ne olursa olsun kendini hep geri çekmiş,belki kendisini kötü bir insan olarak tanımasınlar diye.
Gerçekten çok etkileyici bir yazı okurken bile suna bir an gözümün önüne geldi sanki

çooook korktum hemen okuyayım dedim.
canım yaa gece gece öyle güldürdün ki beni,yakın olsaydık bi koşu seni öper gelirdim eminim.çok canım kaynadı.harikasın yaa.

iyikide geceden o dakikaları çalmışsın,bende keyif aldım. suna ablayı tanımaktan.
gercekten dürüst bir kişiliği varmış,ve ekmeği uğruna yapması gereken bir işi :çok üzgünüm:resmen iki dünyası olmuş,birbirine karıştırmadan, yaşamak,kolay olmamıştır.

O Suna lar hep Türk filmlerinde vardı pavyonda çalışır şarkı söyler ama masalara oturmazdı çocuklarının geleceği için didinir dururlardı aynı bu kadın gibi dışarda toplum içinde saygın tiplerdi her ne kadar çalıştıkları yer batakhane de olsa ruhları hep temiz kalırdı, batakhanede de açsa gül yine gül' dür bee

Kimbilir daha ne sunalar var hayatta.Sevgili dostum, geceden çaldığın dakikalar bize, yaptığı iş ne kadar kötü olursa olsun kendini saydırmasını bilen , başarıyla sürdüren ve dürüst birini tanıma fırsatı vermiş oldu.Teşekküler.

Kısa kısa hikayeleri olan kitaplar var ya...
İşte sen onlardan bir tane yaz bence ablam,
O kadar güzel ve akıcı bir yazım dilin var ki, bir çırpıda okuyup ne çabuk bitti diye üzülüyorum.
Senin sayende hayatı tanıyorum, başka insanların hayatlarını öğreniyorum, düşüncelerimi geliştiriyorum...
Yüreğine sağlık...Şeniz
Takipteyim, yazmaya devam et ablacım.
:lepi:

Yeşilim nerdeee o eski günler diyeceğim,beni topa tutacak belki umudu olanlar.Herşeyde ümidim var ama bu konuda maalesef yok.Suna abla yaşıyorsa eğer benden de selam olsun.Öldüyse Allah rahmet eylesin.....

ahhh nerde oyle suna ablalar simdi arkadas sandigin insanlar kocani ayartip gozunun icine baka baka kandiriyor insani desmeyin yarami arkadaslar offfff

Arhas, gerçekten insanı üzen bir durum. Biz kadınları, kadınlar anlar derken kötü bir olay yaşamışsın. Yaranı deşmek istemem, sana sabırlar diliyorum

Ortalık o kadar bulanık ki, Suna ablalar romanlar da filmler de mi kaldı acaba ?
İnsanlar, özellikle gençler kime nasıl güvenip, nasıl davranacağını bilemez hâle gelmiş durumda

Kendi sözlerimi paylaşmak istedim sizinle

Bilmem farkında mısınız???
Heyecanlı tipler vardır
Seni tanımak için can atarlar
İçine girdikçe canını acıtırlar

Sevgilerimle...

çok etkileyici bir yazı. böyle suna ablalar kaldı mı bu devirde? çevresine bu derece değer veren var mı? galiba filmlerde kaldı diyorum ben. yahutta masallarda. şimdi toplumumuz o kadar dejeneri oldu ki. ayıp lafı bile yakında tarih olacak diye kuşkuyla bakıyorum.
paylaşımın için teşekkür ederim.

Back
X