Geçici velayet, kızım, ben, korkularım :(

melankolikcan

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2012
297
155
303
Şanlıurfa
Merhaba eşimle sorunluyuz, boşanmaya doğru gidiyoruz. Bir senedir evler ayrıydı ama bi küs , bi barışıktık. Artık dayanamıyorum bu duruma, oda çabalamıyor hiç bütün yük omuzlarımda. Boşanma durumunda çocuğu kaçırabilir ki artık eve gelmiyor, çocuğu abisinin evine götürüp hasret giderme bahanesiyle hafta sonu orda tutuyor. Bende geçici velayet için avukatla başvurdum. Bi delekçe hazırlayıp imzalattı duruşmam var diyip çıktı. Süreç nasıl işliyor. Mahkemeye mi çıkıcaz, pedegoglar çocukla, bizle mi görüşecek. Eşimin ne zaman haberi olur? Bu konuda bilgisi, tecrübesi olanlar nolur beni aydınlatın...

Avukat var ama güven vermedi, bilgi vermiyo çünkü. Davam var imzalayın dilekçeyi sizi arayacağım dedi çıktı. Arıyorum telefonu da açmadı geri dönüşte yapmadı. Geçici velayeti alayım tedbirli olayım dedim ama karar yazışma yoluyla falan mı çıkıyo , mahkemeye mi çıkcaz hiç bişey anlatmadı.

Canım detay bilmiyorum benim herşeyimi avukat halletti

Eğer velayet yoksa dava da yoksa çocuğu hafta sonu vermeyin. Açın davayı, bitene kadar alın geçici velayeti. Üç yaşındaki çocuğun ne işi var bütün hafta sonu amcasının evinde?

Canım ben hukukçu değilim. Sadece yaşadığım süreci söyleyebilirim.
Kimse benimle görüşmedi falan çocuk annede dediler o kadar

Bence avukatınızı değiştirin. İletişim çok önemli bu süreçte... Süreci size anlatacak, aklınızda soru işareti kaldığında arayabileceğiniz, sizi dinleyecek iletişimi güçlü bi avukat bulun.

Zaten belirsizliklerin olduğu zorlu bi süreç, avukatınız dahada zorlaştırmasın. Tabiiki işin uzmanıdır ama insanın sorularına yanıt bulması çok çok önemli.

Allah yardımcınız olsun.

Kesinlikle katılıyorum

Allah yardımcınız olsun eski konulardan hatırlıyorum az psikopat değil eşiniz. İmkanınız varsa hiç vermeyin , inşallah herşey düzene girer

Çok sinsi maalesef. Üç ay önce onun adına olan dairemiZi satmış gizlice. Bana da param yok hemen eft yap para gönder bana diyordu, güya borçları vardı. Çocuğun nafakasını vermemek için kendini satacak nerdeyse şerefsiz varlık...

3 yaşındaki çocuk anneye verilir.anne ahlaksız bir hayat yaşamıyorsa.benim çocuklarım 13 ve 17 yaşlarında oldukları için pedagogla k9nusuldu.karar verdi.yani belli bir yaştaki çocuklara soruluyor.anne ki baba mi.ama sizin çocuğunuz küçük anneye ihtiyacı var.ve dediğim gibi ahlak dışı bir hayat yoksa.

Vekalet vermediyseniz ben de olsam ilgilenmem. Danışmayı kabul etmiyorum mesela. Vekalet verdiyseniz dönüş yapar mutlaka size.

Şükürler olsun tertemiz bir hayata aileye ve işe sahibim. Çevremdeki herkes boşan senin gibi biri bu adamı çekmemeli diyor. Ama kızımı babasından ayrı büyütmek bu hayatta isteyebileceğim en son şeydi

Vekalet verdim ama iki gün oldu dönmedi. Sanki kocanın avukatı ...
:)) yoğunluktan olabilir. Telefonlarına çıkmaması hoş değil ama. Herkesin telefonu açılmalı, açılamıyorsa bile geri dönüş yapılmalı. Yüzyüze görüşüp karar verirsin. Panik yapma, çocuğun küçük babaya verilmez . Davanın ilerleyen zamanlarında sosyal danışmandan rapor isteyebilir hakim. Tanıklarını hazırla sen. Biraz uzun bir süreç seni bekliyor çekilmeli boşanma davalarında. Kanlı bıçaklı geçen boşanma davasında karar verilme aşamasında anlaşmalı boşanmaya çevirdim mesela geçen hafta bir davayı. Her şey olabilir. Sakin ol sen.

O kadar çok seviyordum kii anlatamam. Şimdi koynumda yılan beslediğimi farketmek, hissetmek çok acıtıyo canımı... Ben artık insanlara nasıl güveneceğim... Sevdiğimle sınandım, onu çok sevmekle kaybettim. Velayeti alacağım ondan eminim ama babası kaçırır diye korkuyorum. Ki korkumu farkederse daha çok korkutacak beni.

Sanirım dava açılmamıs henuz.siz gostermek istemezseniz göstermeyebilirsiniz. Dava açildığinda hakim gecici velayeti anneye veriyor. Dava neticelendiğinde 3 yaşındaki ço uğun velaueti yine size verilir. Hakim bi karar çıkarir hafta sonu 1 gün belirler 2-3 saat gorebilir.2 gün kimseye vermeyin çocugunuzu. Hemen yasal tedbirlerinizi alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…