Geçim sıkıntımız da mı benim suçum 2????

makaka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2011
414
0
46
İstanbul
Arkadaşlar eşime kredi kartları için bankadan para çektim borcu kapatıp kartları iptal etsin diye,kardeşimden para aldığımı söyledim borç aldığımı yani..Bu iş içinde konuştuk kendi mesleğide duraklama dönemleri var deri de çalışanlar iyi bilir duraklama da olduğu için para kazanamam doğru dürüst diyor o yüzden bu işi de bir ay daha denemek istiyor bende saygı duydum şimdilik.eBana gelince cuma günü piskiyatristle randevum var içimde ki sıkıntıyı bir türlü atamamıyorum doğum yaptığımdan beri her şey o kadar üzerime geldi ki yatırdım almadan düzelmeyecek sanırım.Çalışmam lazım evet annem bakarsa bebeğime koşa koşa çalışırım ama bunun için de özde kendime güvenim sarsılmış nasıl görüşmeye giderim nasıl ,ne derim sonra adapte olurmuyum ne bilim bir sürü korkular taşıyorum.Bu yüzden zaten eski iş yerimden de bir sürü yükselme fırsatlarını kaçırmıştım nasıl atlatacağım bu olumsuzlukları,olumsuz sııkılgan halimi bilemiyorum ama bir bebeğim var ve ben onun için iyi olup sağlam durmalıyım:26:

kac bölüme kadar devam edecek bu
neden diger konunuzdan devam etmediniz?
esinize neden bankadan para cektiginizi söylemiyorsunuz ?

kac bölüme kadar devam edecek bu
neden diger konunuzdan devam etmediniz?
esinize neden bankadan para cektiginizi söylemiyorsunuz ?

2 bölüm yeter böyle daha dikkat çeker okunur dedim öncekini okuyan bunu da okur mantığı.eşime söylemedim çünkü bileziğim gitti,çocuğuma takılan altınlar gitti 3,5 kenarda kalanda böyle heba olmasın diye borç aldım ödenexek yerine konsun diye mecburen yani öbür türlü yerine gelmiyor giden..

Arkadaşım sizi gayet iyi anlıyorum ama geçim sıkıntısı çekmeyen yokki eşiniz de çalışıyor çabalıyor işlerin durgunlaştıgı dönemler olur elbette genellikle kış dönemlerinde durgunlaşır sizde evde çalışabilirsiniz evde yemek yapıp satan insanlar var örgü biliyorsanız işleyebilirsiniz örn şal bile yapıp satsanız en basiti 25 tl dir yelek örüp satanlar var fiyatı 50 tl ye kadar çıkıyor evlencek kızlar için çeyizlik ürünler yapabilirsiniz bir komşumuz kızı için bir halasına işletmişti maddi gücü iyi degil diye çok iyide para vermiş kadın evde pasta börek yapıp satabilirsiniz evde mantı yapıp satan insanlar var kilosu 13 ile 15 tlden satılıyor yazma işleyebilirsiniz yazma kenarlarına oya işleme fiyatı basit oyalar 10 tl dir zor oyalar 25 tl dir igne oyasınıda 20 ila 30 tl arasında işliyorlar evinde 2 küçük çocuklarıyla iş yapan insanlar var sizde yapabilirsiniz

Son düzenleme:
Arkadaşım sizi gayet iyi anlıyorum ama geçim sıkıntısı çekmeyen yokki eşiniz de çalışıyor çabalıyor işlerin durgunlaştıgı dönemler olur elbette genellikle kış dönemlerinde durgunlaşır sizde evde çalışabilirsiniz evde yemek yapıp satan insanlar var örgü biliyorsanız işleyebilirsiniz örn şal bile yapıp satsanız en basiti 25 tl dir yelek örüp satanlar var fiyatı 50 tl ye kadar çıkıyor evlencek kızlar için çeyizlik ürünler yapabilirsiniz bir komşumuz kızı için bir halasına işletmişti maddi gücü iyi degil diye çok iyide para vermiş kadın evde pasta börek yapıp satabilirsiniz evde mantı yapıp satan insanlar var kilosu 13 ile 15 tlden satılıyor yazma işleyebilirsiniz yazma kenarlarına oya işleme fiyatı basit oyalar 10 tl dir zor oyalar 25 tl dir igne oyasınıda 20 ila 30 tl arasında işliyorlar evinde 2 küçük çocuklarıyla iş yapan insanlar var sizde yapabilirsiniz

öncelikle teşekkürler,oya yazma gerçekten elimden gelecek işler değil ama kek böğrek yapabilirim ama oturduğum yerde nerde nasıl yaparım başvururum bilmiyorum internetten güvenilir değil bilmiyorum ki boncuk,takı mandal nikah şekeri bunlarda öğrenilir işler de yapan birileri olsaydı ne bilim karışık kafam ya:43:

öncelikle teşekkürler,oya yazma gerçekten elimden gelecek işler değil ama kek böğrek yapabilirim ama oturduğum yerde nerde nasıl yaparım başvururum bilmiyorum internetten güvenilir değil bilmiyorum ki boncuk,takı mandal nikah şekeri bunlarda öğrenilir işler de yapan birileri olsaydı ne bilim karışık kafam ya:43:

çevrende çalışan hanımlar yokmu mesela onlara yemek yapabilirsin yada tanıdıgın iş yerleri de olabilir çevrenizde çeyizlik dükkanlar yokmu gidip onlarla konuşursunuz yaptıgınız takıları önce kendi çevrenizde satarsınız.

çevrende çalışan hanımlar yokmu mesela onlara yemek yapabilirsin yada tanıdıgın iş yerleri de olabilir çevrenizde çeyizlik dükkanlar yokmu gidip onlarla konuşursunuz yaptıgınız takıları önce kendi çevrenizde satarsınız.

Çalışan yok öyle pek tanıdık yok oturduğum yerde,ancak iş yerlerine sorabilirim

çocuk bakman banada mantıklı geldi arkadaşım sanırım bu sitede bakıcı arayıp bulmayla ilgili bi bölüm vardı bi kurcala bakalım Allah yardımcın olsun

Marketlere mantı yapıp satabilirsin ev mantısı adında alırlar yada işyerlerine yada çocugunuza anneniz bakarsa haftada 2 gün temizlige gidebilirsin tüm gün 70 tl yarım gün 35 tldir genelde.

Annem zaten takık kocama temızlık yaparak evı gecındırmeye calısmama cok laf sokar kendı ısımı yapmam en ıyısıde ıste durum ortada

Annem zaten takık kocama temızlık yaparak evı gecındırmeye calısmama cok laf sokar kendı ısımı yapmam en ıyısıde ıste durum ortada

Kendi işin nedir bilmiyorum ama temizlik yaparak evini geçindiren bir sürü kadın ve erkek var insanlar ekmek paralarının derdinde ayrıca anneniz eşinize niye taktı eski konunuzdan şöyle hatırlıyorum eşinizin kötü bir hayatı yok galiba sizi aldatmamış şiddet yok içki kumar yok geçim sıkıntınız var eşinizde çalışıyor çabalıyor ha şöyle bir durum olsaydı eşiniz çalışmasaydı evde yan gelip yatsa bütün borçlar sizin üzerinize kalsa anneniz haklı derdim ama bu durumda annenize haklılık payı veremem.

Kendi işin nedir bilmiyorum ama temizlik yaparak evini geçindiren bir sürü kadın ve erkek var insanlar ekmek paralarının derdinde ayrıca anneniz eşinize niye taktı eski konunuzdan şöyle hatırlıyorum eşinizin kötü bir hayatı yok galiba sizi aldatmamış şiddet yok içki kumar yok geçim sıkıntınız var eşinizde çalışıyor çabalıyor ha şöyle bir durum olsaydı eşiniz çalışmasaydı evde yan gelip yatsa bütün borçlar sizin üzerinize kalsa anneniz haklı derdim ama bu durumda annenize haklılık payı veremem.

Aileler arasında uçurum denecek kadar kültür farkı var,bu da aramızda evlendiğimiz günden beri tartışmalara neden oldu...
Eşimin ikinci evliliği,ailem gerek bu nedenle,gerekse maddi,manevi nedenlerle beni eşimi bana pek uygun bulmadılar;özellikle annem aramızdaki kültür farlılıkları nedeniyle bu evliliği hiç onaylamadı kendi yaşadığı sıkıntılara benzer sorunlar yaşayacağımı hep ileri sürdü eşim 6 kardeş 4 kız kardeşler birde abisi var bu kadar çok kadın arasında hep ezerler beni kaygısıyla doluydu,bir anne olarak...
Gerçekten de çok anlayışlı insanlar değiller maddi açıdan evlendiğimizde hep eşimle ben yaptık her şeyi,hatta ailem daha çok destek verdi ve geçici bir süre olarak planlamıştık ama hala anneme miras bir evde oturuyoruz hala oturmak zorundayız ,bebeğimiz var,üniversite mezunu olduğum halde çalışamıyorum bu yüzden de maddi problemler oluyor kiraya çıksak dahada büyüyecek. İki yıldır bu konuda hep tartışma konusu oldu bizim için eşim bunun altında ezildiğini belirtti hep,ailemin onu istemediğini,hep çok bilmiş davrandıklarını belirtti.Ailemse özellikle annem bana layık olmayan biri olduğunu düşündüğü için eşimle arası hep limoni oldu..Bense onun ailesiyle aynı şekilde;onların doğrularıyla aynı değil doğrularımız,kadınlara pek değer veren bir aile değiller yani,gelin hizmet eder,kocasının lafından çıkmaz gibi düşünceleri var.Özellikle oğullarını analık,babalık haklarını öne sürerek hep bir baskı unsuru yaratmaya çalışıyorlar.Özellikle annesi ve 4 kardeşi kız kardeşleri ablaları işte ''anne babadan daha önemli bir şey yok evladın oldu gördün mü ''anlamında konuşuyorlar.

Ailemin ve özellikle annemin evliliğime pek sıcak bakmadığını diğer konularımda da paylaşmıştım.Annemdeyim bir kaç gündür ve sağolsun yine iki gün geçer geçmez kocam için çok palavracı demeye başladı.Böyle söyleyince hep evliliğimi,kocamı sorgular olurum evet gerçekten atma huyu vardır kocamın ama herkes attığını anlar zaten hani Şener Şen Ziyay'ı oynuyordu ya turşuculardı Adile Naşit ,Minür Özkul işte ordaki Ziya gibi atar ama kendinden başka kimseye bir zararı yoktur.Evet sorunlar çok yaşıyoruz,evliliğimiz tam oturmamış falan ama iyi bir kocadır yani aç,açık bırakmak istemez tembellik yapmaz gece yarılarına kadar bizim için çalışır istediğim kadar annem de kalmama izin verir ses çıkarmaz.İstediğimiz yere gideriz müsait oldumu yani ,artıları da çok.Tabi K.validemlere uzak oturmamız da istediğim gibi yaşamam da büyük neden.Çocuğumuza da çok ilgili bir baba ama annem onun da sahte olduğuna inanıyor içten sevmiyormuş,yağcıymış v.s:(((

Aileme ,özellikle anneme çok fazla bu konuda sus diyemiyorum; bir nedeni annem kendine miras kalan bir evi vardı, farklı semte nişanlıyken biz 2 sene oturun toparlayın kendinizi(hatta biriktirin ev alın 2 senede:) )çıkarsınız dedi.Bizde çocuk olunca, 2.5 sene oldu çıkamadık bende bebekle çalışamıyorum annem bebeğime bakmak istemiyor, k.validem eltimin çocuklarına bakıyor; zaten ben onun bakmasını istemiyorum yada ona yakın oturmak istemiyorum.Eşimin işleri sallantı da.Annem'in evinden çıkmaya biraz zor çıkarız bu durum da ama annem de adeta çıkmamız için pusuda bekliyor hep aylığının yetmediğini belirtiyor falan filan.Eşimin ailesinin zaten bir faydası yok zarardan başka:43:

Back
X