Geçmeyen boyun ağrısı ve baş dönmesi!

Gömülü dişlerimin hepsini çektirdim. Proloterapi de denedim yakın zamanda ilk seansta faydasını görmezsen devam etmemize gerek yok demişti doktor denedim fayda etmedi bende de. Hala aynı durumdayım bir sorun varsa doktorların çözüm üretmesi gerekiyor ama ürettikleri çözümler bir işe yaramıyor:/

Boyun düzleşmesi veya boyun omurlarındaki ufak kaymalar bu sorunlara yol açabiliyor. Boyundaki sinirleri veya beyne giden kan damarlarını sıkıştıran omurların baş dönmesi, dengesizlik, boğulma hissi, nefes darlığı, çarpıntı, bulantı/kusma, bacak ve kollarda seyirmeler, titremeler, konsantre bozukluğu, uyku bozukluğu, mesane/bağırsak sorunları, görme problemleri, terleme, fenalaşma hissi, kulak uğultusu, vücutta karıncalanma/uyuşma, sıcak, soğuk hissi, depresyon ve panik atağa benzer şikayetler yaptığına dair çalışmalar var. İleri düzeylerde yürürken düşme veya bayılmalara da sebep oluyormuş. İngilizcen varsa Hauser Neck Center diye bir sayfa var, instagramda da bulabilirsin. Adamlar çok güzel açıklamışlar, hatta bir sürü Mr, tetkik yaptırsanız da doktorların tüm bunların nedenini, boyunda bulamayacağına kadar yazmışlar. İleri düzeydeki hastaları cerrahiyle, daha basit gördüklerini proloterapi diye bir uygulama ve egzersizle düzelttiklerini söylüyorlar. Proloterapiyi araştırabilirsin. Benim de benzer ve fazlası şikayetlerim var ve ben boynumun bası yapan yerini de hissedip elimle gösterdiğim halde, hatta boynumun o tarafa doğru görünür bir şekilde çekilmesine rağmen drları ikna edebilmiş değilim. Bu iş burada çok meşakkatli gerçekten. Bilinenin dışına çıkabilen bir dra denk gelebilmek mesele. Formlarda da bu tarz sıkıntılara sahip insanları görünce öğrendiklerimi paylaşmak istedim, umarım faydası olur. Geçmiş olsun.
( Bir de gömüde kalmış dişlerin de sinirlere baskı yaparak boyunda sıkıntılar yarattığını okumuştum, onu da değerlendirebilirsin.)
İleri düzey bir hasta olduğuma eminim ölüyorum ağrıdan 4 senedir ama doktorlar inanmıyor ki. Tümör yok, kafam kopmamış, ölmeyeceğim neden ameliyat olayım ki onlara göre. Hayat kalitem kimin umrunda

Tekrardan merhaba arkadaşlar, durumumla ilgili gelişmeleri paylaşmak istedim belki benzer sorunlar yaşayanlara faydası olur.

Yaklaşık 3,5 ay önce Ankara’da bir omurga cerrahına gittim. Skolyoz grafisi çekildi ve sanırım sorunun asıl kaynağı sonunda ortaya çıktı: Sırtımda düzleşme var, yani hipokifoz. Ayrıca bel çukurum da normalden bayağı fazla ve omurgamdaki bu dengesizlik, vücudumun üst kısmını da etkiliyor özellikle de boynumu.
Boynum aslında sırtımın taşıması gereken yükü telafi etmek için öne doğru gitmiş ve bu pozisyonda sabitlenmiş. Şimdiye kadar hiçbir tedaviden sonuç alamamamın sebebi de büyük ihtimalle problemin kaynağının boynum değil omurganın daha alt bölgeleri olmasıymış.
Doktorum bana en uygun yöntem olarak kişiye özel postürel bozuklukları hedef alan Schroth temelli fizik tedavi önerdi. Yaklaşık 3 aydır bu yöntemi uyguluyorum, iyileşme süreci uzun, bir yılı bulabilir ama şimdilik gidişat iyi. Gelişmeleri yine paylaşırım.
Size de naçizane tavsiyem: Eğer geçmeyen boyun ağrılarınız varsa, sadece boyuna odaklanmak yerine torakal (sırt) ve lomber (bel) omurganıza da mutlaka baktırın.
Çünkü sırt düzleşmesi veya bel çukurunun artması azalması vs çoğu zaman “önemsiz bir varyasyon” gibi görülüyor ama omurga bir zincir gibi çalıştığı için zincirin bir halkasındaki bozulma, en üst noktaya kadar etkileyebiliyor.

Tekrardan merhaba arkadaşlar, durumumla ilgili gelişmeleri paylaşmak istedim belki benzer sorunlar yaşayanlara faydası olur.

Yaklaşık 3,5 ay önce Ankara’da bir omurga cerrahına gittim. Skolyoz grafisi çekildi ve sanırım sorunun asıl kaynağı sonunda ortaya çıktı: Sırtımda düzleşme var, yani hipokifoz. Ayrıca bel çukurum da normalden bayağı fazla ve omurgamdaki bu dengesizlik, vücudumun üst kısmını da etkiliyor özellikle de boynumu.
Boynum aslında sırtımın taşıması gereken yükü telafi etmek için öne doğru gitmiş ve bu pozisyonda sabitlenmiş. Şimdiye kadar hiçbir tedaviden sonuç alamamamın sebebi de büyük ihtimalle problemin kaynağının boynum değil omurganın daha alt bölgeleri olmasıymış.
Doktorum bana en uygun yöntem olarak kişiye özel postürel bozuklukları hedef alan Schroth temelli fizik tedavi önerdi. Yaklaşık 3 aydır bu yöntemi uyguluyorum, iyileşme süreci uzun, bir yılı bulabilir ama şimdilik gidişat iyi. Gelişmeleri yine paylaşırım.
Size de naçizane tavsiyem: Eğer geçmeyen boyun ağrılarınız varsa, sadece boyuna odaklanmak yerine torakal (sırt) ve lomber (bel) omurganıza da mutlaka baktırın.
Çünkü sırt düzleşmesi veya bel çukurunun artması azalması vs çoğu zaman “önemsiz bir varyasyon” gibi görülüyor ama omurga bir zincir gibi çalıştığı için zincirin bir halkasındaki bozulma, en üst noktaya kadar etkileyebiliyor.
Peki belinizde herhangi bir ağrı var mıydı

Peki bu sıkıntılar sizde ne zaman başladı bende yataktan ani bir şekilde kalkmayla vertigoyu andırır tarzda baş dönmesiyle balşadı 6 aydır gitmediğim yer kalmadı hayat kalitem sıfır
İşimden oldum
Merhaba, ben de aynı dertten muzdaripim. Benim de bu şekilde baş dönmelerim oluyor sonrasında mide bulantısı başlıyor. Sorunun kulak kristallerinden mi yoksa nörolojik mi olduğunu anlamak için manevra yaptırdılar ama o an baş dönmesi olmadığı için sonuç elde edemedim. Baş dönmesi olunca gel dediler. En son 2 hafta önce baş dönmem oldu ve ben de yaklaşık 8 aydır bu şekildeyim. İki haftadır da başım sürekli ağrıyor, migren de var bende. Hayat kalitem çok düştü. Baş ağrısı sebebiyle karnım da ağrıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum hiç iyi değilim😞

Merhaba, ben de aynı dertten muzdaripim. Benim de bu şekilde baş dönmelerim oluyor sonrasında mide bulantısı başlıyor. Sorunun kulak kristallerinden mi yoksa nörolojik mi olduğunu anlamak için manevra yaptırdılar ama o an baş dönmesi olmadığı için sonuç elde edemedim. Baş dönmesi olunca gel dediler. En son 2 hafta önce baş dönmem oldu ve ben de yaklaşık 8 aydır bu şekildeyim. İki haftadır da başım sürekli ağrıyor, migren de var bende. Hayat kalitem çok düştü. Baş ağrısı sebebiyle karnım da ağrıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum hiç iyi değilim😞
E

Rabbim şifamızı versin inşAllah çok zor böyle yaşam ben boynumdan kaynaklandığına eminim ama beyin cerrahı bu boyun denge problemi yapmaz baş dönmesi yapmaz diyor sayısız kulak burun boğaza gittim ondan olmadığına eminim

Rabbim şifamızı versin inşAllah çok zor böyle yaşam ben boynumdan kaynaklandığına eminim ama beyin cerrahı bu boyun denge problemi yapmaz baş dönmesi yapmaz diyor sayısız kulak burun boğaza gittim ondan olmadığına eminim
Amin inşallah.
İnşallah bi çözüme kavuşur da rahatlarız

Back
X