- 5 Kasım 2025
- 2
- 0
- 1
- 18
- Konu Sahibi kadinyanlisi
selam kızlar çok acı cektiğinizi biliyorum ve atlatabilirsem yardımcı olacağıma söz vermiştim kendime baştan sona anlatıyorum lütfen okuyun ümitsiz olmayın ağustosta başladı benim iye sorunlarım çok havuza girdim ıslak mayoyla oturdum yazın tatilde ve tanga falan çok giyiyordum sık idrara çıkma başladı ilk olarak ben anlayamadım başta dedim kahvedendir üsütüyorum falan ama bir sabah inanılmaz bi ağrı hafif yanmayla uyandım mesanemde inanılmaz bir idrar hissiyle uyandım sistit olduğumu anladım zaten doktora gittik ve bana direkt aktif mesane ve idrar yolu enfeksiyonu dedi bi ilaç verdi isim vermiyim yolladı süphelendım zaten birden nasıl aktif mesanem olabilirdi ki? neyse doktordur dedim kullandım 12 saat idrara cıkamadım mahvoldum hemen doktorumla konuşup bıraktık ve 2 hafta içinde geçti sonra 15 gün iyiydi güzeldi tekrar semptomlar başladı sıcak su torbaları mı dersiniz aklınıza gelebilcek her çayı içtim antibiyotik kullandım kutularca yanma yoktu ama idrar hissi gitmiyordu sıkısık hissediyordum hep ve bağırsak floramı bozduğum için büyük tuvalete çıkamadım zaten ikisi bağlantılı genelde kronik olan iyede çekersiniz ikisinden de sonra ben kadın doğuma gittim üroloji geçiremedi çünkü vajinal kültür ve idrar kültürü aldı idrarda üreme yok ama vajinal kültürde var antibiyotikler hem vajina hem bağırsaklarımı mahvetmişti bende probiyotik beslendım ve verdiği vajinal ilaçları kullandım hepsi idrar yolu enfeksiyonunu tetikliyordu ve yine geçmedi en son araştırmaya gittim kutu kutu antibiyotikleri gorunce şok oldular tabi ve bırak bi süre dediler sonuçların gelene kadar tamam dedim daha gitmedim kızlar fakat bol su ictim sık cıkıcaksınız evet herkes bunu dıyor ama temızlemenız gerekıyor artı cranberry aldım evde iç çamasırsız gezdım müsaitlikte oldukça kesinlikle bol iç çamaşırları aldım ve yüksek ısıda ütüledim her giydiğimde 3-4 defa degistirdim ve kesınlıkle psikolojinizi iyi tutun hergün ağlıyordum 2-3 gündür iyiyim en önemlisi bunlar kahve çay tüketiminizi azaltın bol bol yoğurt turşu kefir probiyotik için bağırsak vajina mesane sağlığına birebir şekeri tamamen kesmesenizde azaltın 2 gündür iyiyim o his yok tamamen geçip geçmediğini cuma günü görücem inşallah yardımcı olur yazdıklarım