• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gecmeyen ishal

DuuRumm

''Mükemmelliyetçi Mükemmelsiz''
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Mart 2017
1.118
1.409
83
40
Slm kizlar
5 aylik bi oglum var. 4 gunden beri ishal ne yese aninda cikariyor.
Bi onerisi olan var mi ?

Merhaba. O aylarda günlük kaka sayısı 10un altındaysa ishal sayilmiyor diye biliyorum. Yine de sulu, putursuz, mukuslu, kopuklu, yesil kakalar başka problemlerin habercisi olabilir. Ek gıda başladıysanız sindirim sistemi hazır olmadığı için hemen kakayla atıyor olabilir. Ya da mama değişikliği olduysa. Alerji de olabilir. Benim bebeğim o aylarda alerjisi olan gıdayi yediğimde emer emmez sulu kaka yapardı. Süt ürünleri, yumurta, bal, kuruyemiş, tropikal meyveler, soya, bakla, balık, çiğ domates, kereviz en çok alerji yapan besinler. Son dört günde bunlardan birini doğumdan sonra ilk kez ya da çok miktarda yemiş olabilirsiniz.

Ek gidaya gectik. Persembe grip oldu yuksek ates
Ayni gun de ishali basladi
3 gundur hastaneye gidip geliyorum dr bakso damla yazdi ishali icin ama netten ilaca baktigimda 4-10 yas icin uygun yaziyor.
Bebeklere degil
Bu ilacin haricinde evde yapabilecegim bisey var midir ?
Ne yese aninda geri cikartiyor.

Her gun biraz daha cogaltarak armut suyu vermeye baslamistim. Persembe 1 tam armut suyu verdim. O ishal yapar diyolar ama bu kadar surmesi normal degildir.
Bu arada gaita tahlili temiz cikti.

Her gun biraz daha cogaltarak armut suyu vermeye baslamistim. Persembe 1 tam armut suyu verdim. O ishal yapar diyolar ama bu kadar surmesi normal degildir.
Bu arada gaita tahlili temiz cikti.
Bebeğim 6 aylıktı armut verdigimde ve alerji yaptığı için bir daha vermedim. Ailenizde en küçük alerji, astim hikayesi varsa bekleyin bebeğiniz 6 ayı doldursun ve ek gidaya sebzeyle baslayin. Kereviz haric sebzeler daha az alerjik.

İshal için bu kadar küçük bebeğe evde yapabileceginiz tek şey sıvı kaybını önlemek için emzirmek ve su vermek. Mama alıyorsa daha çok su teklif edin.

Kakası nasil?

İstahi yok zorla vermeye calisiyorum sivi.
Dis de cikardi
Kakasi degisiyor ya bazen koyu yesil daha kati gibi bazen sari partikullu sulu

Back
X