Geçmeyen kalp ağrısıyla

Filimsi

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2023
132
127
23
Bilmiyorum ya içimde hiç bitmek, tükenmek bilmeyen bir kalp ağrısı var. Geçmiyor… Haftalardır ne yiyorum ne de bir şey içiyorum.. Tekrar kanser olmaktan çok korkuyorum..

Allah şifa versin. Doktora gittiniz mi? Psikolojik kaynaklı olabiliyor.

Evet psikolojik tamamen. Yine daha iyim hamd olsun
Acaba profesyonel bir destek mi alsanız? Doğa yürüyüşleri, arkadaşlarınızla vakit geçirmek ya da daha önce hiç denemediğiniz ancak bir gün fırsatım olsa yapardım dediğiniz bir şey varsa ona zaman harcasanız? Ne bileyim mutlaka kafanızı dağıtıp kendinizi iyi hissedeceğiniz ohh be nefes alabiliyorum diyebileceğiniz bir şeyler olmalı.

Acaba profesyonel bir destek mi alsanız? Doğa yürüyüşleri, arkadaşlarınızla vakit geçirmek ya da daha önce hiç denemediğiniz ancak bir gün fırsatım olsa yapardım dediğiniz bir şey varsa ona zaman harcasanız? Ne bileyim mutlaka kafanızı dağıtıp kendinizi iyi hissedeceğiniz ohh be nefes alabiliyorum diyebileceğiniz bir şeyler olmalı.
Açıkçası çok durup düşünmeyeyim diye resim kursuna gittim. Örgü örüyordum. Okula gitmek bile kafamı dağıtıyordu. Şimdi bilmiyorum depresyonda değilim ama yaşamak ağır bir yük onuzlarıma. Kaybolmak istiyorum.

Stres en çok size zarar verir. Allah korusun. Sakinliği sağlamaya çalışın

Şu an boşanma sürecine gireceğim. Bugün avukatımın yazdıkları okuyunca bile kustum. Bir psikologla görüştüm aşırı stres yaşadığımı bunun çok normal olmadığını söyledi.
size polivagal teori egzersizlerden bahsetmek istiyorum, çok stres olduğunuzda yapabilirsiniz videoları aşağıya bırakıyor olacağım. ama birazcık polivagal teoriden bahsedeyim: vagus siniri 10. kraniyal sinirimizdir birçok organda dallanır budaklanır ve parasempatik sinir sisteminin önemli bir parçasını oluşturur. parasempatik sinir sisteminin aktivasyonunu bu siniri uyararak yapabilirsiniz ki bu da rahatlamayı sağlar stresi azaltır anında. aşağıya kendim de çok streslendiğimde uyguladığım birkaç egzersizi bırakıyor olacağım umarım istifade edersiniz ve stres semptomlarınız birazcık da olsa yumuşar. bu egzersizleri ihtiyacınız olduğunda defalarca kez yapabilirsiniz uykudan önce yaparsanız huzurlu ve hızlıca uyumanıza da yardımcı olur.
ilk anlatılan kulak egzersizinin çok faydasını gördüm ben.

bu egzersizi dışarıda da yaptım ve beni rahatlattı

size polivagal teori egzersizlerden bahsetmek istiyorum, çok stres olduğunuzda yapabilirsiniz videoları aşağıya bırakıyor olacağım. ama birazcık polivagal teoriden bahsedeyim: vagus siniri 10. kraniyal sinirimizdir birçok organda dallanır budaklanır ve parasempatik sinir sisteminin önemli bir parçasını oluşturur. parasempatik sinir sisteminin aktivasyonunu bu siniri uyararak yapabilirsiniz ki bu da rahatlamayı sağlar stresi azaltır anında. aşağıya kendim de çok streslendiğimde uyguladığım birkaç egzersizi bırakıyor olacağım umarım istifade edersiniz ve stres semptomlarınız birazcık da olsa yumuşar. bu egzersizleri ihtiyacınız olduğunda defalarca kez yapabilirsiniz uykudan önce yaparsanız huzurlu ve hızlıca uyumanıza da yardımcı olur.
ilk anlatılan kulak egzersizinin çok faydasını gördüm ben.

bu egzersizi dışarıda da yaptım ve beni rahatlattı

Bunları yapmaya çalışcağım. Çünkü stresten yemek yemiyorum. Baya çöktüm..

Back
X