geçmiş şimdi gelecek ilişkiler hakkında düşünceleriniz nedir?

marter

Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2024
405
447
23
37
Hanımlar tam bir dert olmasa da gerçekten merak ettiğim bir konu var. Mesela ilişkinizde aldatıldıysanız sonraki ilişkilerde hep aldatacak kişileri seçersiniz, ya da daha önce terkedildiyseniz tekrar terkedilirsiniz gibi birşeyler söyleniyor etrafta. Biliyorsunuz artık her yer psikoloji ile ilgili argümanlarla dolu. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Gerçektende karma var mı?
Mesela birisini istemeden bile üzsek daha sonra başka bir ilişkimizde illaki o konuda üzülecekmiyiz?
Birini kandırmamak adına dürüst olmak bizi kötü biri mi yapar?
Çok dert sıkıntı çekmiş kişilerin ilerde çok rahata kavuşacakları söylenir ya da bunu öğrettiler bize. Çok çok sevmiş ama sevilmemişsek tüm benliğimizle elimizden gelen her şeyi yapmamıza rağmen değer görmemişsek bir gün bizi de gerçekten sevecek biri çıkacak mı? Yoksa kader motifi devreye girecek yine en kırılgan noktamızdan vuracak kişilerimi hayatımıza çekeceğiz?
Ben 2 kez evlendim ve boşandım. Herhangi bir arayışta değilim hayatımda kimse de yok ruhumu dinlendirdiğim kendime odaklandığım bir dönemdeyim. Ama 1. boşanmamdan sonra bana birisi ''Yastık değişir kader değişmez tekrar evlenme yine boşanırsın'' demişti. Nedense aklıma geldi 2.kezde boşanınca neden acaba diyor insan. Sorun bende mi acaba?
Yorum yapanlara şimdiden teşekkürler.

Çok saçma şeyler bunlar. İyi yada kötü pek çok ilişkim oldu. Sevdiğim sevildiğim, iyi anlaştığın bana göre sıkıntılı yanları olmayan bir adamla evlendim. Neden diğer ilişkilerin tesiri olsun ki
Yakın arkadaşım aldatıldı boşandı, sonra tekrar evlendi çok da mutlu. Neden yine boşansın?
Evlenmeden önce gördüğünüz her yanlışı iyi değerlendirmeniz gerekiyor sadece her insan işaret veriyor çünkü

İyi düşünürsen iyi olur diye bisey yok
Mantıklı il sadece aşkla meskle evlilik yapma özellikle çocuğun varsa seçiminin çoğu mantık üzerine kurulmuş olmalı

yorumunuz çok güzeldi bencede durum böyle. Ama inanın ki işyerinde arkadaş çevremde heryerde bu konular var. Her olan şeye bir psikolojik yaklaşım söylüyorlar yok eski travmalar yok çocukluk dönemi hepsini şimdiki ilişkilere bağlıyorlar. Hayat bu inişli çıkışlı bazen üzücü bazen mutluluk verici yaşadığımız her tecrübe hayatın aslında t akendisi.

Karmaya inanıyorum,kim ne ekerse önünde sonunda onu biçecektir. Ama bir kere aldatma terk edilme olayı oldu diye hep öyle olacak ya da öyle kişileri seçeceğiz diye bir şey yok. Ben 1 kere evlendim boşandım. Bu benim tekrar evlenip boşanacağım anlamına gelmiyor. Eğer karşınıza hep sizi değersiz hissettirecek erkekler çıkıyorsa, kısır döngü yaşıyorsanız kendinize değer vermiyorsunuz demektir.

Arkadaşınızın tekrar boşanırsınız demesi yersiz bir söylem, bunu kimse bilemez ayrıca neden tekrar boşanacaksınız ki, ya da boşanmamış kişiler hiç mi boşanmayacak tekrar evlenmeyecek anlamına geliyormuş? Ne alaka.

Teyzem ilk eşinden ayrılmış ben çok küçükken sonra yeninden evlendi 3 tane kocaman oğlu var. Hala da evli. Düşünce gücüne inanırım ama, insan neye inanırsa o'dur. O yüzden güzel şeyler düşünün siz,

MaşaAllah herkes bilirkişi olmuş.

Aslında olur olmadık yerlerden gelen bu bilgiler, sözüm ona uzman yorumları işte böyle son derece zararlı. Ama her yerden çıkıyor karşımıza. Kaçmak pek olası değilse de daha sağlıklı kaynaklardan beslenmek gerek. En kötüsü bu yanlış bilgiler farkında olmadan bizi programlıyor. O yanlışlara göre düşünüp karar almaya başlayabiliyoruz.

Karma var mı bence duruma göre değişir ama genelde yapılanlar seneler sonra da olsa yaşanabiliyor. Bunu gördüm. Ama bazen hesaplaşma diğer tarafa da kalabilir...

Birini kandırmamak adına dürüst olma taraftarıyım ben. Ama konuya göre de değişir. Bazen zarar veriyorsa susmak gerekir. Fakat doğrular işine gelmiyor diye ben de yalan söyleyip değerlerime aykırı davranamam.

Çok dert sıkıntı çekenler de her zaman rahat bir hayata kavuşamıyor. Bu genelde arkası yarın filmlerinde oluyor, üzgünüm.:) Ama hep aynı döngüde de devam etmeyebilir hayat. Yaşadıklarımızdan ders alıp yanlışlarımız varsa düzeltip yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Ama bir kader faktörü var. Bazen ne yapsan da olmuyor ve belki de hayırlı olan bu. Allah engellerle koruyordur da haberimiz yok.

Elimizden geleni yapsak da sevilir miyiz? Burada kendimizle karşı tarafın karakterini ayırmamız gerekiyor. Biz zannediyoruz ki (ben de onlardan biriydim bir zamanlar) ben ne kadar iyi olursam, bana düşeni yaparsam sonuç o kadar güzel olur. Sevilirim, değer görürüm vb. Ama sonra anladım ki hayat böyle ilerlemiyor. Siz ne yaparsanız değil karşı taraf nasıl birisi ise öyle oluyor sonuç. Ben çok iyiyim diye akrep beni sokmaktan vazgeçmeyecek. ÇÜNKÜ O AKREP. Herkes özü nasılsa ona göre davranıyor. Siz çok cömert davranırsınız ama karşı taraf size bir bardak çayı bile layık görmeyebilir. ÇÜNKÜ CİMRİ. Bunu anlayıp herkesi önce karakterini tanıyarak kendimizden yaptıklarımızdan bağımsız değerlendirebilir, gözlemleyebilirsek o zaman daha doğru adımlar atabiliriz. Layık olana hak ettiği gibi muamele edebiliriz. Öteki türlü sadece kullanılırsınız.

Her ilişki de kendi dinamiğinde yaşanıyor. Aynı örüntüleri bulmak size kalmış. İki kere boşandınız diye bir daha aynı olacak diye bir şey yok ama olmayacağının da garantisi yok.

annem babamdan boşandı evlendi çok mutlu gerçekten muhteşem bi adamla evli öz babamdan çok severim babam 2 kere boşandı 3. evlense yine boşanır seçimler önemli kötüyü seçiyorsan oturup düşünmen kendini de sorgulaman lazım

sizi tanımıyoruz ki

eğer gerçekten çok kötü tercihleriniz varsa bile bile ladesse e evet, o zaman 3.ye de evlenseniz boşanırsınız. belki evlilik insanı değilsiniz? belki büyük defolarınız var nereden bilelim?

ama "normalde" insanlar ders çıkarır, varsa da hatası tekrar etmemeye çalışır, sürekli aynı paternleri tekrarlayıp mucize beklemez.
bazen de zaten hata değil de bir uyumsuzluk vardır, istediğin uyumu bulamıyorsan bulduğuna razı olursun yok ona da razı olamıyorsan yalnızlık da bir opsiyon.
geçinememek ya da sevginin bitmesi kimseyi hatalı, suçlu yapmaz, olmaz yani bazen. böyle bir durumda kötü bir ilişki bitip çok çok iyisi gelebilir. bilmem kaçıncı ilişkisinde mutluluğu yakalayan bi dolu insan var.

bu travma meselesinin de b.ku çıktı diye düşünüyorum. herşeye de travma bahane oldu sanki. ya bazı insanlar düpedüz kötü. bazısı da iyi insansa bile kötü partner, illa dolambaçlı çıkarımlı psikolojik teranelere bulayınca ne oluyor anlamıyorum. tedavi olup/terapi görüp iyi partner haline gelmiş kaç kişi var emin değilim ben. kötüyü iyi etmek çok kolay da değil çünkü. terapiyle travmalarını aşıp düzelecek edecek insan zaten kumaşında iyidir gibi geliyor bana hep.

Kesinlikle inanmadığım şeyler bunlar. İlilki örüntüsü, karma motifi filan. Dünyaya geldiğimizde kimse bize mutluluk vaad etmedi. Bu bir yol ve yürürken iyi-kötü, doğru- yanlış pek çok seçim yaparak ilerliyoruz.
Ömrünü fakir geçiren birinin sonradan zengin olamadığına ve sefalet içinde öldüğüne şahit oluyoruz. Her ilişkisinde seven ama hiç sevilmemiş insanlar da görüyoruz.
Yaşadığınız tekrarlamalar karakterinizle alakalı. Yanlışa düşüyorsanız bu sizinle alakalı. İlk evlilik olmadı madem ikinci de seçim yaparken daha farklı şekillerde hareket edilmeliydi belki de.

Ama bu düşünce şekli çok yorucu fazlasıyla takıntılı bir hâl Siz belki de aynı profilde adam seçiyorsunuz.Kader denen şey tercihlerinizin sonucudur.Şunu yaparsam bu olur bunu yaparsam şu olur diye yaşamayı bırakın evet bu hayatta hep sebep ve sonuç vardır ama hayatında bir akış şekli vardır .İyi ve akıllı yaşamak kimsenin sizin sınırlarınızı çiğnemesine izin vermemek, başkalarına da haksızlık etmemek.İnandığın gibi yaşamak ve doğru yoldan ayrılmamak hepsi bu...

İnsan biraz akıllı olmalı, hatalarından ders çıkarmalı. Aksi halde aynı model beş para etmez heriflerin etrafında döner durursunuz. Sonra yok kader motifiydi, öyleydi böyleydi. Kimse ben insan analiz etmeyi bilmiyorum, seçim yapmayı beceremiyorum demiyor.

O yeni psikolojik şeyleri okumayın. İnsanı önce hasta ediyorlar ki sonra iyileştirme vaadi verip sektörü beslesinler… hiçbirine inanmıyorum. Sadece olumlu düşünmeye inanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…