Gecmisden gelecege :((

Zeliha23

Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2015
146
27
13
33
Oncelikle merhaba... nasil anlatsam kendi hikayelerimi anlatma degil burdaki amacim.. amacim gecmisde cook sikintilar yaralari olan birini dinlemek istiyorum yani surekli boguluyorum artij bitti hayatim hep berbat hic duzelmicek diye dusundunuz bi anda yeniden dogmus gibi hayati guzellesen herseyi yoluna giren oldumu. Cok fazla karamsar olmaya basladim artik okadar cok sikinti cektimki.. umut olsun bizlerede diye actim bu konuyu.. mesela su geldi basima ben hep gidecek boyle zannettim ama suan cok huzurluyum diyeceginiz bise ?????

Aslında burdaki konulardan birkaçını okumanız yeterli

Sizi sıkıntıya sürükleyen ne varsa uzaklaşın ordan

Aslında burdaki konulardan birkaçını okumanız yeterli

Sizi sıkıntıya sürükleyen ne varsa uzaklaşın ordan
Sikintiya dusuren bisey degilki cok sey ve surekli olan seyler yani herkes hep ilerliyo ama sanki ben yerimde sayiyorum.. hani kendini benim.kadar parcalanmis hissettiniz donemler olupda kurtulup mutlu oldunuzmu bitti dediginz zamanlar oldumu

Sikintiya dusuren bisey degilki cok sey ve surekli olan seyler yani herkes hep ilerliyo ama sanki ben yerimde sayiyorum.. hani kendini benim.kadar parcalanmis hissettiniz donemler olupda kurtulup mutlu oldunuzmu bitti dediginz zamanlar oldumu

Şimdi bu şöyle
Herkes dönem dönem iniş ve çıkışlar yaşayabilir her şey ile ilgili genel anlamda.
Yanlız bu sıkıntılı dönemleri hep birileri ile kıyas haline dönüştürürseniz bu sizi ilerletmez aksine geriletir.
Bende sizin gibi oldum mesela bir zaman maddi ve manevi ama dedim ki olmuyacak bir şey yok bende yapabilir ve ilerleyebilirim ve en çok ta dua edip inandım zaten arkası çorap söküğü gibi geliyor.

Bu arada örnek verebilirmisiniz mesela kendiniz ile yaşadığınız bir sıkıntıya örnek
Belki örneklendirme yaparsanız size birazdaha şekillendirici rahatlatıcı fikirler verebiliriz ?

Sadece öldüğünüz zaman burdaki hayatınız bitecek..
Yaşadığınıza göre hayatınız devam ediyor demektir..
Ve sadece siz hayatınızı yoluna koyabilirsiniz..

Tabi ki herkes en tepeden yere de çakılmışıtr,en dipten tepeye de çıkmıştır maddi manevi.Hayatım hep böyle olaylarla geçti diyebilirim.
Ama şunu biliyorum ki,yaşadığım en berbat olay da en süper olay da kendi tercihlerim sonucu oldu.Ömrümdeki hiçbir hatayı başkasına yüklemedim,sebep onlar olsa da.
HAYATIMDAKİ TÜM KARARLARIMIN SONUCUNA RAZI OLDUM.ONLAR KENDİ KARARLARIMDI İYİ YA DA KÖTÜ.

Ya bilmiyorm tek bildigm duzelsin dedkce duzelmiyo hayatim cabaladikca hep bi sikintiyla karsilasiyorum. Allaha olan inancim yuksek ama abartmiyorm 5 bucuk sene hep sikintiyla gecti omrum hic duzelmedi sanirim.yoruldum artik

Elbette oldu öyle zamanlar.. Bence herkesin de olmuştur.
Klişe olacak ama zaman herşeyi iyileştiriyor.insan en yakınlarının ölümüne dahi zamanla alışmıyor mu?

Yaşadığım kötü şeyler hep zamanla geçti ve uzaklaşarak bitti..

Şimdi şükür ki hayatım, sıradan ama çok güzel.. Dünyadaki milyonlarca insandan daha şanslıyım. Sağlıklıyım, özgürüm, mutluyum...
Yani geçer.. Herşey geçer...

Sahip olduğunuz iyi ve güzel şeylere, kişilere odaklanın.. Eminim vardır güzel olan şeyler, ufak da olsa vardır..

evet oldu sonra öyle bi düzeldiki tahmin ettiğimden daha fazla düzeldi şimdiyse yeniden nereye gidiyor bilmiyorum

Bende herkes gibi çok zor dönemler geçirdim hatta hala geçiriyorum. ama şunu öğrendim hayatta kaldığımız sürece düzlük yok çünkü sınavdayız. bitti artık her şey istediğim gibi mutluyum diye bir şey yok. o anda öyle hissediyoruz sadece. sonra yeni sorunlar çıkıyor karşımıza küçüklü büyüklü bunlar çözmemiz için verilenler. Önemli olan sorunları nasıl ve ne kadar sürede çözdüğümüz. Ruh halimiz ona göre ya mutlu ya da mutsuz değişiyor devamlı çünkü.

Evet canım tamda bittim artık bundan sonrası yokk dediğim anda Rabbim daha güzel kapılar açtı.... Dua , sabır vee bolca zaman... Hrrşeyin ilacı

Bazen açılan kapıları anlamıyor da olabiliriz. Farkındalık şart galiba. :///

Evet canım tamda bittim artık bundan sonrası yokk dediğim anda Rabbim daha güzel kapılar açtı.... Dua , sabır vee bolca zaman... Hrrşeyin ilacı
Ne guze soylemissiniz evet oyle zmaanlarim benimde oldu ama en fazla 1 ay surdu sonra hersey ustume yikildi

Bazen açılan kapıları anlamıyor da olabiliriz. Farkındalık şart galiba. :///
Kesinlikle oda var dedim kendi kendime nerde hata yapiyosun neden bunlar oluyo ...rabbimin verdiklerine bak mutlu ol dedigim.kendime surekli telkinde bulunduklarim cok oldu ama dedigim gibi sanirim surekli agir imtihanlardan gectigim icin zor geliyo

Aynen bi an mutlu olunca saniyormki hep boyle olcak ama su yasima kadr kafamda okadar sikintilar vardiki hic duzgn hayatm olmadi diyebilirm ve herseyimi zaman ve sabir duayla aştim.. ama hala oldugum yerdeyim

evet oldu sonra öyle bi düzeldiki tahmin ettiğimden daha fazla düzeldi şimdiyse yeniden nereye gidiyor bilmiyorum
Nasil yani yenidenmi yikildi hersey .. umutlar tekrarmi kayboluyo.. ondan korkuyrm ben yasadiklarimdan kalkmaya calisiyorm ama bise oluyo tekrar yikiliyrm sanirim yasadigim surece imtihandayiz ama hani insanlara bakiyrm ilerliyo bense oldugum yerde sayiyor . Acaba hepmi boyle olcak diye korkuyorm

Kesinlikle oda var dedim kendi kendime nerde hata yapiyosun neden bunlar oluyo ...rabbimin verdiklerine bak mutlu ol dedigim.kendime surekli telkinde bulunduklarim cok oldu ama dedigim gibi sanirim surekli agir imtihanlardan gectigim icin zor geliyo

Allah yardimcin olsun. Allah sabredenleri severmis bir de kendisinden umit kesmeyenleri. Belki ahirette mukafatin buyuk olur iyi ki o cileleri cekmisim dersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…