• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmişe takılı kaldım, bitiyor evliligim

aynı benim kocam...okurken çok iyi anladım sizi....işi çıkana kadar gık demezler.sinsilikten...işi çıkıp, ailesi feraha çıkınca dilleri uzar.ama ben de eli maşalıyımdır.bi kere çalışmayan babasına karşılıksız para mara vermem.maaşımı eşime de vermedim.çok yardım yaptık ama benim paramla dğeil...benim paramla evet mutfak giderim yada eşime giyim filan aldım ...ferahladık zaten.eşim de benden bir şey esirgemez....bazılarının ailesi çok adi oluyor

Güven gidince ne kalır geriye? Bu kadar iyi Olmasaydın..çok agrima gidiyor bu sözler

eşin tartışsaydı, ya ailesini savunacak ve evliliği yürümeyecekti.bu da onun hayatında yeni bir sorun demekti....yada susacaktı ve sen vicdan yapacaktın, o da işlerini yola götürecekti...kusura bakma da senin eşin iyi filani değil.iyi insan sömürmez, adileşmez, ağlatmaz, korur kollar...neyin iyisi bunlar ya

iyi insan sömürmez, adileşmez, ağlatmaz, korur kollar...ne kadar gerçek..

bu işte takildigim, benim de isime gelmiyordu..ben giderken bu kez niye hastalığını kullandın??

Ben bundan sonra babası kardeşiyle ilgili tek birşey duymak istemiyorum..ve şimdi onlarla beni karsilastirmiyor ama ofkem geçsin diye bekliyor gibime geliyor.

Sanki şimdiye tmm deyip su durumu aşarsa m,başka şekilde dönecek bana gibi geliyor..çünkü o vazgecemez ailesinden..

Dilerim ruhum için bi çıkış yolu bulurum.yada hazmedebilirim ikiyuxlulukleri..

Adam ne yapmış bişey anlamadım
Kp evlenmiş sizin de çocuklar olmuş işte her şey iyi
Ben valla çözemedim
sanırım adam babasına baktırmış konu sahibi ne zaman gitmeye kalksa kendine acındırmış vicdan yaptırmış
şimdi kayınbabası evlenmiş adam sana ihtiyacım kalmadı ne yaparsan yap demiş anladığım kadarıyla

Nerden başlanır ne anlatılır bilmiyorum..
4.5 yıllık evliyim,severek evlendim.lakin daha yeni tanıdım..

Evlendikten bize ait hiçbirşey yapmadık..evde bol bol KV nin düğüne gelemeyen ev gormeye gelenleri agirladim.onu yapalım yok,bunu yapalım yok..iyi bir insandı,beni hiç mahcup etmedi,ceyizime destek olmustu ses çıkaramadım KV.ye.eşime dedim durdum ne gerek var her akşam misafir? Gelsinler ne var,ocakta konulmus cay coktan.Bir kez olsun ters konuşmadı ama.

Çok geçmedi kaybettik annesini.sorunlar başladı.evi kapattık gittik kp.her gece ağladım,Kovulduk evden.yinede yaşamak zorunda bıraktı beni orda.sonrasında bizim evinizde birlikte yasadik..sorunlar patladı gitmek istedim defalarca..yapıştı pacama ağla ağla geçti kendinden..gidemedim..

Sonrasında tüp bebek tedavileri,her hafta sonunu gorumcem ve kp geçirme..yine çekip gitme isteği bağırmalarim.cvp yok..

Şimdi hayat bambaşka.. güzel bebek..ve bugüne kadar yaptığım fedakarlıklarıma karşılığı iki yüzlü insanlar.. Gorumcemle kapistim önce..sonra eşime.. Hamileligimde evlendi kp:) o mutlu biz tükendik..
Neden bilmiyorum eşime karşı çok kızgınim.. Onca yillarimi heba ettiği için..

İyi insandın iyiliğini kullandım..isime öyle geldi dediği günden beri sildim onu..hiçbirşey ne hissediyor um ne de eş olarak görüyorum artık..Valizini kapının oradaydı gece izin vermediyse m sabah gitseydin..babamın artık insana ihtiyacı yok..
Bunlar 5 yıla yaklaşan evliliğini de ilk tartismamizin sözleri..işine gelmiyyormuş tartışmak.. Oda oda peşinden koşarken susmalarinin sebebi büymus meğer..

Çok agrima gidiyor..kabullenemiyorum.. Ve birde maaş konusu var..evlendiğini günden beri kredimiz var diye nisanliyken acindirması ve benim ailem birşey yapmıyor diye ezikligimden tmm demem..

Bütün taşlar yerine oturdu..ama aptallık bendeymis..ne aciyorsun..gebersin ağlamaktan..sevgi bitmez mi bi gün..bitiyormus..

Ne yapacagimi bilmez halde - mış gi i yapalım evliliği Kreş yaşları gelince de mahkeme dedim.. Ayrılmam çocuklardan sen git dedi birakabiliyoesan..ne yapacagimi şaşırdım..

Evt iyi bi insan iyi bir baba..ama aptal yerine konmuş olmayı hazmedemiyorum..

Yerinde olsam bende unutmazdım bu laflari

Unutamayan, kinci yapını çok iyi anladım.
Çünkü tıpkı senin gibiyim.
Yıllarca mutsuzdum.
İyi şeyleri bile görmedi gözüm.
Çünkü bana o bir yaşattığı, iki dediği cümle aklımın köşesinden hiç silinmedi.
Bunları unutturmak için ne yaptıysa da gülmedi yüzüm.
Her şey düzelse de ben o günlerde kalakaldım.
Benim evliliğimden ne hayır gelir, bana şundan büyük ne yapabilir ki?
Onu yapsa da bundan beter koymazdı gibi büyük laflar ettim.

Ahh dilim ahhh, yeryüzündeki en büyük acı bendeymiş gibi saçma laflar ettim.
Sonra ne dediysem bir bir geldi önüme.
Daha büyük acı nasıl olurmuş gördüm.

Şimdi o unutamadıklarım aklımdan geçmiyor, unuttum hepsini.
Babasının kötülüğü, kardeşlerinin beş kuruş etmezliği umrumda bile değil inan.

Öyle büyük bir dert sahibi oldum ki diğerleri ne küçükmüş gördüm.

Demek böyle görmem gerekiyormuş, kendime gelmek için bunu yaşamam şartmış.

Daha büyük darbe alman gerekmesin unutmak için, sen benim hatama düşme.

Olan oldu, biten bitti.
Bir vakitti, cahilliktendi, böyle olsun istemezdi, artık her şey değişti demeyi bil.
Bugünüyle değerlendir eşini ve evliliğini.

Çok mutlu olmanı dilerim.

Bazı konuları anlamak için kendinden bir şeyler bulmak gerekiyor sanırım. :)

Şöyle bir daha okudum konu gerçekten kopuk kopuk, pek anlaşılır değil.
Ama ben konu sahibini çok iyi anladım..:KK14:

O zmn seni burdan kutluyorum canim.
Sabah sabah pek beynimi yoramadim bu pazar gununde.

sanırım kafam bulanık.
onca paragrafı okudum pek bişi anlamadım.
sadece eşiniz iyi niyetinizi suistimal etmiş orası net.
yani okadar çektiğinizi güzellikle neticelendirecek bi yol görünmüyor öylemi?
kocanın o cümlesi dışında tam olarak ne halt yediğini anlamadım bacım.
Bende benim kafam bulanık galiba anlayamadım dedim ama bizde sıkıntı yok kardeş :D

Unutamayan, kinci yapını çok iyi anladım.
Çünkü tıpkı senin gibiyim.
Yıllarca mutsuzdum.
İyi şeyleri bile görmedi gözüm.
Çünkü bana o bir yaşattığı, iki dediği cümle aklımın köşesinden hiç silinmedi.
Bunları unutturmak için ne yaptıysa da gülmedi yüzüm.
Her şey düzelse de ben o günlerde kalakaldım.
Benim evliliğimden ne hayır gelir, bana şundan büyük ne yapabilir ki?
Onu yapsa da bundan beter koymazdı gibi büyük laflar ettim.

Ahh dilim ahhh, yeryüzündeki en büyük acı bendeymiş gibi saçma laflar ettim.
Sonra ne dediysem bir bir geldi önüme.
Daha büyük acı nasıl olurmuş gördüm.

Şimdi o unutamadıklarım aklımdan geçmiyor, unuttum hepsini.
Babasının kötülüğü, kardeşlerinin beş kuruş etmezliği umrumda bile değil inan.

Öyle büyük bir dert sahibi oldum ki diğerleri ne küçükmüş gördüm.

Demek böyle görmem gerekiyormuş, kendime gelmek için bunu yaşamam şartmış.

Daha büyük darbe alman gerekmesin unutmak için, sen benim hatama düşme.

Olan oldu, biten bitti.
Bir vakitti, cahilliktendi, böyle olsun istemezdi, artık her şey değişti demeyi bil.
Bugünüyle değerlendir eşini ve evliliğini.

Çok mutlu olmanı dilerim.

Rabbim inş başka sıkıntılar vermez.çünkü ne için gözyaşı doktuysem ardından başka birşey e ağladım..

Bugüne bakmayı basaramiyorum biliyorum.çünkü benimde çok küçük şeyler ama hayallaeim vardı..benim yapamadiklarim acısını çıkarıyorlar gözüme şoka soka. Bu çok sinirlendiriyor beni.eşim tüm sosyal ağı da kapatmış...

Ne diyeyim ya..yaş 35 yolun yarısı demiş şair.. Belkide yolun yarısını çoktan gecmisizdir deyip dolu dolu nefes alabilmek lazım..

Yüreğimi yakan acılar var,sık sık mezarlık ziyaretlerim..belkide eskisi gibi sukredemedigim için bu yüreğimdeki daralma..ne desem de inanirsam yuregime..

Rabbim herkese çok mutlu olmayı nasip etsin.

Back
X