Geçmişimden kurtulamiyorum travmlarimdan sizce nasil kurtulurum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sentetikserotonin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2023
62
-128
1
24
Ben 19 yasinda bir kizim 15 yasindan beri teshisi konulmus depresyon hastasiyim okulda akranlarimin bana uyguladigi psikolojik siddet ve zorbalik yuzunden oldu. Travmatik olaylar yasadim ve suan bu olaylarin etkisinden kurtulamiyorum lisem biteli 2 yil oldu hala kafamdan atamiyorum asiri dusunuyorum travmalarim bi turlu gecmiyor antisepresanlar kullandim hicbiri ise yaramadi terapi almadigim icin diyor doktorlar. Zamaninda benim o kadar hakkima girdiler ki disladilar hakaret ettiler alay ettiler hakkimda dedikodulsr ciksrdilar ve ben bu psikolojiyi ustumden atamıyorum terapi almam sart ancak bunu karsilsyacak maddi gucum yok 1 ay ise gidip terapi parami ciksrmayi dusunuyorum ve bu sene benim sinsv senem 3. DDfa uniye hazirlaniyorum ancak odaklanamiyorum derslerime eger bu sene de kazanamzsam ailem beni okutmaz ne yapmaliyim nolur yardim edin 😓 hicbirine hakkimi helal etmiyorum onlar yuzunden gencligim en guzel yillari cöp oldu

Tamam çok zor bir durum ama sizde üstesinden gelmek için gayret etmeye çalışın. Size zorbalık yapanlar unuttular bile yaptıklarını hayatlarına devam ediyorlar siz niye aynı yerde kaldınız onlar size yazık etmiş şimdi de siz kendinize yazık etmeye devam ediyorsunuz

Kişisel özgürlüğünüz için o geçmişi silip yeni bir hayata başlamanız gerekiyor. Kolay değil ama zor dedikçe de zor olur. Yaşadıklarınız elbette sizi çok etkilemiştir ama ne yaşandıysa yaşandı, artık ben önüme bakıyorum demeniz gerekir. Sürekli sizi motive edecek, yeni bir yaşama yöneltecek şeyler okumaya, izlemeye, yapmaya çalışın. Şunu unutmayın ki onlar bu zorbalıkları size bir kere yaptı, siz beyninizde sürekli evirip çevirerek defalarca yaşatıyorsunuz kendinize. Oysa ki sizin en iyi dostunuz siz olmalısınız. Travmalarla ilgili, hayata olumlu bakmakla ilgili çok güzel kitaplar var. Dış dünya değişmeyecek ama biz sağlıklı düşünceler ve duygularla sağlıklı bir hayat yaşayabiliriz. Anahtar nokta neye odaklanırsanız hayat arabanızın oraya gittiği. Bunu anlarsanız gerisi inşaAllah hallolur.

Tamam çok zor bir durum ama sizde üstesinden gelmek için gayret etmeye çalışın. Size zorbalık yapanlar unuttular bile yaptıklarını hayatlarına devam ediyorlar siz niye aynı yerde kaldınız onlar size yazık etmiş şimdi de siz kendinize yazık etmeye devam ediyorsunu
Tamam çok zor bir durum ama sizde üstesinden gelmek için gayret etmeye çalışın. Size zorbalık yapanlar unuttular bile yaptıklarını hayatlarına devam ediyorlar siz niye aynı yerde kaldınız onlar size yazık etmiş şimdi de siz kendinize yazık etmeye devam ediyorsunuz
Onlari unutsam da hastalik ben de kaldi hastalikla hayatima devam etmek cok zor gercekten 9 tsne antidepresan denedim ise yatamadi

Ama sen konuşmalarından çok bitkin duruyorsun biraz kalk ayağa güçlü durmaya çalış. Olmuyor olmadı olmayacak kafasındasın sanki biraz

Ben 19 yasinda bir kizim 15 yasindan beri teshisi konulmus depresyon hastasiyim okulda akranlarimin bana uyguladigi psikolojik siddet ve zorbalik yuzunden oldu. Travmatik olaylar yasadim ve suan bu olaylarin etkisinden kurtulamiyorum lisem biteli 2 yil oldu hala kafamdan atamiyorum asiri dusunuyorum travmalarim bi turlu gecmiyor antisepresanlar kullandim hicbiri ise yaramadi terapi almadigim icin diyor doktorlar. Zamaninda benim o kadar hakkima girdiler ki disladilar hakaret ettiler alay ettiler hakkimda dedikodulsr ciksrdilar ve ben bu psikolojiyi ustumden atamıyorum terapi almam sart ancak bunu karsilsyacak maddi gucum yok 1 ay ise gidip terapi parami ciksrmayi dusunuyorum ve bu sene benim sinsv senem 3. DDfa uniye hazirlaniyorum ancak odaklanamiyorum derslerime eger bu sene de kazanamzsam ailem beni okutmaz ne yapmaliyim nolur yardim edin 😓 hicbirine hakkimi helal etmiyorum onlar yuzunden gencligim en guzel yillari cöp oldu

Bu konuda kaç kere size yol gösterdiler ama hala aynı noktadasınız. Bir ara intikam almaya çalışıyorsunuz kızlardan. İnşallah öyle bir saçmalık yapmamışsınızdır

Ben şuan 31 yaşındayım ve öğretmenim lisede dışlandım tüm sınıf benimle konuşmadı ve buna en yakın arkadaşım sebep oldu ben o sene çok hırslanıp üniversite sınavına kendimi verdim ve onlardan çok daha iyi bir üniversite kazanıp daha iyi yerlere geldim. Bu sene terapi almaya başladım ve bu olayı unutmuşken terapide anlatıp bi ağladım. Terapist benim suçum olmadığını söyledi hep kendimi suçlamıştım ben arkadaş olacak biri değilim diye. Ama inanın onların kendi kişilikleriyle alakalı bu. Bir kitap okumuştum dört anlaşma diye hiç bir şeyi kişisel algılamama sanatını anlatıyor tavsiye ediyorum

Konu açıp açıp yorum yazanlara cevap dahi vermiyosunuz. Gidin tedavinizi nerede oluyorsanız olun ama burası yeri değil bunu anlamalısınız artık.

Bu konuda kaç kere size yol gösterdiler ama hala aynı noktadasınız. Bir ara intikam almaya çalışıyorsunuz kızlardan. İnşallah öyle bir saçmalık yapmamışsınızdır

Ya sanane Istedigim kadar sorarım sana mi hesap vericem ayrica o kizlar dedigin or@spu cocuklarini tanısan boyle demezdin istedigimi yaparim seni de hic alakadar etmez bilmedigin konular hakkinda car car konusma defol

:) Ciddi bir tedaviye ihtiyaç var. Hiç normal değilsiniz.
Evet depresyon hastasiyim zaten
Ya sanane Istedigim kadar sorarım sana mi hesap vericem ayrica o kizlar dedigin or@spu cocuklarini tanısan boyle demezdin istedigimi yaparim seni de hic alakadar etmez bilmedigin konular hakkinda car car konusma defol
Ben hastayim diyorum 5 kisi bana yol gosterince hastaliktan kurtulmuyorum depresyon ne demek hakkinda en ufak fikrin yok yasadigim seyi bilmiyosun nasil bana acimasiz bi zorbalik uygulsdiklarini sana sormicam istediğimde yazarim bidaha yazma akilsiz varlik

Bidaha yorum yapma 1 gun depresyon yasamamissin bilmis bilmis konusuyo gerizekali

Konu açıp açıp yorum yazanlara cevap dahi vermiyosunuz. Gidin tedavinizi nerede oluyorsanız olun ama burası yeri değil bunu anlamalısınız artıkssen

Konu açıp açıp yorum yazanlara cevap dahi vermiyosunuz. Gidin tedavinizi nerede oluyorsanız olun ama burası yeri değil bunu anlamalısınız artık.
Cok mu biliyosun sen bana napacagimi soyluyorsun hadsiz uza bidaha yorumunu belirtme umrumda değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X