Geçmişte yaşadıklarım neden hala beni üzüyor?

by2016

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2015
260
113
53
33
Türkiye
Üniversitedeyken bi erkek arkadaşım olmuştu. 2,5 yıl sevgili kalmıştık. Üniversite hayatımın çoğu onla geçti yani. Sonra birbirimiz için doğru kişi olmadığımızı söyleyerek o ayrılmak istedi.
Dün akşam bilgisayarda bir şey ararken tesadüfen eski fotoğraflara denk geldim. Sevgili olduğumuz fotoğrafları sileli çok oldu tabi. Ama bunlar, beraber yurtdışında katıldığımız bi projenin fotoğrafları. Bu yarışmaya benim vesilemle katıldı. Onun daha çok ilgisini çeken bir konuydu. Kişi sayısı kısıtlıydı, ben hatta onun önünü açmak için kendi hakkımı ona verebilirdim. O başarılı olsun mutlu olsun diye. Neyse beraber gittik ama o orada çevre yapmaktan benimle ilgilenmedi. Şu an o yarışmanın konusu olan bi alanda çalışıyor. İnternetteki CV’sinde o proje de yazıyor. Ama katılımcı listesinde benim adım bile yok.
Ben erasmustayken o Türkiye’de beni aldatmış. Boyutunu bilmiyorum. Bunu ben öğrenip kendisine söyledim. Kabul etti, ama ben de devam etmeyi kabul ettim. Neden bu kadar aptalca davrandım bilmiyorum.
26 yaşındayım. Arkadaşlarım nişanlanıyor, evleniyor, hayatlarında birileri var. Çoğu üniversiteden. Ben şu an yalnızım, karşıma birileri de çıkmıyor. En güzel yıllarımı aptal gibi geçirdiğimi hatırladım dün akşam. Ayrılalı bile 5 sene oldu ama ben ayrıldığıma değil, zamanımı boşa harcağıma üzülüyorum hala. Uzun oldu, paylaşmak istedim. Teşekkür ederim.

Ara ara geçmişin muhasebesini yaparız hepimiz. Bazen yasadiklarimiza guleriz bazen içimiz burkulur. Ben de eski iliskilerimi düşünüp "ne salakmisim" diyorum. Umarım hayatınıza düzgün, sizi mutlu edebilecek biri çıkar.

Gecmis gecmiste kaldi; bunlari dusunup uzulmek yerine daima ileriye bakin. Eski sevgilinizin karaktersiz olmasi tum erkeklerin oyle oldugunu gostermez, onunuze bakin umarim karsiniza hak ettiginiz gibi bir insan cikar

Bu sadece ikili ilişkilerde değil ki normal bir olayı bile hatırlayıp ya ne garip hareket etmişim ne garip düşünmüşüm diyoruz.. Size daha sonraki ilişkinizde deneyim olur hatalarınız varsa tekrarlamazsınız. Ayrıca kısa süreli bişey yaşayıp da ne biliyim arada her şey bitmeden ayrılsaydınız bile zaten bir süre zarfında o aklınızda olacaktı. 2.5 yıl için hayıflanmayın..

Ben evliyim arkama dönüp baktığımda ne kadar aptalmışım ne kadar salakmışım diyorum sürekli. İnan o kadar insanin içinde bi tane adam gibi adam eşim ve çok kısa surede evlendik. Eskiler daha uzun süreliydi ama hiçbiri doğru değildi. Hayat ne getirilir inan bilemezsiniz. Arkadaşlarım bile eşimi görünce inanamiyorum hayatımda ilk defa seni doğru düzgün bir adamla gördük demişleerdi. Biz altı ay bile dolmadan evlendik ve önceden deseler asla o kadar kısa surede evlenmem derdim. Ama yıllarımı verdiklerim eşim gibi adam degillermis sonradan anladım. Demek ki onları da öyle yaşamam gerekiyordu yaşadım. Her gün düşünüp pişman olup kendimi üzmek istemiyorum. Geçmiş bi kova dolusu kül benim için. Sen de öyle düşün ve artik geleceğinde ayni hataları yapmamaya çalış.

Amaan ben de öyle.
Hala öfke bile duyabiliyorum trilyon yıl önce yaptığım bir olaya.
Kendimizi bir affedebilsek her şey daha güzel olacak da olmuyor değil mi bazen..

Bende geçmişe baktığımda ne salakmışım kendimi nelere reva görmüşüm ne akılsızmışım diyorum ama sonra "amaaaaan tecrübe" diyip içimi rahatlatıyorum.
Sende ex sevgilinin şimdiki konumunu düşünmektense "bir daha onda yaptığım hatalar gibi kendi şansımı kimseye sunmayacağım ve bana ihanet edeni affetmeyeceğim" demelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…