Geçmişteki travmalarınızı nasıl yenip yeni ilişkinize yansıtmadınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.656
798
Evet sorum bu.

Geçmişte çok travmatik şeyler yaşadım, istismar edildim, yalanlar yakaladım, dolayısıyla erkeklere olan güvenim çok zedelendi.

Şimdi 1 aydır biriyle görüşüyorum ve ilk defa kafadan kontaklığı olmayan birine denk geldim ve kendisine yoğun hisler besliyorum. O da bana karşı aynı şekilde.

Ama içimde hep bir vesvese var işte. Bugüne kadar hep boşa çıktığı için korkuyorum ve artık yorgunum.
Halbu ki işiyle, ailesiyle meşgul, nazik, saygılı, kibar bir insan. Bana da ilk defa birisi insan gibi davranıyor açıkçası ondan mı böyle error veriyorum bilmiyorum Sanki ben düzgün bir ilişkiye sahip olamazmışım, sevilemezmişim gibi... Böyle bir şey benim başıma gelemezmiş gibi bir his. Değersiz mi hissediyorum acaba?

Mesela 3 kez carlamak üzereydim bana yalan söylediğini düşünüp, sonra bir durdum, elimdeki bilgileri gözden geçirdim ve haksız olduğumu gördüm. İyi ki carlamamışım dedim sonra, kim bilir ne biçim psikopat olduğumu düşünecekti adam. Mesela 20 dk yazmadı mesajımı görüp içimden, "yazmazsa bir daha, her şey bu kadar mıydı" vb bir sürü düşünce geçtim. Sabır diliyorum ya. Bunları görüp kendimi frenliyorum ama bunu nasıl yenersiniz? Zamanla geçer mi bunlar?

Sürekli arkaplanda bir alarm çalıyor ister istemez. Bence geçmiyor ama en azından çaba göstermeniz ileriye yönelik bir adım kendiniz için.
Bazen her an iyi giden bir şeyi sabote edecek hislere giriyorum ama sakince düşünüp yalnız kafamı dinlediğimde o hisleri susturuyorum.

Aynen o kelimeyi düşündüm bugün. Neden kendimi sabote ediyorum acaba diye...

Namaz kil faydasını göreceksin seni vesveseden uzaklastiracak bende başlamayı düşünüyorum..huzurlu olursun huzurunda o kişiye yansir

Temkinli ol, gözün kapalı yine güvenme bence zaten.
Ama her an saldırmaya hazır pozisyonda da olma yani :)

Önce açıklama bekle her zaman.
Acele etme.

Seni tatmin edici açıklamaları sorunu çözecektir.
Zamanla ona güvenmeye öğreneceksin..
Allah mesut etsin :)

Cok sevindim sizin adınıza Allah daimi etsin insaalah.

Siz dogru olani yapiyorsunuz, ani tepki vermeden durumu degerlendirmek lazim.

Gecmiste yasananlar ise birer veri yeri geldiginde kullanilmak uzere hafizada duruyor.

Tanidikca umarim güvenirsiniz.

Bu dunyada iyi erkekler de mutlaka var ve insaallah biri de size denk gelmistir , siz bunu fazlasiyla hakediyorsunuz.

terapi aldınız mı hiç? sadece ilişkinizle ilgili olarak da düşünmeyin bunu, biraz destek iyi gelecektir.

Valla ben (özellikle dostlukta,arkadaslikta) geçmişteki travmalardan hiç ders almadığım, kötü anıları hiç yaşamamış gibi unutup yadsidigim için aynı kaziklari defalarca yerim. Bir ömür de yemeye devam edecek gibi görünüyorum. Bence bu da kötü. Aşkta falan ders alıyorum yasananlardan ama arkadaslikta maalesef yapamiyorum.
Bence sizde olan şey, kalbin kendini koruma çabası. Çok da kötü birşey değil.
Zamanla güven duydukça, onun eski ilişkiniz gibi olmadığını anladıkca geçecegini düşünüyorum.

Karşımıza çıkan her insan için temkinli olmalıyız fakat yeni tanıdığımız her insan yeni bomboş bir sayfa gibidir. Başkalarının hatalarının faturasını o kişilere kesmemeliyiz.
Belki yine aynı şeyler olur belki olmaz. Fakat önyargılı yaklaşırsanız iyi olabilme ihtimalini de peşinen kaybedersiniz.
Bu mantıkla herkese aynı şekilde davranacaksak aynı yanlışı tekrar yaşayacağız endişesiyle hayatımıza kimsenin girmemesi lazım. Bu da yanlış.
Geçmişi travmalarla dolu bir insan olarak herkese şans ver diyorum. Keşfetmek güzeldir iyisiyle kötüsüyle ...

Kendi adıma konuşmak gerekirse kindarımdır ve bana yapılan bir kötülüğü sittin sene unutamam ve bu başkalarına da biraz yansır belki

Aynı sorun bende de var ama işte sakinliğimi korumaya çalışıyorum
Bir sorun olunca mantıklı davranmaya çalışıyorum ve başkasının faturasını ona kesmemeliyim diyorum

Yani en mantıklısı ön yargılı olmamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…