• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gecmisteki yanlislar

BornToLive

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2013
14
2
0
35
İstanbul
Merhaba, ben gecmiste yasadigim kotu olaylari kafama cok takiyorum. Mesela erkek arkadasim bilgisayarima logger kurmus yazismalarimi okumus ve cevresindeki bir kac insanla paylasmis, rezil olmustum o donemde. Ya da bir defa cok fena sarhos olmamam gereken yerde sarhos olmustum. Bunun gibi olaylar. O insanlarla tekrar bir araya gelme ihtimalim dusuk ama aklima gelince moralim bozuluyor, kafamda buyuttukce buyutuyorum. Siz nasil unutuyorsunuz? Veya hayatinizi etkiliyor mu?

Son düzenleme:
Ders çıkartıp geleceğine ve mutluluğuna bak çok takma herkesin hayatında olağan şeyler önmli olan bundan sonra daha sağlam daha emin adımlar atman ... Geçmiş adı üstünde didiklemeye gerek yok bence o insanların ne düşündüğünü de önemseme herkesin var bu hayatta yaptığı hataları ...

O insan gel dese geleceksiniz gibi bi izlenim oluştu.
Öncelikle zihninizden onu atmaya bakın, gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.

O insan gel dese geleceksiniz gibi bi izlenim oluştu.
Öncelikle zihninizden onu atmaya bakın, gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.

Saf izlenimi vermisim demek ki :1: Tabiki donmem hele logger kurdugunu daha once fark etseydim ozguvenini sarsacak seyler yazardim :34: Ayrildiktan sonra anlasildi ama muhatap bile olmadim. Sadece rezil oldugumu biliyorum

Saf izlenimi vermisim demek ki :1: Tabiki donmem hele logger kurdugunu daha once fark etseydim ozguvenini sarsacak seyler yazardim :34: Ayrildiktan sonra anlasildi ama muhatap bile olmadim. Sadece rezil oldugumu biliyorum

Asıl onun yaptığı erkekliğe sığmıyor.
Siz hatanızın farkındasızın, yaptığınızdan pişmansınız, belli ki dersinizi almışsınız. Bence bu musibetin size hayrı dokunmuş. :)

Benimde aklıma gelince çok utandığım anılarım var .
Geçmiş geçmiştir .
Sen nasıl ki başkalarının hatalarını sürekli hatırlamıyorsun emin ol başkaları da sürekli seni düşünmüyor .

Benimde çok olurdu öyle. Hele bir başladı mı zincirleme bir kötü anıdan diğerine geçerdim. Ama sonra zihinsel geviş getirme terimi filan duydum. Normalde sen bu andasın o yaşadığın kötü anı ise geçmişte sen bu ana geçmişi getiriyorsun ama en olumsuz şekilde ve canlı şekilde. Bu da seni üzüyor sonuçta o olayda sen tek kendi tarafından baktığın açıyı biliyorsun olaya bütünüyle baktığında herşey senin düşündüğün gibi olmayabiliyor. O yüzden geçmişteki bir aı aklına geldiğinde ben o An'ı değiştiremem ve biliyorum ki o durumda yapmam gereken en doğru davranışı yaptım. Eğer daha doğru bir tercih olduğunu bilseydim onu yapardım diye kendine telkin yapmalısın. Bu tabi ilk yaptığında direk bitirmez ama her üzücü hatıra zihnine geldiğinde hayır yapmam gereken en iyi davranışı yaptım ve o davranış geçmişte kaldı diyerek kendini şartlandıracaksın. Şimdi çok azaldı zaten gelse bile aklıma çok çabuk çevirebiliyorum. Ya da bir yöntem mesela aklında bir olay mı canlandı onu sen değiştir. Mesela sana acıyarak bakan göz mü hatırlıyorsun onu birden değiştir seninle gurur duyan hayran bi bakışa çevir. Biri sana bağırırken mi hatırlıorsun bağırma anını çevir mesela geğirsin ve utansın. Öle bilinçaltını kandırabilirsin artık eskisi gibi can yakıcı şekilde gelemeyecektir zihnine:)

Geçmişte herkesin kızdığı, keşke olmasaydı dediği şeyleri vardır bunlar yanlış arkadaşlar, olaylar herşey olabilir ama böyle böyle hayatta tecrübe kazanıyoruz yaş dediğin şey öyle yaş almakla olgunlaşmak değil ki yaşadığın şeylerden ders çıkararak büyümek önemli olan yaptığın hatalardan ders alman yoksa herkes geçmişe takılıp kalsa hayat yaşanmaz olurdu.

hepimizin var canım kardeşim
ama o hatalar olgunlaştırır insanı
hiç düşünme bile
önemli olan ders almak tekrarlamamak

Benimde çok olurdu öyle. Hele bir başladı mı zincirleme bir kötü anıdan diğerine geçerdim. Ama sonra zihinsel geviş getirme terimi filan duydum. Normalde sen bu andasın o yaşadığın kötü anı ise geçmişte sen bu ana geçmişi getiriyorsun ama en olumsuz şekilde ve canlı şekilde. Bu da seni üzüyor sonuçta o olayda sen tek kendi tarafından baktığın açıyı biliyorsun olaya bütünüyle baktığında herşey senin düşündüğün gibi olmayabiliyor. O yüzden geçmişteki bir aı aklına geldiğinde ben o An'ı değiştiremem ve biliyorum ki o durumda yapmam gereken en doğru davranışı yaptım. Eğer daha doğru bir tercih olduğunu bilseydim onu yapardım diye kendine telkin yapmalısın. Bu tabi ilk yaptığında direk bitirmez ama her üzücü hatıra zihnine geldiğinde hayır yapmam gereken en iyi davranışı yaptım ve o davranış geçmişte kaldı diyerek kendini şartlandıracaksın. Şimdi çok azaldı zaten gelse bile aklıma çok çabuk çevirebiliyorum. Ya da bir yöntem mesela aklında bir olay mı canlandı onu sen değiştir. Mesela sana acıyarak bakan göz mü hatırlıyorsun onu birden değiştir seninle gurur duyan hayran bi bakışa çevir. Biri sana bağırırken mi hatırlıorsun bağırma anını çevir mesela geğirsin ve utansın. Öle bilinçaltını kandırabilirsin artık eskisi gibi can yakıcı şekilde gelemeyecektir zihnine:)

Bak bu arkadaş beyine komut verilebildiğini çok güzel örneklemiş

herkeste vardır mutlaka hele sonradan düşündüğünde AYYYY NASIL YAPABİLDİM BEN BUNU diye düşündüğüm ve aklıma gelmesi ile birlikte o anı yeniden yaşamaya başladığım hatıralarım var tabi oluyor bunlar ama etkisi geçici gittikçede daha az hatırlanıyor

benim de yanlışlarım, hatalarım oldu. utanmıyorum ama hiçbirinden. bana tek bir laf söyleyecek olan dönsün önce kendi kirlilerini ayıklasın. kimse masum değil salla gitsin önüne bak sen.

Bunlar adet dönemi civarı oluyorsa normaldir diye düşünüyorum:)
Benim de ne kadar gafım,bozgunum varsa hepsi bu dönemde aklımı kemirir.
Çok üzerinde durmayıp başka şeylerle uğraşmayı deneyebilirsin.
Mesela şarkı söylersen ne kadar iyi geldiğini göreceksin:)

Dogru kavramini bazen icinde oldugumuz durumda goremeyiz,bazense dogrularimiz zamanla sekil degistirir.bunun sonucunda bazen pismanliklarimiz dedigimiz durumu yasariz.o da bir ruh durumu ve tecrube.su an gecmisin yanlis geliyorsa yapacak bir sey yok onu orada birakip dogrunu yasamalisin.zaten senin niyetin iyiyse ve samimiysen karsindakine gonlune gore olmasi icin de umarim Allah yardim eder.

Cnm sen bunlara hata mı diyorsun...Daha büyük sıkıntılar var hayatta bence güzel komik anılar olarak kalsın gitsin hayatında, ha hataydı diyorsan da bir daha tekrarlama..emin ol ben de öyle hatalar yaptım ki snnkiler yanında minicik kalır.

Back
X