Geleceğim için çok kararsızım abla tavsiyesine ihtiyacım var

idontknoww

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2025
1
0
1
25
Merhaba kızlar 💕 12. Sınıfa geçen sayısal öğrencisiyim; AYT Fizik–Kimya–Matematiğim çok iyi, Biyolojim orta; OBP’m 98. Aslında 9. sınıftan beri hayalim hukuk ya da işletme okumak. Ailem “seçenek kalsın” diye önce sayısalı seçmemi istedi; büyük ablam (10 yaş büyük) 2–3 yıldır avukat, diğer ablam diş hekimliği okuyor. Tıp/diş ve çoğu mühendislik bana hitap etmiyor (belki sadece işletme müh. olabilir). Kendimi adalet, hak, özgürlük gibi konularda ya da yönetici pozisyonlarında görüyorum. Çelişkim şu: Çok iyi bir üniversitede (mümkünse %100 bursla) okumak istiyorum ama babam hukukun geliri düşük ve mezunu çok olduğu için istemiyor. İşletmede de çevremde iyi derece yapıp mezun olduktan sonra ilk maaşı görece düşük bulup aile şirketine geçen örnekler var; bizde böyle bir şirket yok ve mezun olunca düşük maaşa sıkışmaktan/iş bulamamaktan korkuyorum. Sayısaldan devam edip sonradan EA puanıyla tercih mi denemek istemiyorum çünkü en iyi üniversiteyi istiyorum ama korkuyorum potansiyelimi boşa harcamaktan ama sayısalda da bana uygun mesleği bulamadım, EA’ya geçip hukuk/işletmeye odaklanmak mı daha mantıklı?Gerçekten hukuk veya işletme istiyor muyum yoksa sadece özenti mi? Hukukta gerçekçi gelir–iş bulma süreci nasıldır? İşletmede hangi okullar/alt alanlar (finans, pazarlama, veri analitiği vb.) fark yaratır, staj–network nasıl kurulmalı? ÇAP/yan dal veya işletme mühendisliği mantıklı bir köprü olur mu? Avukatlardan, işletme mezunlarından ve EA’ya geçip başarılı olanlardan yol haritası, çalışma planı ve burs/üniversite önerileri rica ediyorum. Çalışmaya çok istekliyim ama yanlış yola emek vermek istemiyorum; deneyimlerinize gerçekten ihtiyacım var.

Bence hukuk okumaman lazım çok iyi durumda değil zaten tm çalışmana gerek yok iyi bir ayt matematik neti olursa sıralaman güzel gelir. Zaten okulda edebiyat görüyorsun sayısaldan devam et.

Back