Gelecegim karanlık galiba yardım :(

feelthis8

Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2014
3
0
6
35
Ankara
Merhaba kızlar,suan okadar umutsuzum ki fikirlerinizi almak istedim tek cümle bile olsa bi yorum yazarsanız çok makbule gecer :( ankarada bir devlet üniversitesinde iktisat okuyorum 3.sınıftayım ama hala kafamda belirledigim bir hedefim yok iş sıkıntısı olan bi bölüm şans calısmak ve torpille desteklenmedigi sürece cok iyi yerlere gelemiyoruz ne yazık ki.bizim de öyle aşırı torpilimiz yok yani sınırlı diyelim.okadar umutsuzum ki bu gidisle yüksek ihtimalle işsiz kalıcam ortalamam suan 2.50 yüksek lisans düsünüyorum ama hangi alanda yapıcagımı bile bilmiyorum ingilizcem de hala cok iyi degil tüm bunları gectim ingilizceyi yüksek lisansı hallettim diyelim ozaman iş bulabilcek miyim bu bile muamma çok üzülüyorum nerden nasıl başlasam bilmiyorum.sizin tavsiyeleriniz nelerdir şimdiden teşekkürler

Su an hala ogrencisin canim gelecegi bu kadar dusunup kafaya takma. Ilk isin kendine duzgun bir yerd staj yapma imkani bulmak olsun yada part time bir is. Bu sana cok sey katacak ve tecrube edineceksin ve de en onemlisi cevre. Mezun oldugunda da sana cok faydasi olacak..

Sen tedbirini al takdiri allaha birak.ben guya gelecegi cok parlak bi bolumde okudum suan tamamen farkli bi is yapiyorum.sen elinden geleni yap allahzaten emeklerinin karsiligini verir cok dusunme

Benim sınıfımda bırak ders geçmeyi sınıf geçmeyi bile beceremeyen adamlar, şu an çok çok güzel işlere sahipler. Ben de işletme mezunuyum, İibf'nin her bölümünden arkadaşlarım var. İşsiz kalanını görmedim, yeter ki sen çalış çabala. Daha 3. sınıftasın, azmedersen emin ol en güzel yerlere gelirsin. Evet torpil maalesef ki şu dönemde çok gerekli, ama torpilsiz de gayet güzel işlere giren arkadaşlarım var. Eğer şimdiden başlamak istiyorsan bu sene kpss'ye gir, öylesine yani kendini denemek ve sınavın nasıl olduğunu görmek için. Yüksek lisansı eğer gerçekten istiyorsan yap, iş bulma konusunda yüksek lisans o kadar da belirleyici değil. Yabancı dilini geliştirmek yine senin elinde. Şu an umutsuzluğa kapılmak için çooooook erken. Önünde sana ait dolu dolu 2 hatta 3 sene var. Sen yeter ki iste...

canım belliki iyi bir üniversitede okuyorsun en azından isim yapmış yanılmıyorsam tabi :) bu bir adımdı senin bölümün için çünkü dediğin gibi çok fazla iktisat mezunu var açıköğretim dahil en önde olman gerekiyor iş dünyasındada başarıyı yakalamak için bundan sonrası kendini geliştirmekte kalmış, ingiliceni çok iyi düzeye getir, mesleğinle ilgili sertifika programlarına katıl ve gerçekten isim yapmış yerlerde yapmaya çalış stajını bunlar senin referansın olsun eminim gerisi çorap söküğü gibi gelecektir:46:

Back
X