Gelecek, iş, kariyer, hayat, yaşam, meslek... (fizyoterapi)

cicek__o

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2013
39
0
0
Gaziantep
konuyu yanlış yere acmıs olabilirim, üzgünüm.

bu sene üniversite sınavına girecegim inşallah kazanmayı istiyorum ilk yılımda. ailem tıp kazanmamı istiyor tabi bende istiyordum ama düşündümde bana göre değil. benim abimde doktor suan cok iyi bir hastanede kadın dogum uzmanı ona da özenmiyo değilim ama hayatını da görüyorum dogru duzgun bir yasamı yok gecesi gunduzu uykusu...

fizik tedavi ve rehabilitasyon okumak istiyorum. gercekten istediğim için. maaş düzeyinin düşük oldugu söyleniyo ama hayatında hiç yürümemiş birinin ilk adımlarını attırmanın karsılıgı kac tl dir ki? kolu tutmayan bir cocuga oyuncak tutmasını sağlamaya bi paha biçilebilecegini sanmıyorum :) ben her sabah uyandıgımda işime sevinerek koşarak gitmek istiyorum. gözümü actıgımda of gene mi bunu yapıcam gun boyu demek istemiyorum.

internetten arastırdım tabi agzı olan konusuyor ama yinede aklıma takıldı. Fizyoterapistlerin cok önem görmediği, çalışmalarının karsılıgını alamadıgı maddiyat olarak, hastanede neredeyse hemsire durumuna düşüldüğü yazıyor(sakın yanlıs anlasılma olmasın ASLA küçümsemiyorum ama eğitim ve çalışma alanı farklılığı var bir hemşire fizyoterapistin yaptıklarını yapamaz ve fizyoterapistte muhtemelen hemşirenin yaptıklarını.)

puanı da bi haylı yksek tıpa yakın. Acaba ilerde bu kadar çalışıp çabalayıp da buraya mı geldim der miyim? meslek secimi gelecektir ben sevecegime mutlu olacagıma inanıyorum ama gercekten deger görmez mi?

Bana da tercih zamanımda (4 sene önce) doktor bir tanıdığım fizik tedavi yaz bizden çok kazanıyorlar demişti. Kendi yerini açanlar tabi. Her yer fizik tedavi merkezi ve dolup taşıyorlar hastası çok. Hastanelerdeki şartlarını bilmiyorum ancak bu kadar istiyorsan yaz niye düşünüyorsun ki. Sevdiğin işi yapmak en güzeli.

Mühendisim, işsizim :27: Sana tavsiyem sevdiğin ve başarılı olabileceğine inandığın bölümü yazman. Kesinlikle prestij kaygısıyla yazma. Çok prestijli popüler bir bölümde vasat olmaktansa, sevdiğin bölümde en iyisi olursun. Hem çok başarılı olursun bütün kapılar açılır hem de mutlu olursun.

haklısın puanlar çok yakın ama doktorlarla arasında prestij farkı var.maaş farkı da var tabi.yine de birçok mesleğe göre maaşı iyi fizyoterapistlerin.arkadaşım 3750 ile işe başlamıştı genelde böyle maaşlar.sana tavsiyem bayan olarak kendini çok da yormayacak bir meslek seçmen.evlenip çocuğun olduğunda bunu daha iyi anlarsın.hiiiç gerek yok kendini yormaya,erkekler yorulsun

Bende bu sene sınava gireceğim inşallah sen de bende başarılı oluruz :)

Ben de senin gibi bu mesleği araştırdım. Dersleri çok zormuş. Yani maaş falan değil de daha çok okuması sıkıntı diye okudum ben forum sitelerinde. Ama senin meslek hakkında ki düşüncelerin o kadar güzel ki sende bu şevk olduğu sürece o da sana sıkıntı olmaz herhalde :)

Ayrıca ben itibar görmediğini düşünmüyorum. İtibar görmeyen bir mesleğin puanları bu kadar yüksek olur mu hiç?

cicek__o,
kızımın yaşlarındasın, o yüzden abladan ziyade bir anne gibi tavsiyede bulunabilirim, ileride yapacağın mesleğin maddi karşılığı önemlidir fakat önem sıralamasında 1. sırada olmamalıdır hiçbir zaman.

Kızım ilköğretimi bitirdiğinde karşıma geçip çocuk gelişimi okuyacağını söylediğinde, mesleğin her yönünü getirisini, götürüsünü anlattım, ne istediğini sordum, çok kararlıydı, ki çocuk gelişimi içinde olumsuz ve bilinçsizce şeyler söyleyenler çoktu, kimi evlenince kendi çocuğunuza bakacaksınız zaten dedi, kimi milletin çocuğuna dadılık mı yapacaksınız dedi, bir işi kıvıramayan bu bölüme gidiyor diyende oldu, bu işte para yok 3 kuruşa çalışacak mısınız diyende:50: çok olumsuz sözler duydu kızım ama vazgeçmedi çünkü bu mesleği seviyor, gözlerinde görüyorsun zaten sevgisini.

Sende gerçekten seviyorsan ve kararlıysan hiçbir olumsuzluğa kulak asma. Acabaların varsa tekrar kendini bir yokla.

Bir insan sabah kalkıp işe gitmek için hazırlandığında bezgin, memnuniyetsiz olacağına, az para kazansın ama akşam eve geldiğinde işini severek yapmanın huzuruyla uyusun daha iyi.

Çok iyi düşün, az maaş olasılığını, yoğun çalışma temposunu, artılarını eksilerini iyi ölç tart. Meslek gerçekten mühimdir, doğru karar vermek gerekir, olumlu olumsuz tüm yorumları bir kenara bırak aklın ne diyor?

artık hemşirelerde fizik tedavide çalışıyorlar.ben yakın zamanda özel bir hastanenin fizik tedavi bölümüne gittim.18 yaşındaki hemşire fizik tedavi bölümünde fizyoterapistlerle aynı şeyi yapıyordu.öncellikle bunu bil.
ve bu hayatta en önemli dönüm noktalarından biri de meslek seçimidir.benim öss sınavım beklediğimden kötü geçti ve hayalimdeki yeri kazanamadım.ama psikolojim bir seneyi daha kaldıramaz diye tercih yaptım.iyi bir üniversitede mühendislik okudum.ama inan her seferinde benim burada ne işim var diyip,tercihe yazdığım zamana lanet ettim.ellerim kırılsaydı,sınava girerken araba çarpsaydı da sınava giremeseydim de dedim.bu dediklerimde hiç bir abartı yok buna inan.2,5 senedir de işsizim.o kadar emek verip diplomanı aldıktan sonra sevmediğin bir meslekte bile işsiz kalmak o kadar acı ki sanmam ki hiç bir dilde hiç bir sözcük yüreğimdeki acıyı anlatabilsin.

babam da mühendis.yıllarca özel sektörde çalıştı.ne düzgün tatili oldu ne de belirli çalışma saatleri ama bir gün şikayet ettiğini duymadım.çünkü mesleğine aşıktı.çalıştığı yeri firma sahibinden çok düşünürdü.işle ilgili olumsuz bir durum geliştiğinde gözüne uyku girmezdi.para vermesen yine çalışırdı çünkü mesleğine aşık.

o yüzden meslek seçimi çok önemli.mutlaka sevdiğin,ilerde ne yaparsan mutlu olabileceğini düşündüğün şeyi seç.ben puanım yüksek aaa o bölümü mü yazıcağım o çok düşük dediğim meslek grupları şu an çoğu benden daha iyi koşullara sahip.kim ne derse desin olaya puan gözüyle değil gönlünün gözüyle bak.umarım sevdiğin mesleği kazanırsın.benim hayatta ki en büyük pişmanlığım mesleğim oldu.

Benım annemın rahatsızlıgından oturu, fizyoterapıst ıle calıstık bı zaman.Odedıgım paranın haddı hesabı yok.Hatta en ıyısını bulabılmek ıcın pıyasa arastırması bile yaptım.Herturlu kurumla gorustum..Cok para kazandırdıgı bir gerçek..

Birde başıma gelenleri anlatayım.Hastalıktan sonraki ilk dönem cok önemli..Maaile annemın saglıgına kavusması için çabaladık.Annem bi ara koltuk değneğini bile bırakarak yürüyordu.Fakat çocuktum hatırlamıyorum tam olarak tekrar koltuk degneğiyle derken şimdi hiç yürüyemez oldu.. Satırlarınızda yazdıgınız gıbı bir umutla anneme bakıp tekrar yürüyebildiğini görebilmek için neler vermezdimki..

Umutlarımızın tukenmeden son bir adım atmak için yine fizyoterapiste başvurduk ve Yapılan yanlış hareketten ötürü annemin omzu kırıldı.Ameliyat olmak zorunda kaldı..

Yani gerçekten bu işe aşık olmak gerekli!!

İyi düşünün iyi tartın:31:

Böyle ince düşünebildiğiniz içinde takdir ettim..Umarım Allah herseyı gonlunuze gore verır..

özel eğitimde 3000-3500 alıyolar canım

hayat ve çalışma şartlarından dolayı geleceğin mesleği
asla revaçtan düşmeyecek işsiz kalınmayacak bir bölüm
zaten işini iyi yaparsan her durumda başarılı olursun
sevmen başlı başına yeter
bunu sana aşık olduğu mesleği yüzünden 10 yıldır işsiz olan ve hala mesleğine aşık olan biri yazıyor:31::31:

Yorumlariniz icin cok tesekkur ederim :) umarim iyi bir fizyoterapist olarak yazarim buralara birgun...

Bir insan para icin doktor oluyorsa hic geregi yok. Para nedir ki? ac kalmayacagim hem kucumseyenleri anlamiyorum saglik sektorunde asla acikta kalmazsin calisirsan fazlada kazanirsin bu isler boyle.
Dedigim gibi insanlara yardm etmek istiyorum ama hayatlarinin elimde olmasiyla degil onlara daha iyi bir hayat vermek icin. Tipa gidecek puanim olsa yine gider iyi bir universitenin ftr sini yazarim.

Yanlis meslekler yanlis hayatlara malolabiliyor.

Umarim sizlerde cocuklarinizin basarilarini, emeklerinizin karsiligini bulur issizlilten kurtulursunuz :)

Yorumlariniz icin cok tesekkur ederim :) umarim iyi bir fizyoterapist olarak yazarim buralara birgun...

Bir insan para icin doktor oluyorsa hic geregi yok. Para nedir ki? ac kalmayacagim hem kucumseyenleri anlamiyorum saglik sektorunde asla acikta kalmazsin calisirsan fazlada kazanirsin bu isler boyle.
Dedigim gibi insanlara yardm etmek istiyorum ama hayatlarinin elimde olmasiyla degil onlara daha iyi bir hayat vermek icin. Tipa gidecek puanim olsa yine gider iyi bir universitenin ftr sini yazarim.

Yanlis meslekler yanlis hayatlara malolabiliyor.

Umarim sizlerde cocuklarinizin basarilarini, emeklerinizin karsiligini bulur issizlilten kurtulursunuz :)

Boyle guzel dusuncelerin icin tebrik ediyorum seni arkadasim ins en iyi universiteyi kazanirsin ayrica ftr kucumsencrk bir meslek degil ve puani cok yuksek tipla ayni hemen hemen ayni ayrica gelecegin meslegi.

Internet ortami olsun, gorustugun insanlar olsun, kucumsenmeyen, "aman niye bu meslegi sectin?!" denilmeyen meslek gormedim, duymadim. Genellikle hayatta birsey basaramamis, bir baltaya sap olamamis cahil insanlar bayilir herkesin meslegine b.k atmaya. Bu tur soylemleri takmaya gerek yok. Ayrica her meslekten insanlar illa ki hakettigini almadigini soyluyor zaten. Bunlar kafadan soylenen, ezberlenmis, sabit seyler artik. Onun icin bunu da bir kenara atalim. Herkes gonlunden gecen meslegi yapsin, puani filan takmasin bence.

Son düzenleme:
tesekkür ederim umarım kazanabilirim gercekten cok istiyorum :) evet ben mutlu olacagıma inanıyorum kimin ne soylediği umrumda değil

agrınıza sızınıza deva olurum inşaalllllaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhh :)

Back
X