Gelecekle İlgili Kaygılarımdan Kurtulamıyorum :(

Gece2009

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2011
1.198
47
163
Merhabalar Bayanlar..
5 yıldır evliyim,2 yaşında bir kızım var..Kızım yeni doğduğunda allahın izniyle araba aldık.Ben işe geri döndüm fakat eşim berber olduğu için günlük kazanıyor ve günlük ihtiyaç dışında ayda belki 1-2 borçların ödemesini yapabiliyor..Araç kredisi,kira ve 2 taksit derken benim aldığım yetmiyor..Borçları ben yetebildiğim kadar ödedim fakat yetişemediklerim eşiminde işlerinin olmaması derken borçlar üst üste bindi.Ben evliliğim adına maddi manevi her türlü fedakarlığımı yaptım..
Şuan yeniden hamile olduğumu öğrendim şaşkınım öğrendiğimde sevineyimmi üzüleyimmi bilemedim..Borçlar kiradayız eşimin iş durumu belli..Açlıktan kimse ölmez bi şekilde olacak diyorum ama ilerisi için çok sıkıntıların içine gireceğim korkuları kötü şeyler yaşanacak kaygılarından kurtulamıyorum 2.evladımın olmasına yürekten sevinemedim neredeyse.. :(

İnşallah rızkıyla gelir bebiş
Kpss ye filan girip devlet denemeye çalışsanız? İçiniz rahat eder biraz hem güvenceden dolayı

Korunurken mi hamilelik oldu?
kaygılarınızda haklısınız çok zor bu devirde 2.çocuk hem maddi hem manevi fakat Allah verdiyse vardır bir sebebi hayırlı uğurlu olsun.

Korunurken mi hamilelik oldu?
kaygılarınızda haklısınız çok zor bu devirde 2.çocuk hem maddi hem manevi fakat Allah verdiyse vardır bir sebebi hayırlı uğurlu olsun.
Evet yani kendimizi toparlayıp öyle 2.bebek olsun diyorduk süpriz oldu..İlk bebeğimiz için tedavi gördüm ben bunuda rabbim tedaviye falan gerek olmadan verdi çok şükür ama bu düşüncelerden sıyrılamıyorum içiim içimi kemiriyorum gün yüzü görmeyeceğim sanırım diyorum psikolojim alt üst oldu

Allah bağışlasın, rızkıyla gelir merak etmeyin. Çok zorlanırsanız aracı satarsınız en kötü, onun benziniydi bakımıydı taksitiydi derken bir sürü gideri sizin bütçenize kalır.

Evet yani kendimizi toparlayıp öyle 2.bebek olsun diyorduk süpriz oldu..İlk bebeğimiz için tedavi gördüm ben bunuda rabbim tedaviye falan gerek olmadan verdi çok şükür ama bu düşüncelerden sıyrılamıyorum içiim içimi kemiriyorum gün yüzü görmeyeceğim sanırım diyorum psikolojim alt üst oldu

Bende sizin gibi gelecek kaygıları taşıyan biriyim hele çocuk mevzusunda hiç kolay değil özelikle manevi olarak çocuğun bütün sorumluluğu anneye düşüyor,o yüzden kendini hem maddi hem manevi hazır hissetmeden yapılmaması gerek
fakat siz zaten isteyerek yapmamışsınız süpriz olmuş o yüzden yapacak birşey yok bebeğinize en iyi şekilde elinizden geldiğince bakmaktan başka.
Kuruntularınızdan kurtulmaya çalışın yoksa hayat zehir olur siz kendinizi üzseniz bile değişen birşey olmayacak çünkü.
Pozitif düşünmeye çalışın bebeğiniz rızkıyla şansıyla gelecek inşallah.

Arabayı satsanız çok zor duruma düşer misiniz?
Korunurken mi hamile kaldınız? Lütfen geri çekilme ile korunuyorduk demeyin.
Allah bağışlasın, rızkıyla gelir merak etmeyin. Çok zorlanırsanız aracı satarsınız en kötü, onun benziniydi bakımıydı taksitiydi derken bir sürü gideri sizin bütçenize kalır.
Aslında eşimin rahatsızlığı var romatizma ve iğne kullanıyor.Doktor etikilerini anlatmış bayağı riskli bir iğne eşimde çocuk olmasını etkilermi die sorduğunda sperm sayın düşer çocuk olmaz çocuk istediğinizde 2-3 ay önceden gel bakalım demiş oyüzden bu ay 1 kez korunmadık oda tuttu sanırım :(
Arabayı satmayı elbette düşündük ama öncesinde evi taşımamız gerek. Başakşehirde evimiz Okmeydanında işim ve kayınvalidemde okmeydanında kızıma bakıyor mecbur araba ile gidip geliyoruz.Önce evi taşımamız gerekiyor kii ev fiyatları uçççmuşş bildiğiniz ev bulamıyoruz resmen evi bulsak arabayıda allahın izniyle satışa çıkartırız.Aslında eşim çok taraftar değil borcunu btirip peşinat yapıp eve gireriz die hayal kuruyorduk ama oda suya düştü 2 ufak çocuk bilmiyorum

Bende sizin gibi gelecek kaygıları taşıyan biriyim hele çocuk mevzusunda hiç kolay değil özelikle manevi olarak çocuğun bütün sorumluluğu anneye düşüyor,o yüzden kendini hem maddi hem manevi hazır hissetmeden yapılmaması gerek
fakat siz zaten isteyerek yapmamışsınız süpriz olmuş o yüzden yapacak birşey yok bebeğinize en iyi şekilde elinizden geldiğince bakmaktan başka.
Kuruntularınızdan kurtulmaya çalışın yoksa hayat zehir olur siz kendinizi üzseniz bile değişen birşey olmayacak çünkü.
Pozitif düşünmeye çalışın bebeğiniz rızkıyla şansıyla gelecek inşallah.
Kesinlikle haklısın kızımda çok rahattım ama maddiyat girince işin içine biraz zorlandık fakat manevi olarak elimden geleni yapmaya gayret gösterdim kii bir bebeğin 2 taraflı büyümesi kadar zor bişey yokmuş buda ayrı konu..Maddi sıkıntı nedir geçer desemde kurtulamıyorum bundan korkularım yüzümün gülmesine izin vermiyor sanki :(

hayırlı uğurlu olsun rızkıyla gelsin bebeğiniz..
oturduğunuz ev kira değil mi?
en mantıklı görüneni kayınvalidenizin yakınına taşınmanız.. işiniz de orda madem..
ilk etapta arabayı satıp , kredi borcunu kapatırsınız. elinize de kalır elbet..
bebeğin doğması 9 ay.. her ay arttırabildiğiniz kadar kısıp biraz birikim de yaparsanız Allah'ın izniyle zor duruma düşmezsiniz..
sonuçta ikinizin de işi var..
her ay bir çeyrek parası arttırabilirseniz bile hemen hemen 1,500 TL para yapar bebiş gelene kadar :)

ah kardeşim çok üzüldüm..
peki eşin iş değiştirse maaşlı bir işe girse?

hayırlı uğurlu olsun rızkıyla gelsin bebeğiniz..
oturduğunuz ev kira değil mi?
en mantıklı görüneni kayınvalidenizin yakınına taşınmanız.. işiniz de orda madem..
ilk etapta arabayı satıp , kredi borcunu kapatırsınız. elinize de kalır elbet..
bebeğin doğması 9 ay.. her ay arttırabildiğiniz kadar kısıp biraz birikim de yaparsanız Allah'ın izniyle zor duruma düşmezsiniz..
sonuçta ikinizin de işi var..
her ay bir çeyrek parası arttırabilirseniz bile hemen hemen 1,500 TL para yapar bebiş gelene kadar :)
ah kardeşim çok üzüldüm..
peki eşin iş değiştirse maaşlı bir işe girse?
Borçları ödemekten kenara para koyamıyoruzki .. Eşimle bir dönem ayrılmıştık 2 ay kadar o dönemde araçla ilgili borçlara girmiş taksitlerinide işlerinin olmamasından ödeyemedik onuda geçtim işi bırak diyorum iş bakıyor maaşlı vasıfsız herhangi bir yere bakınıyor elindeki tek altın bileziği mesleği oda getirisi olan bir dükkan bulması lazım .Bakınıyor.Kayınvalidemin orada ev bakıyoruz zaten ama kira ücretlerini görseniz ev alır kredi taksiti öde daha iyi birde acaba biri iki aşında kızım biri daha bebek 6 aylık olsa kayınvalidem nasıl bakar onlara çalışabilirmiyim bilmiyorum çok bunaldım taşınmak istiyoruz ev yok ev bulsak para yok herhangi bir yerden destek yok bilmiyorum yaa gerçekten beni bizi neler bekliyor bilmiyorum :(

Madem maddi durumunuz iyi degil ndn isi kadere birakip korunmuyorsunuz ki
Haklısın ama tamamen eşimden dolayı oldu.Doktoru iğneyi kullandığın sürece çocuğun olmaz deyince erkek adam biraz rahat davrandı ve oldu..Normalde benden yanada tutmaz die ümitlendim çünkü yumurtalıklarımda sorun vardı kızımda tedavi ile oldu ne diyeyimki

Hamileliginiz Allah istemis olmus
Doguum kontrol hapinda bile %2 olasilikla hamile kalmis arkadasim var
Bence su an evde yapabileceginiz seyler uzerine dusunun dogum yapana kadar calisirsaniz dogum parasi aldiktan sonra iki cocuga evde bakabilirsiniz madem kiralar cok ucuk
Bebegin masraflari acisindan eger cinsiyetleri ayni olursa giyecek felan rahat olur, birde bol bol hamile halinizle rizik icin dua etmenizi tavsiye ederim size ozel mesaj yazacagim

Bir şekilde hallolur hayatın ne getirceği belli olmaz, aylar var daha.
Ancak bu durumda iken korunmamaya ve rızkıyla gelir teslimiyetine de anlam veremiyorum. Açlıktan kimse ölmez demeyin dünyada açlıktan ölen çocuklar da var, onlar rızıksız mı gelmişler misal?

Her şey iyi olur umuyorum, içinizi ferah tutup iyi şeyler olacağına inanın bence...sağlıkla kucağınıza alın.

Haklısın ama tamamen eşimden dolayı oldu.Doktoru iğneyi kullandığın sürece çocuğun olmaz deyince erkek adam biraz rahat davrandı ve oldu..Normalde benden yanada tutmaz die ümitlendim çünkü yumurtalıklarımda sorun vardı kızımda tedavi ile oldu ne diyeyimki
Hayirlisi olsun ... hersey iyi olur umarim szn icin

Bir şekilde hallolur hayatın ne getirceği belli olmaz, aylar var daha.
Ancak bu durumda iken korunmamaya ve rızkıyla gelir teslimiyetine de anlam veremiyorum. Açlıktan kimse ölmez demeyin dünyada açlıktan ölen çocuklar da var, onlar rızıksız mı gelmişler misal?

Her şey iyi olur umuyorum, içinizi ferah tutup iyi şeyler olacağına inanın bence...sağlıkla kucağınıza alın.
Amiin inşallah ..Her zaman şükretmişimdir,Şuan inanın düşünmekten başka yerlerde ne durumda olan insanlar var bilirim hatırıma gelmiyor okadar kafam dolu hissediyorumki..

Back
X