Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bu siteyi uzun zamandir takip eden biriyseniz eger bu konuyu sormaniz cok ama cok gereksiz. Binlerce konu var bu durumla alakali. Gayet acik ve net soyluyorum buyuk konusmak degil bu. Kaynanayla yasamak yerine Allah canimi alsin. Olmeyi tercih ederim. Bir haftada birbirimize giriyoruz ayni evde, omur boyu hic dusunemiyorum. Bile bile lades demek bu
Meraba arkadaslar ablam ev kızı ona talip var Abimin meslektaşı,arkadaşı evlerine gitmis iyi insanlar namazlarinda niyazlarinda diyor. Çocuk öğretmen tek oğlan annesiyle babasıyla yaşayacak ablam kararsız kayınpeder ve kayinvalideyle yasamak birde evlilige alisma sureci ablam utangac ve efendi biri ben zorlanacagini dusunuyorum.Bana biraz risk gibi geldi kayinpederle kv ne kadar iyi olsada insanlik hali illaki sorunlar yasanir.Burada kp ile kv ile yasayanlar hep sikayetci sizce kabul etse mi etmese mi?
1_kv kp beraber oturulurmu?
Cevap: kesinlikle hayir,çünkü ev ev üstüne olmaz.erkeklerde idare edecek olgunlukta degiler.
2_kocam aldatti?
Cevap: boşan çünkü alişmiş kudurmuştan beterdir.bu arada ispat edip donuna kadar almayi unutma.
3-eşim beni dövdü?
Cevap: darp raporu al evi terk et kocayi boşa.çünkü kadına el kaldiran adam degildir._(bana göre hayvan bile degildir)
Bu fikir harika, aslında daha geniş kapsamlı bir liste yapmak faydalı olabilir. :) İkinci taşı da ben atmak isterim. KK SSS yani Kadınlar Kulübü Sık Sorulan Sorular ve cevapları elbette.
Evlenince kayınvalide ve kayınpeder ile beraber oturmalı mıyım? Para biriktirip ev alacağız sonra.
Elbette hayır.
Sürtündük, üstümüzde giysiler vardı ya da üzerime boşaldı hamile miyim?
Hayır, imkansızdan da zor.
Sevgilim/kocam aldattı ne yapmalıyım? Affetmeli miyim?
Hayır, aynı şeyi tekrar yaparlar. Boşan/ayrıl.
Sevgilim/kocam dövdü ne yapmalıyım?
Ayrıl/boşan yarın öbür gün ölüm haberini almayalım.
Sevgilim kıyafetlerime çok karışıyor sizce taviz vermeli miyim?
Sen giyiminde problem görmüyorsan taviz verme, evlenince o karışmalar daha da artar çünkü.
3 aydır bebek deniyoruz ama olmuyor ne yapalım?
1 sene boyunca deneyin, olmaza doktora gidersiniz.
Kilo fazlam/eksiğim var (veya diğer fiziksel özellikler) ve/veya sevgilim giyim tarzımı, beni çok eleştiriyor ne yapmalıyım?
Seni nasıl beğenip sevgili olduysa öyle devam edebiliyor olması lazım, sürekli eleştirecekse bir süre sonra çok sıkılacaksın ve sen ayrılacaksın muhtemelen.
Sürekli zilime basan komşu sorunu?
Zili sök/bağlantısını kes (Açıklama: zillerin kutusu evin içinde yer alır, kendin yapabiliyorsan bağlantıyı kes yani kabloları, yapamıyorsan elektrikçi çağır)
Gece komşumdan gelen yatak odası sesleri konusunda dertliyim?
Valla bacım bu soru en zoru.
Komşum çok gürültü yapıyor ne yapmalıyım?
Komşunla muhabbetin varsa uyarmayı dene/yöneticiye söyle, yoksa polisten ya da ilgilerden yardım iste. Müzik/TV sesi falansa polis etkili oluyor ama çocuk koşturmacası, kavga gürültüye polis tam olarak ne yapabilir bilmiyorum.
19 yaşındayım sevgilimle sizce tatile gitmeli miyim?
Ateşle barut yan yana, sen bilirsin ancak KK ablaları genel anlamda önermez.
Üniversitede evde mi yoksa yurtta mı kalmalıyım?
İmkan varsa ev ama yoksa mecbur yurt.
Özel sektör mü KPSS mi?
Bu senin kariyer hedefine bağlı. Ders çalışırım sorun değil dersen KPSS ama özel sektörde de işe girmek KPSS'den daha kolay değil haberin olsun.
Evlilikte çalışan hanımlar için iş bölümü?
Eşinle otur anlaş, karşılaştırmalı üstünlük teorisine göre hanginiz hangi konuda daha becerikliyseniz ona göre bir iş bölümü yapın, böylelikle fazla yorulmamış olursun. Mesela eşin çok iyi yemek yapıyorsa sen temizlik yap, eşin mutfağı mahvedenlerdense ver eline paspas, toz bezi, temizlik yapsın.
Sevgilim annesine çok bağlı?
Ayrıl, ana kuzusu adamdan koca olmaz.
Hesap ödeme meselesi?
İlişkinin durumuna göre değişir. Oturmuş ilişkilerde bu problem olmazken genelde yeni ilişkilerde problem oluyor. İlk zamanlar erkeğin ödemesi bir centilmenlik göstergesi olsa da kimse kimseyi doyurmak zorunda değil. Bu konuda bir denge sağlanmalı. Dönüşümlü olarak ısmarlaşabilirsiniz. Ama sen eğer ki "ben kadınım, erkek bana kol kanat germeli" fikrini savunuyorsan erkek ödesin dursun, bize ne?
Peşinat olarak verebileceğimiz paramız yok ama ev almak istiyoruz, nasıl alacağız?
Alamazsınız muhtemelen.
İş yerimde mutlu değilim ne yapmalıyım?
İşini iyi yaptıktan sonra başka bişeyi umursamak zorunda değilsin, kendi başarına ve kariyerine odaklan, milleti düşünme.
Sürekli banlanıyorum, ne olacak bu halim?
Sadece iki veya üç zıtlaşma alıntılamasından dolayı bile polemik nedeniyle ban yiyorsunuz. Polemiğe girmek yerine KİB butonunu kullanın.
Bu fikir harika, aslında daha geniş kapsamlı bir liste yapmak faydalı olabilir. :) İkinci taşı da ben atmak isterim. KK SSS yani Kadınlar Kulübü Sık Sorulan Sorular ve cevapları elbette.
Evlenince kayınvalide ve kayınpeder ile beraber oturmalı mıyım? Para biriktirip ev alacağız sonra.
Elbette hayır.
Sürtündük, üstümüzde giysiler vardı ya da üzerime boşaldı hamile miyim?
Hayır, imkansızdan da zor.
Sevgilim/kocam aldattı ne yapmalıyım? Affetmeli miyim?
Hayır, aynı şeyi tekrar yaparlar. Boşan/ayrıl.
Sevgilim/kocam dövdü ne yapmalıyım?
Ayrıl/boşan yarın öbür gün ölüm haberini almayalım.
Sevgilim kıyafetlerime çok karışıyor sizce taviz vermeli miyim?
Sen giyiminde problem görmüyorsan taviz verme, evlenince o karışmalar daha da artar çünkü.
3 aydır bebek deniyoruz ama olmuyor ne yapalım?
1 sene boyunca deneyin, olmaza doktora gidersiniz.
Kilo fazlam/eksiğim var (veya diğer fiziksel özellikler) ve/veya sevgilim giyim tarzımı, beni çok eleştiriyor ne yapmalıyım?
Seni nasıl beğenip sevgili olduysa öyle devam edebiliyor olması lazım, sürekli eleştirecekse bir süre sonra çok sıkılacaksın ve sen ayrılacaksın muhtemelen.
Sürekli zilime basan komşu sorunu?
Zili sök/bağlantısını kes (Açıklama: zillerin kutusu evin içinde yer alır, kendin yapabiliyorsan bağlantıyı kes yani kabloları, yapamıyorsan elektrikçi çağır)
Gece komşumdan gelen yatak odası sesleri konusunda dertliyim?
Valla bacım bu soru en zoru.
Komşum çok gürültü yapıyor ne yapmalıyım?
Komşunla muhabbetin varsa uyarmayı dene/yöneticiye söyle, yoksa polisten ya da ilgilerden yardım iste. Müzik/TV sesi falansa polis etkili oluyor ama çocuk koşturmacası, kavga gürültüye polis tam olarak ne yapabilir bilmiyorum.
19 yaşındayım sevgilimle sizce tatile gitmeli miyim?
Ateşle barut yan yana, sen bilirsin ancak KK ablaları genel anlamda önermez.
Üniversitede evde mi yoksa yurtta mı kalmalıyım?
İmkan varsa ev ama yoksa mecbur yurt.
Özel sektör mü KPSS mi?
Bu senin kariyer hedefine bağlı. Ders çalışırım sorun değil dersen KPSS ama özel sektörde de işe girmek KPSS'den daha kolay değil haberin olsun.
Evlilikte çalışan hanımlar için iş bölümü?
Eşinle otur anlaş, karşılaştırmalı üstünlük teorisine göre hanginiz hangi konuda daha becerikliyseniz ona göre bir iş bölümü yapın, böylelikle fazla yorulmamış olursun. Mesela eşin çok iyi yemek yapıyorsa sen temizlik yap, eşin mutfağı mahvedenlerdense ver eline paspas, toz bezi, temizlik yapsın.
Sevgilim annesine çok bağlı?
Ayrıl, ana kuzusu adamdan koca olmaz.
Hesap ödeme meselesi?
İlişkinin durumuna göre değişir. Oturmuş ilişkilerde bu problem olmazken genelde yeni ilişkilerde problem oluyor. İlk zamanlar erkeğin ödemesi bir centilmenlik göstergesi olsa da kimse kimseyi doyurmak zorunda değil. Bu konuda bir denge sağlanmalı. Dönüşümlü olarak ısmarlaşabilirsiniz. Ama sen eğer ki "ben kadınım, erkek bana kol kanat germeli" fikrini savunuyorsan erkek ödesin dursun, bize ne?
Peşinat olarak verebileceğimiz paramız yok ama ev almak istiyoruz, nasıl alacağız?
Alamazsınız muhtemelen.
İş yerimde mutlu değilim ne yapmalıyım?
İşini iyi yaptıktan sonra başka bişeyi umursamak zorunda değilsin, kendi başarına ve kariyerine odaklan, milleti düşünme.
Sürekli banlanıyorum, ne olacak bu halim?
Sadece iki veya üç zıtlaşma alıntılamasından dolayı bile polemik nedeniyle ban yiyorsunuz. Polemiğe girmek yerine KİB butonunu kullanın.