Gelin mevludu

bendiss12

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2013
558
181
123
kizlar selamlar hepinize, benimki dert degil de fikir istiyorum. Biz evleneli uc sene oldu ama kuslukten dolayi esimin ailesi yoktu, bilenler bilir, yeni baristik. Gelin mevludu yapalim dedik. Hem beni gelinlikle gormediler diye.. Mini gelinlik aldik vs.. Gelin mevludunde ne gibi ikramlar yapilir.. Adetler nelerdir? Bizim oyle pek bi adetimiz yok.. Yapanlardan oneri alabilir miyim. Tesekkur ederim :)

Hiç duymadım açıkçası gelin mevlüdü diye bir şey.

Güzel olur inşallah.

Bana bu tarz organizasyonlar stres kaynağı gibi geliyor. İlk kızımın mevlüdünde kv tarafının neler yaptığını unutamadığım için ikinci kızıma hiç bir şey yapmadım. Bir eksiklik de hissetmedim.

annem zamanında, saçı ve paça diye bişi varmış onun gibi bişimi ki ?

Bebek mevlüdü duydum ama gelin mevlüdü bende hiç duymamıştım.Herhangi bir adetiniz yokmuş madem,o zaman normalde evinize gelen misafirlere ne ikram ediyorsanız o tarz bir hazırlık yapabilirsiniz sanırım.

Aaahh bu forum ufkumu genişletiyo valla; baktım şimdi.

Gelinlik şeklinde kurabiyeler, süslü masalar, ikramlar, hediyelikler.
Bence sizin becerinize kalan bi durum. pasta yaptırıp, 5 çayı kıvamında ikramlıklar hazırlayabilirsiniz. Konsept belli zaten; gelin temalı bir sürü ayrıntı.

Bilen az kişiden biri miyim ya :-)
Mevlüd olacaksa mini giymeyin bence ama siz bilirsiniz tabi, beyaz şık uzun bir elbise olabilir.
Gelin mevlüdünde bizde keşkek,pilav, et ayran verilir.
Sizde öyle bir adet yoksa istediğiniz gibi de hazırlayabilirsiniz açıkçası.
Çay menüsü gibi ama süslü süslü.
Hangisi içinize sinerse.

Back
X