• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelini ’çocuk’ olan düğüne jandarma baskını

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Afyonkarahisar’da 13 yaşındaki bir kız çocuğunun gelin edildiği düğüne jandarma tarafından baskın yapıldı. Baskın sonrası düğün sahipleri gözaltına, küçük kız ise devlet korumasına alındı
Sitene Ekle
gelini-cocuk-olan-dugune-jandarma-baskini--6089387.Jpeg

İHA

Afyonkarahisar’da 13 yaşındaki bir kız çocuğunun gelin edildiği düğüne jandarma tarafından baskın yapıldı. Baskın sonrası düğün sahipleri gözaltına, küçük kız ise devlet korumasına alındı.

Edinilen bilgilere göre olay, Afyonkarahisar merkeze bağlı Işıklar Beldesinde meydana geldi. İddialara göre, beldede yaşayan ve bu yıl ortaokul 8. sınıfa geçen G.Ö. isimli 13 yaşındaki çocuğun, M.Ö. isimli 18 yaşındaki gençle evlendirileceği ihbarını alan jandarma ekipleri, beldede düğünün yapılacağı eve baskın yaptı. Mevlid-i Şerif okutularak yapılan düğün töreninin gerçekleştiği eve baskını sırasında G.Ö. isimli çocuğu üzerinde gelinlikle bulduğu öne sürüldü. Çocuğun üzerindeki gelinliği çıkartan jandarma ekipleri, küçük gelinin anne, babasını, damat M.Ö.’yü ve aile üyelerini gözaltına aldı. G.Ö.’nün devlet korumasına alındığı aktarılırken, gözaltına alınan şahıslar hakkında ise başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtildi.
Öte yandan, damat M.Ö.’nün Işıklar’ın Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Belediye Başkanı Erol Özağıl’ında akrabası olduğu ve başkanın da düğün törenine katıldığı öğrenildi. Damat M.Ö.’nün beldeye bağlı Değirmendere köyünde yaşadığı, bir tuğla fabrikasında çalıştığı ve evleneceği çocuk gelin G.Ö. ile yaklaşık 3 aydır nişanlı olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
(İHA)
http://www.milliyet.com.tr/gelini-cocuk-olan-dugune-gundem-2121305/

Çocuk gelin denilince akla hep Doğu Anadolu gelir ama en fazla çocuk gelin İçanadolu bölgesinde diye okumuştum bir röportaj da.
Yıl olmuş 2015 , elalem kadın astronotlar yetiştirirken bizde 13 yaşında gelin ediliyor.Allah akıl fikirversin.

Güzel bir çalışma yapan jandarma komutanına ve asker kardeşlerime teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Teşekkür ederim opereasyou yapan herkese.

Evet, ne yalan söyleyim, tecavüzcülerin hep serbest birakildigini okuduktan sonra, bu haber biraz iyi geldi. Hani elbette cocuk gelinlerin olmasi felaket birsey, fakat jandarma sayesinde o kiz'in hayati degisti ve kurtarildi. Bi tesekkür de benden yani.

Ben jandarmadan once ihbar eden kisileri tebrik ediyorum.. ihbar olmasaydi onlar evlenmis olacaklardi. 13 yas ne ya? Ben disarda oyun oynardim o yasta.. !!

Sanırım belediye başkanının akrabasiymis bu kız.

Ben de bu yasta sokakta yakar top oynayip kosturuyordum. Birak evliliği adet gördüğümde bile ne yapacagimi sasirmistim. Neyseki kurtulmus kuzum.

Bide adam siyasetci olucak.
Anne baba kadar oda sucludur bu olayda.
Yasalari sadece calisirken uyguluyosa( tabi isine gelenleri) bu adam siyasete gonul vermemis demektir.
Turkiyeyi yasalarla guzellestirmek istemek yerine...
Siyasetci maasi guzeldir ondandir
Olayi desteklemeye gelmis resmen.

Back
X