Gelinin çalışmıyor sen ne kadar tepkisizsin böyle!

Mahalle dedikoduculari...

Görüsmeyin olur bitee , zaten böyle insanlaela Görüsmeye gerek yok...

hasta ruhlu ınsanlar. bos gezenın bos kalfaları. iş yok güc yok milletin ailesine cocuguna gelinine sarıyolar. ALLAH akıl fikir versin..

Kızlar gerçekten sinirim tepeme çıktı su an :KK62:
Eşimin tarafı bana sürekli gorustugunuz zaman çalışıyor musun diye sorar.
Ben is konusunda şanssızlıklar yaşadım. Esim de öyle. Yeterince yıprandık zaten
Mesela girdigim 3 is yeri iflas etti. Esimin girdiklerinden de iflas eden oldu, sacma sebeplerden isten de çıkardılar. Bi yüzümüz gulmedi yani.
Neyse ne esimle ne kayinvalidemlerle büyük bir problem yaşamadık. Esimle gerçekten çok mutluyuz para konulari hic sorun olmadı. Ben hep onu destekledim o da beni. Atlatacaz dedik. Ve sülale eşimin calismadiklarindan haberi yok. Zaten bayramdan bayrama gorusuyoruz onda da calismiyor demedik çalışmadığı issiz olduğu dönemlerde.
Kayinvalidemi yalniz buldukları anda benim çalışıp çalışmadığımi soruyorlar. Geçen de gene kadını uzmusler.
Vay neden çalışmıyor da, sen ne kadar genissin,serinsin çalışmadığı halde nasıl sakinsin de..
Kaynanama saydirmislar. O da demiş ki
'Girdiği is yeri kapandı iş de bulamadı napsin demiş. Gidip sen calismiyorsun diye bogazina mi yapisacam bu işler kismettir demiş.
Yine devam etmişler su ise girsin bu ise girsin (hicbiri benim meslegim değil yanindan bile geçmez hatta)
Kaynanamda demiş ki kapiniza gelip ekmek mi istedi sizden? İsterse vermezsiniz olur biter. Demiş.
Sonra da aaa neden bu kadar kahrettin bize ne dedik ki moduna bağlamışlar.
Neyse konu kapanmış bizim evdeki kanepelere başlamışlar bu sefer. Benim kedilerim vardı. Kollarini tirmaladi. Vay neden tirmalatmisim. Kedi yerine çocuk dogursaymisim.
Bu arada kanepelerim o kadar kalitesiz kötüydü ki, düğün sirasinda sief oda bos kalmasin esimin ailesine sıkıntı olmasin diye cok komik bir paraya aldik bir ay sonra tüylendi kumasi çok kotuymus
Yani kediler olmadan degismesini istiyordum ben zaten. Kumaş kaplatirim en azından diyordum. Kedilere o yüzden müsaade ettim. Zaten kotu diye.Sanki uc dört bin liralik kanepe ! Ayrıca benim yani kime ne!
Ya bizim ailemizden bir kisi evim hayatim hakkinda yorum yapmaz bunlara ne oluyor işleri güçleri yok sanki ya. Deli oldum. Esim issizken bir kisi bile esime neden calismiyorsun dememistir bizim taraftan
Ama bunlar benim çetelemi tutuyor. :KK62::KK62:
Bunların üzerine kayinvalidem de karninimi doyuruyosunuz gelinimin? Kanepe onun, çalışıp calismama karari onun istediğiniz onla kavga etmem mi demiş.
Aaa yok canimda şöyle de boyle de demişler.
Kimsenin aile hayati hakkinda soru sormam yorum yapmam bunlara ne oluyor:KK57:
Bir de gorumcem atandı gitti dun gorev yerine. Siz de gidin kiz çocuğu bos bırakmayın, oralarda hamile falan kalir demisler :KK57:
Ya bunlar nasıl insanlar artık bayramda da gitmiycem ya:KK62:
Kayinvalidem de bu laflardan sonra terk etmiş orayı. Gorumcem aglamis falan ben olsam sorardım onlara:KK62:
Valla çok çok çok sinirliyim!

Hasetlik başa bela..

Yok hiçbirinin gelini kizi calismaz iste gel de kizma

Çok saçma o zaman, kendi gelinleri çalışmazken sana neden böyle iğrenç laf etsinler.

Kv. içinden geçenleri başkası demiş gibi sana anlatmış olmasın. Çünkü nerden tutsan elinde kalır bu sözler canım ya.

Kv. sinsi biri midir? Yapar mı böyle birşey, olmayan şeyleri uydurup, içindekileri sana bu yolla anlatmaya çalışır mı?

Kayınvalidenin sana bunları anlatmasını da anlamadım yani ne bekliyordu ? Acaba o da mı çalışmadığını gün yüzüne çıkarmaya çalışıyor.
Bir de diğer insanlardan kime ne onlar mı sana para veriyor seni doyuruyor ?? Boşver. Allah hayırlı iş versin sana da eşine de .

Bizim milletimizde bazen insanların işine fazla burun sokulur, buna inanırım. Ama sizin anlattıklarınıza "yok artık" dedim, baskı, ısrar içeriyor, ve inandırıcı değil. Kayınvalidenizi bir ortalarına alıp hırpalamadıkları kalmış.
Yani ya bunlar sizin kulağınıza bire bin katılarak, fazla fazla dramatize edilerek anlatılmış, ya da işin içinde iş var. Yav kim nasıl cüret edebilir ki koskoca kadının üzerine bu kadar gelmeye? Bilemedim, bana samimi gelmedi anlattıklarınız.
İsim vererek anlattı ve bu insanlar aynısını bana da yapmaya kalkti. Ama ben baya laflarını verdim saygısızlık yapmadim ama iyi kondurdum. Benim kayınvalidem cok sessizdir normalde. Biz evlendik evleneli kadının bu şekilde üstüne gelmeye başladılar. İlk başlarda sessiz kaliyormus biraz.gorumcemle de konuştum da. Ama böyle devam edince artık annem de gerilip basbaya cevaplarını vermiş.
Haliyle gerilmiş ortam.
Bu insanların hep gelinleriyle aralarinda problem var. Hatta birinin gelini, onlar evlerine gidince odaların kapısını kitliyomus, artık kiza ne yaptilarsa tam bilemiyorum yatak odasinjn falan kapisini kitliyor. Bizim de dışarıya yansiyan bir problemimiz, anlasmazligimiz olmadi, gündelik sorunları hep kendi aramizda hallederiz kayinvalidemle falan. İstiyolar ki biz de anlasamayalim. Hanı sessiz insanlarin ustune gidildikçe zevk alırlar ya öyle iste.

Çok saçma o zaman, kendi gelinleri çalışmazken sana neden böyle iğrenç laf etsinler.

Kv. içinden geçenleri başkası demiş gibi sana anlatmış olmasın. Çünkü nerden tutsan elinde kalır bu sözler canım ya.

Kv. sinsi biri midir? Yapar mı böyle birşey, olmayan şeyleri uydurup, içindekileri sana bu yolla anlatmaya çalışır mı?
Yok yok hic öyle degil icindekini direk soyler hatta bu yuzden ben arada sirada kirilirim. Ufak tefek.
Onların gelinlerinin mesleği yok ki. Çalışamazlarmis ve ihtiyaçları yokmuş evleri falan varmış. Bizim evimiz arabamiz yokmuş. Bunu benim yüzüme de dediler
Ben üni yi niye okumusum o zaman ...

Yok yok hic öyle degil icindekini direk soyler hatta bu yuzden ben arada sirada kirilirim. Ufak tefek.
Onların gelinlerinin mesleği yok ki. Çalışamazlarmis ve ihtiyaçları yokmuş evleri falan varmış. Bizim evimiz arabamiz yokmuş. Bunu benim yüzüme de dediler
Ben üni yi niye okumusum o zaman ...

Üniversiteyi böyle cahilleri umursamamak için okudun.

bu kadarı olmaz diyorsunuz ama benim çevremde de var böyleleri.
he deyip geçerim de.
konu sahibinin kv si biraz duygusalsa biriktirip geliniyle paylaşmış olabilir.
Evet, baska konularda da kirdilar zamanında kadini benim gözlemlerim iyidir. Zaten üzülüp duruyordu. Gorumcen gecen sene atanamadi laf ettiler, bu sene atandi ona da laf ettiler, neymis oralarda hamile kalirmis. Ya varya bogardim herhalde ben orda olsam.terbiyesizler. sanki gorumcem ondan onun kucağına atlayan bir kiz. Zaten en çok buna üzülmüş kadin. Bunu anlatinca konu açıldı

bu kadarı olmaz diyorsunuz ama benim çevremde de var böyleleri.
he deyip geçerim de.
konu sahibinin kv si biraz duygusalsa biriktirip geliniyle paylaşmış olabilir.
Evet, baska konularda da kirdilar zamanında kadini benim gözlemlerim iyidir. Zaten üzülüp duruyordu. Gorumcen gecen sene atanamadi laf ettiler, bu sene atandi ona da laf ettiler, neymis oralarda hamile kalirmis. Ya varya bogardim herhalde ben orda olsam.terbiyesizler. sanki gorumcem ondan onun kucağına atlayan bir kiz. Zaten en çok buna üzülmüş kadin. Bunu anlatinca konu açıldı

ya bizde de öyle akraba çok.
benim babam yemedi içmedi tüm çocuklarını okuttu.
İşte en yakınlarından bir sürü laf,
o kadar zorda okuttunuz da bakalım onlar size bakacak mı
oralarda kim bilir neler yapıyorlar
okudular da ne oldu, adam gibi iş de bulamaz onlar
...

bunun adı çekememezlik arkadaşım.
benim babam da hep şöyle der. ben çocuklarımı meslek sahibi olsunlar diye okutmadım, her durumda kendilerini iyi ifade edebilsinler, ezilmesinler, haklarını yedirmesinler diye okuttum.

bugün şartlar böyledir, işsizsinizdir, yarın çok güzel işiniz olur, ya da tam tersi.
Kimseyi ilgilendirmez.
bence onlara hiç cevap vermeye kalkışmayın, boşverin, sizin mutlu yaşamınız onları sinir ediyordur zaten.
Hem sinir etmese neden taksınlar ki sizin çalışıp çalışmadığınızı.

Emin olun ki çalışıyor olsanız da şöyle derlerdi, "ay çalışan kadın da evini boşluyor, eşine çocuğuna eziyet ediyor"

kimseye yaranamzsın.Allah onların elindekileri de alır rezil eder. desen ki onlara rezilsiniz bu hale diliniz yüzünden düştünüz. yine en kötüsü sen olursun.sizin mutluluğunuz huzurunuz fena dokunmuş hiç hazmedememişler.

ya bizde de öyle akraba çok.
benim babam yemedi içmedi tüm çocuklarını okuttu.
İşte en yakınlarından bir sürü laf,
o kadar zorda okuttunuz da bakalım onlar size bakacak mı
oralarda kim bilir neler yapıyorlar
okudular da ne oldu, adam gibi iş de bulamaz onlar
...

bunun adı çekememezlik arkadaşım.
benim babam da hep şöyle der. ben çocuklarımı meslek sahibi olsunlar diye okutmadım, her durumda kendilerini iyi ifade edebilsinler, ezilmesinler, haklarını yedirmesinler diye okuttum.

bugün şartlar böyledir, işsizsinizdir, yarın çok güzel işiniz olur, ya da tam tersi.
Kimseyi ilgilendirmez.
bence onlara hiç cevap vermeye kalkışmayın, boşverin, sizin mutlu yaşamınız onları sinir ediyordur zaten.
Hem sinir etmese neden taksınlar ki sizin çalışıp çalışmadığınızı.

Emin olun ki çalışıyor olsanız da şöyle derlerdi, "ay çalışan kadın da evini boşluyor, eşine çocuğuna eziyet ediyor"

kimseye yaranamzsın.Allah onların elindekileri de alır rezil eder. desen ki onlara rezilsiniz bu hale diliniz yüzünden düştünüz. yine en kötüsü sen olursun.sizin mutluluğunuz huzurunuz fena dokunmuş hiç hazmedememişler.
Gerçekten kimseye yaranilmiyor ha yaranmak gibi bir niyetim de yok . Karismasinlar canımı sikmasinlar yeter . Ya daha benim kimseye aile hayati ile ilgili birşey sormuslugum yoktur. İstiyorum ki insanlar da ayni saygıyı gosterdin ama nerde! Evimiz yokmuş arabamiz yokmuş, gençken birikim yapmak lazimmis da... Ben de bir keresinde dedim ki bizim iki arabamiz var biri benim annemlerin biri de kayinvalidemlerin, ana babamizin arabasi da bizim her ihtiyacimiza kullanıyoruz. Evlatla ana baba arasında ayrim olmaz
Dedim. Bana bir de demişlerdi ki altının çok olsaydi bozdurup alirdiniz. Benim sadece 5 milyarlık bilezigim vardi bizim buralarda 15-20 milyarlık altin takarlar.
Ben de dedim ki kocam altın, ben altini napayim tabi böyle kaldılar :KK57:
Ohh:KK53:

Kızlar gerçekten sinirim tepeme çıktı su an :KK62:
Eşimin tarafı bana sürekli gorustugunuz zaman çalışıyor musun diye sorar.
Ben is konusunda şanssızlıklar yaşadım. Esim de öyle. Yeterince yıprandık zaten
Mesela girdigim 3 is yeri iflas etti. Esimin girdiklerinden de iflas eden oldu, sacma sebeplerden isten de çıkardılar. Bi yüzümüz gulmedi yani.
Neyse ne esimle ne kayinvalidemlerle büyük bir problem yaşamadık. Esimle gerçekten çok mutluyuz para konulari hic sorun olmadı. Ben hep onu destekledim o da beni. Atlatacaz dedik. Ve sülale eşimin calismadiklarindan haberi yok. Zaten bayramdan bayrama gorusuyoruz onda da calismiyor demedik çalışmadığı issiz olduğu dönemlerde.
Kayinvalidemi yalniz buldukları anda benim çalışıp çalışmadığımi soruyorlar. Geçen de gene kadını uzmusler.
Vay neden çalışmıyor da, sen ne kadar genissin,serinsin çalışmadığı halde nasıl sakinsin de..
Kaynanama saydirmislar. O da demiş ki
'Girdiği is yeri kapandı iş de bulamadı napsin demiş. Gidip sen calismiyorsun diye bogazina mi yapisacam bu işler kismettir demiş.
Yine devam etmişler su ise girsin bu ise girsin (hicbiri benim meslegim değil yanindan bile geçmez hatta)
Kaynanamda demiş ki kapiniza gelip ekmek mi istedi sizden? İsterse vermezsiniz olur biter. Demiş.
Sonra da aaa neden bu kadar kahrettin bize ne dedik ki moduna bağlamışlar.
Neyse konu kapanmış bizim evdeki kanepelere başlamışlar bu sefer. Benim kedilerim vardı. Kollarini tirmaladi. Vay neden tirmalatmisim. Kedi yerine çocuk dogursaymisim.
Bu arada kanepelerim o kadar kalitesiz kötüydü ki, düğün sirasinda sief oda bos kalmasin esimin ailesine sıkıntı olmasin diye cok komik bir paraya aldik bir ay sonra tüylendi kumasi çok kotuymus
Yani kediler olmadan degismesini istiyordum ben zaten. Kumaş kaplatirim en azından diyordum. Kedilere o yüzden müsaade ettim. Zaten kotu diye.Sanki uc dört bin liralik kanepe ! Ayrıca benim yani kime ne!
Ya bizim ailemizden bir kisi evim hayatim hakkinda yorum yapmaz bunlara ne oluyor işleri güçleri yok sanki ya. Deli oldum. Esim issizken bir kisi bile esime neden calismiyorsun dememistir bizim taraftan
Ama bunlar benim çetelemi tutuyor. :KK62::KK62:
Bunların üzerine kayinvalidem de karninimi doyuruyosunuz gelinimin? Kanepe onun, çalışıp calismama karari onun istediğiniz onla kavga etmem mi demiş.
Aaa yok canimda şöyle de boyle de demişler.
Kimsenin aile hayati hakkinda soru sormam yorum yapmam bunlara ne oluyor:KK57:
Bir de gorumcem atandı gitti dun gorev yerine. Siz de gidin kiz çocuğu bos bırakmayın, oralarda hamile falan kalir demisler :KK57:
Ya bunlar nasıl insanlar artık bayramda da gitmiycem ya:KK62:
Kayinvalidem de bu laflardan sonra terk etmiş orayı. Gorumcem aglamis falan ben olsam sorardım onlara:KK62:
Valla çok çok çok sinirliyim!

kayınvalidene de görümcene de helal olsun aferin, boşver ne takıyon o boş boğazları. ne iş yaparsın istanbulda mısın belki iş ayarlarım sana. özelden yazabilirsin.

çalışmadığım dönemde bana da her gördüklerinde iş buldun mu çalışıyor musun der dururlardı
şimdi de bebek yok mu diye sorup duruyorlar
bense, kimseye sormam bu tür şeyleri, çünkü bilirim ki insanlar üzülebilirler
ama maalesef karşımdaki insanlar benim kadar duyarlı değil bu tür konularda

çalışmaya ihtiyacım yok hem çocuklarımı kendim büyütmek istiyorum çalısan anne olmak istemiyorum deyin siz de .bizde kadın kızmı çalıştırılmaz deyiverin sizin maddi durumunuz kötüyse kadınları kızları çalıştırın deviverin cahile cahilce konusun o dilden anlarlar.

Kayinvalideniz sizi korumus,onlara hakettigi cevabi vermis ne guzel.Bence size soylmkle hata etmemis, onlrin gercek yuzunu, nekadr ileri gidebildiklerini gormus oldunuz, en azindn karsilastiginizda ona gore hareket edersiniz.O hadsizlerde Allaha havale var iste boyle dengesizler.Ama hadlerini bildrebiliyorsak icimiz rahat

Back
X