Gelinlik Modelleri gelinliğimi ne zaman diktirmeliyim??

gelinn

Aşk...
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2011
2.941
2.103
373
kızlar,gelinlik dikimi için en uygun zaman hangisi?bana gelinlikçi 2,5 ay dedi ama kilo alıp verme durumları olabilir ve gelinlik ölçüsü düzeltmelerde bozulur diye korkuyorum. düğünüm eylülde bu yüzden rahatım ama kafamda hala bir gelinlik modeli belirmedi...kararsızım:44::43::41:

hiç sıkıntı yapma canım son dk sakın bırakma derim ben:1: benim düğünüm haziran 25 de ama ben martta diktirdim pek sorun çıkacağınıda sanmıyorum kışın diktirip ucuza mal ettim :9:

benm düğünüm 26 haziranda. iki hafta önceden teslimat istedim. son dakika sürprizlerine karşı.
gelinliğimi geçen hafta seçtim. 1,5 aylık bir süreçte tamamlanmş olacak.

bende onu düşündüm ama kilo verirsem diye korkuyorum.bu sefer ayarlanması zor olur mu ki??sorma bende de son 2 gündür bi panik bi panik:1:anlamadım sanki düğün haftaya:1::1:

benim düğünüm ekimde, uygun fiyat olsun diye şubat sonu diktirmeye başladım, bitmek üzere. ama benim kilom sabit, değişme ihtimali çok düşük o yüzden. iyi ki de erken diktiyorum çünkü istediğim değişiklikleri yapmak, içime sinmeyen yerleri değiştirmek için yeterli zamanım var ve aceleye gelmiyor.

gelinlerin kilo vermesi gelinlikçilerin en sık karşılaştığı olay, o yüzden problem olmaz. özellikle de straples gelinliklerde ayar yapmak hiç sorun olmaz. en olmadı sırtını düğmeli değil de ipli yaptırırsın...

o zaman ben bakayım yaaş yavaş gelinlik kendime.son anda panik olmayayım:34:

ayy cok zor demi...??ben de karar vermedim hala aval aval vitrinlere bakıyorum girip fiyat bile sormuyorum:1: ben san göre 2 ay avantajlıyım benim de 9 eylülde.yerinde olsam elimi biraz daha hızlı tutardım.en azından istediğin modele kara ver.gerci ablamın gelinliğini son 1 haftda aldık ve çok güzeldi.8 yıl geçmesine rağmen hala çwremizdekiler söyler çok güzeld diye.hatta geen ay ablmın arkadası evlnice ablama gelip gelinliini istedi gerceten güzel bir mode cünkü.bu yüzden ksmet kasmaylım kendimi yawss..sallaaa:21::1:

evet canım çok zor işler ya:( hafta sonu biraz dolaştk kafamda biraz model belirdi cumartesi halledicezz inş:(

ben vitrin gelinliklerinden nefret ediyorum. gelinlikçiye gidene kadar kafamda bir model yoktu. tek emin olduğum kabarık ve kat kat tüllü pırıltılı göz yoran gelinlik istemediğim. orada katalogtan beğendim . internetten o modeli araştırdım. benzer tam istediğim modeli de gelinçi ile anlaştıktan sonra buldm. askısı falan istediğim gibi bu resimde. gelinlikçiyle toptan kumaşçısna gittik. 150 çeşit işlenmiş güpür arasından istediğim deseni ve saten kumaşını bğendim..

ne istemediğinize karar verin önce.. sonra seçim daha kolaylaşıyor.

seçtiğim gelinliği mesaja eklemeye çalışıyorum.. umarım başarılı olur :)
uzun duvak ve biraz uzun kuyruğu var. güpürü çok zarif, ince işlenmiş ağır olmayan fransız gürüpü. altta amerikan saten kumaş.
ayakkabımıda güpür kaplama kırık beyaz 13 pont topuk ölçüsü ile yaptırıyorum. ilk provada ayakkabı şart. 5 günde teslim edecekler pabuçlarımı..

velhasıl bunların hepsine son dakika karar verdim ve içime sinecek en güzel şekilde yaptırdım. malum erken davranıp aldığında sonradan başka bişey beğenip içinde uhde kalma ihtimali de var.

$2603.webp

Son düzenleme:
aa bak bu da hoş ve kibar bir modelmiş.ama nedense bende hep bi kabarık ışıltılı birgelinlik isteği var:1: valla nur şeydacım sen bak asıl benden önce sen geliyosun:3:

aa bak bu da hoş ve kibar bir modelmiş.ama nedense bende hep bi kabarık ışıltılı birgelinlik isteği var:1: valla nur şeydacım sen bak asıl benden önce sen geliyosun:3:

çok teşekkr ederim tatlm. ben gelinlik bakarken " bu çok gelinliğe benziyor" diye uzaklaştm bir çok modelden :)

gelinliği kumaşı ve dikişi gösteriyor. ben gelinlik konusunda hassas olmadığım halde kumaşçıya gidip beğendm. katalogtan beğenirseiz asla gelinlikçiye bırakmayın işi. kumaş çeşitlerini biraz öğrenmek lazım. hangisi daha iyi falan.

bide ayakkabı önemli. ben ayakkabılarımı çok çok uyguna yaptırıyorum. inanmayacaksınız ama 150 tl. ve kalıpları çok rahat. taksimde lesille coşkun kunduranın atölyesi var. atölyeden modellerinden istediğinizi ayağınıza deneyin. istediğiniz başka ayakkabınn rengini modelini kalıbını kafanıza göre birleştirin. onlar gerçekten kaliteli ayakkabı üretiyorlar. önceden incinin aykkabılarını üretiyorlardı.
isteyene açık tarif yaparım. ben taksimde çalışıyorum ve arkadaşlarmdan öğrendim burayı. daha öncede çizme yaptırmştım. çok dayanıklı.

vallahi bu dar zamanlarda birbiirmize yardımcı olalım. varsa bildiğimiz uygun ve kaliteli ürünler yönlendirelim lütfen. hayatımızda tekrarı olmayacak (Allahta yaşatmasın) en özel zamanlar sonuçta.

Son düzenleme:
çok teşekkr ederim tatlm. ben gelinlik bakarken " bu çok gelinliğe benziyor" diye uzaklaştm bir çok modelden :)

gelinliği kumaşı ve dikişi gösteriyor. ben gelinlik konusunda hassas olmadığım halde kumaşçıya gidip beğendm. katalogtan beğenirseiz asla gelinlikçiye bırakmayın işi. kumaş çeşitlerini biraz öğrenmek lazım. hangisi daha iyi falan.

bide ayakkabı önemli. ben ayakkabılarımı çok çok uyguna yaptırıyorum. inanmayacaksınız ama 150 tl. ve kalıpları çok rahat. taksimde lesille coşkun kunduranın atölyesi var. atölyeden modellerinden istediğinizi ayağınıza deneyin. istediğiniz başka ayakkabınn rengini modelini kalıbını kafanıza göre birleştirin. onlar gerçekten kaliteli ayakkabı üretiyorlar. önceden incinin aykkabılarını üretiyorlardı.
isteyene açık tarif yaparım. ben taksimde çalışıyorum ve arkadaşlarmdan öğrendim burayı. daha öncede çizme yaptırmştım. çok dayanıklı.

vallahi bu dar zamanlarda birbiirmize yardımcı olalım. varsa bildiğimiz uygun ve kaliteli ürünler yönlendirelim lütfen. hayatımızda tekrarı olmayacak (Allahta yaşatmasın) en özel zamanlar sonuçta.

ben izmirdeyim ama...:(

Benim düğünüm temmuzda daha geçen hafta karar verebildim gelinliğime henüz dikimine başlanmadı bile mayıs gibi başlanacak bir ayda dikimi biter dedi terzim.Düğünden bir önce yani haziranın ortası gibi filan teslim alıcam gelinliği beğenmediğim değişmesini istediğim yer olursa diye böyle belirledik tarihi.Gelinliğin nasıl olacak fermuarlımı yoksa ip bağlamalımı bilemem ama terziler fermuarı en sona bırakıyor yani gelinlik bir ay önce bitse bile fermuarı dikmiyorlar kilo durumunu göz önünde bulundurup.

benım dugunumde temmuzun ıkıncı haftası fakat bugun gıttım ölçülerımı verdım gelınlıkçıme mayısın 2.haftası ılk provama alıcak teslım tarıhı temmuzun başı olarak kaydettı, bende senın gıbı kılo alıp veren bırıyım ve gun geçtıkçe dugunum yaklaştıkça dahada kılo verdıgımı hıssedıyorum gelınlıkçıme bunu soyledım oda sorun degıl arka ip kısmını en son takarız bızde dedı öyle yanii..

benım dugunumde temmuzun ıkıncı haftası fakat bugun gıttım ölçülerımı verdım gelınlıkçıme... mayısın 2.haftası ılk provaya alıcak gelınlıgın teslım tarıhı temmuzun başı olarak kaydettı, bende senın gıbı kılo alıp veren bırıyım ve gun geçtıkçe dugunum yaklaştıkça dahada kılo verdıgımı hıssedıyorum gelınlıkçıme bunu soyledım oda sorun degıl arka ip kısmını en son takarız bızde dedı öyle yanii..

paylaştığın için teşekkürler canım. ve bence seçtiğin gelinlik çok güzel. ben de bu tarz bakıyorum, omuz kısmı tam istediğim gibi.

sağolun kızlar işten fırsat bulursam bakıcam inşallah:1:umarım hepimizin gelinliği çok güzel olur ve çoooookkk mutlu oluruzzz:16::16::16:

Back
X