Gelişim bozukluğu kaçıncı ayda teşhis ediliyor?

Bir_kadin

kardelen
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
2.090
33
116
44
Belçika
arkadaslar lutfen bir bakin
Merhaba arkadaslar, 8 haftalik hamileyim ve bugun ilk kontrolume gittim..
Bebisim 16mm ve doktor simdilik her sey yolunda dedi. aklima gelen her soruyu sordum
ama bir soru sormayi unuttum
gebelik hakkinda verdigi el kitabina bakinca aklima geldi
Allahim esirgesin herhangi bir gelisim bozuklugunu 5'ci ayinda gorebiliyorlar diye okudum..
Allah korusun boyle bir durum daha erken teshis edilemiyormu yada edildigi vakit ne gibi
alternatifler sunuluyor.. Cok mutluyum bugun ama dusunmeden edemedim lutfen cevap verin..

Hayırlısı olsun,Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Bizde istiyoruz bakalım.Darası başımıza.
Hiç bir bilgim yok ama keşke gebelikle ilgili olan bölüme açsaydın konuyu.
Konuya vakıf çok arkadaşımız var,mutlaka yardımcı olucaklardır.

Tesekkur ederim canim. Bizde 14 ay oldu evleneli ilk ay korunuyordum sonra biraktim
tedirginlikler yasiyordum ki oldu.. Umarim seninde guzel saglikli bir bebisin olur.. zaman sabir ve gerektigi an tedavi canim baska alternatifi yok..

hayırlısı olsun.. umarım sağlıkla sorunsuz büyütürsünüz bebeğinizi.. evli olmadığım için bilemiyorum ne cevap vereceğimi. ama içinizi ferah tutun...

inşallah böle bir ihtimaliniz olmaz saglıklı nurtopu gibi bir evlat dogurursunuz..çok düşünüpte bebişide huzursuz etmeyin..inşallah bilen biri yazarda huzurunuz yerine gelir..

arkadaslar lutfen bir bakin
Merhaba arkadaslar, 8 haftalik hamileyim ve bugun ilk kontrolume gittim..
Bebisim 16mm ve doktor simdilik her sey yolunda dedi. aklima gelen her soruyu sordum
ama bir soru sormayi unuttum
gebelik hakkinda verdigi el kitabina bakinca aklima geldi
Allahim esirgesin herhangi bir gelisim bozuklugunu 5'ci ayinda gorebiliyorlar diye okudum..
Allah korusun boyle bir durum daha erken teshis edilemiyormu yada edildigi vakit ne gibi
alternatifler sunuluyor.. Cok mutluyum bugun ama dusunmeden edemedim lutfen cevap verin..

sorunun cevabını bilmiyorum ama çok sevindim senin için :)))

canım bildiğim kadarıyla anlatayım,down sendromu falan belirleniyor,ya da fiziksel eksiklikler .hani Allah korusun çocuğun eli,kolu oluşmamıştır vs...ne zaman teşhis konarsa konsun sunulan tek çözüm kürtaj,benim bildiğim kadarıyla başka bir çözüm yolu yok.ya aldırıyorsun ya da doğumdan sonra tedaviye başlıyorsun.
ben de 7 aylık hamileyim,sana tavsiyem böyle şeyleri kafana takma,bu teşhisler her zaman doğru olmuyor zaten,engelli denen ama sapasağlam doğan pek çok kocuk tanıyorum.:emir_bebek:

Bildigim kadariyla 2li ve 3lü test var hamileligin 11,-14. haftasi biri ,16.-18. haftasi digeri yapiliyor bebekte down sendromu gelisim bozuklugu varmi diye ama su varki testler %100 sonuc vermiyor...

Yani söyle söyleyeyim hamileligimde dünya para verip yaptirmistim 2 testide sonuclar 1i iyiyken digeri kötü cikmisti dünyam basima yikilmisti az bunalima girmedim ama sonucta nurtopu gibi saglikli bebegime kavustum.testlere kafani takma Rabbim saglikla mutlulukla bebegini kucagina almayi nasip etsin...:emir_bebek:

öncelikle,:nazar:
hayırlı uğurlu olsun bebeğin. sağlıkla gelsin inşallah. keyifli hamilelikler dilerim.:49:

soruna tam olarak cevap veremiyeceğim. ama 3. ayda sanıyorum ikili test yapılıyor onda kısmen biliniyor. risk grubuna göre altenatif sunuluyor. çok riski var ise istersen hamilelik sonlandırılıyor. (allah korusun)

:emir_bebek:bebegin hayili olsun:nazar:.en erken tani testi 2li test olan 11-14.haftalarda yapilan test ense kalinligini ölcüp ayni gün kan alinip teste yollaniyo.eger problem varsa istenirse cvs diye kriyonik villus örnekleme yani bebegin e$inden karina igne sokularak bir parca aliniyo. bu yöntem amniyosentezden bir önceki yöntem.ama Türkiyede pek yaygin degil.yurtdisindada daha cok kullanilmasinin sebebi bebegin hareketleri daha anne tarafindan hissedilmeden önceki haftalarda yapildigi icin.amniyosentezde de bebegin icinde bulundugu sividan karina igne batirilarak alip incelenmesi islemi.anormallik olup olmadigina bakiliyo.bunlardan haric zaten 20.haftada ayrintili ultrason yapiliyo ve bir problem varsa doktor burdaki kontroldede rahatca bunu anlayabiliyo.eger problemli bir gebelikse kanunlar aileye en gec 24.haftaya kadar sonlandirma hakki veriyo.Allahim hepimize eli ayagi düzgün,saglikli,hayirli evlatlar nasip etsin insallah.:49:

Back
X