Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Gelişimi normal mi ?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Tokiarika23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2017
2.225
5.075
88
Selam kızlar . Benim kızım 5 aylık. Ilk çocuğum bu yüzden sizin deneyimlerinizden fikir edinmek için bu konuyu açtım. Niyetim bebekleri karşılaştırmak değil.

Benim kızım gece 12 de yatıp öğlen 1 e kadar uyuyor sadece sabah 8 gibi kalkıyor beslenmeye. Daha sonra da her iki saatte bir besliyorum

Gelişimsel olarak ;dönebiliyor , eline birşey verildiğinde tutuyor , beni ,babasını, evini, biberonuhu tanıyor.
Gülümsüyor bazen kahkaha atıyor.
Sese tepki veriyor.

Ama televizyon açık olduğu zaman gözünü ondan ayırmıyor yada lamba yandığı zaman.ister istemez Tv ye bakıyor.

5 aylik bebekle neler yapılabilir? Nasıl kaliteli vakit geçirilir? Gelişimine destek olmak için neler yapılabilir?

Başka çocuklar hep örnek verip moralimi bozan insanlar var öyle olduğu zaman bebeğimin gelişiminin geriden geldiğini düşünüp üzülüyorum.

Sütüm de zaten yeterli miktarda değil şuan da 7 kilo 200 gram civarlarında.

Sizce normal mi ?

Öğlen 1 e kadar uyuyor mu gerçekten :KK53:
Benim kız gece 11 de zorla uyurdu sabahın 7 sinde dikerdi bizi ayağa :KK70:

Maasallah kuzuya. Doktorunuz aylık kontrollerinde gelişimi normal diyorsa bir sorun yoktur. Eğer emin değilsen doktoru degistir canım. Kızının boyu kaç cm bir de tv çok izletme hele ki karanlıkta hiç izletme.

Bebeğinizi tv den uzak tutun lütfen. Ayına göre oyuncaklar alıp onlarla ilgilenmesini sağlayın. Onunla birlikte oynayın.
Oyuncaklarla oynatıyorum ilgilendiği kadar ama tüm günü dolduracak aktivite bulamıyorum kucağımda gezdirip , kitap okuyorum, konuşuyorum, hareket ettiriyorum ama yine de çok fazla zaman kalıyor oda sıkılıyor:(

Öğlen 1 e kadar uyuyor mu gerçekten :KK53:
Benim kız gece 11 de zorla uyurdu sabahın 7 sinde dikerdi bizi ayağa :KK70:

Maasallah kuzuya. Doktorunuz aylık kontrollerinde gelişimi normal diyorsa bir sorun yoktur. Eğer emin değilsen doktoru degistir canım. Kızının boyu kaç cm bir de tv çok izletmek hele ki karanlıkta hiç izletme.
Evet çoğu zaman ben uyandiriyorum onu hatta :) ona bile kafam takılıyor çok mu uyuyor bu çocuk diye . Doktorumuz normal buluyor boy kilo ayıyla uyumlu ama etraftan sürekli car car konuşanlar moralini bozuyor üzülüyorum bu arada 4 aylıkken boyu 63 cm di bu ay kontrolüne henüz gitmedik

Ah o konuşanlar bir susmadılar. Benim başımı da yediler valla. Ek gıdaya geçin dedi mi doktorunuz peki. Oturmasi için teşvik et bebisini ben dikdörtgen çamaşır sepetinde destekli oturturdum sonra desteksiz ama gözetimli oturttum. 3 gün de desteksiz oturmayı öğrendi. Ayına uygun eğitici oyuncaklar var onlardan alın bir de bol bol konuşup hikaye masal anlat büyük resimli olsun inceleyin beraber.:)
Evet çoğu zaman ben uyandiriyorum onu hatta :) ona bile kafam takılıyor çok mu uyuyor bu çocuk diye . Doktorumuz normal buluyor boy kilo ayıyla uyumlu ama etraftan sürekli car car konuşanlar moralini bozuyor üzülüyorum

Daha erken yatırıp gündüz uyanık tutun bence, gece uykusu çok önemlidir, 12 grç bir saat.

Tv ve ışığa çok maruz bırakmayın. Mümkünse hiç.

Havalar daha çok soğumadı, gündüz atın bebek arabasına, siz yürüyüş yapın o etrafa baksın, parka gidip çocukları izleyebilirsiniz.

Ah o konuşanlar bir susmadılar. Benim başımı da yediler valla. Ek gıdaya geçin dedi mi doktorunuz peki. Oturmasi için teşvik et bebisini ben dikdörtgen çamaşır sepetinde destekli oturturdum sonra desteksiz ama gözetimli oturttum. 3 gün de desteksiz oturmayı öğrendi. Ayına uygun eğitici oyuncaklar var onlardan alın bir de bol bol konuşup hikaye masal anlat büyük resimli olsun inceleyin beraber.:)
Ek gıdaya bugün başladık elma suyu verdim bir kaç kaşık. Oturtmaya çalışıyorum öyle böyle oturabiliyor . Ama çok fazla ses çıkarmıyor ağu bugu demiyor yani bunu anormal buluyorlar.

Ek gıdaya bugün başladık elma suyu verdim bir kaç kaşık. Oturtmaya çalışıyorum öyle böyle oturabiliyor . Ama çok fazla ses çıkarmıyor ağu bugu demiyor yani bunu anormal buluyorlar.
Peki teşvik ediyor musun canım konuşuyormuşun onunla sohbet et herşeyi anlat. Ağu da der baba anne der herşeyi der zamanı gelince daha 5 aylık bebek yani sen tıka kulağını.

Evet çoğu zaman ben uyandiriyorum onu hatta :) ona bile kafam takılıyor çok mu uyuyor bu çocuk diye . Doktorumuz normal buluyor boy kilo ayıyla uyumlu ama etraftan sürekli car car konuşanlar moralini bozuyor üzülüyorum bu arada 4 aylıkken boyu 63 cm di bu ay kontrolüne henüz gitmedik
Cocuklar uykuda büyürler.

Peki teşvik ediyor musun canım konuşuyormuşun onunla sohbet et herşeyi anlat. Ağu da der baba anne der herşeyi der zamanı gelince daha 5 aylık bebek yani sen tıka kulağını.
Kitap bile okuyorum artik yani ona konuşacak birşey bulamayıp. Inşallah zamanla hepsini söyleyecek ama sabırsızlanıyoruz birazcıkta galiba

12 gibi yatip 8 de kalkip öğlen 1 e kadar uyuyor ama daha sonrasında her iki saatte bir besleniyor şuan kilosu 7 200 civarında
Kilosu normal ama uyuyorsa bile sizin kaldırmanız beslemeniz gerekir.
Daha önce ben de doktora sordum gündüz dahi çocuk uzun süre uyursa kadırıp besleyip tekrar uyumasına devam etsin demişti

Daha önce ben de doktora sordum gündüz dahi çocuk uzun süre uyursa kadırıp besleyip tekrar uyumasına devam etsin demişti
Aynen bende çok arada kalıyorum bir kesimde sakın uyuyan çocuğu uyandırma o kendi acıkır kalkar diyorlar ne yapacağımı şaşırdım valla .

Aynen bende çok arada kalıyorum bir kesimde sakın uyuyan çocuğu uyandırma o kendi acıkır kalkar diyorlar ne yapacağımı şaşırdım valla .

Su alem, 4 ay öncesi için dediğin doğru, ama 4 aydan sonra artık bebekler tam gece uykusuna geçebilirler. Bence bebek gayet güzel uyuyor, sadece saati öne çekmelisiniz. 12-1 uykusu çok sağlıklı değil, 9-9 aralığına çekin mesela.
Benim oğlanlar o aylarda akşam 8 de yatıp sabah 6da kalkarlardı. Şuan büyük 4 yaşında, 9da yatıyor kışın.

Su alem, 4 ay öncesi için dediğin doğru, ama 4 aydan sonra artık bebekler tam gece uykusuna geçebilirler. Bence bebek gayet güzel uyuyor, sadece saati öne çekmelisiniz. 12-1 uykusu çok sağlıklı değil, 9-9 aralığına çekin mesela.
Benim oğlanlar o aylarda akşam 8 de yatıp sabah 6da kalkarlardı. Şuan büyük 4 yaşında, 9da yatıyor kışın.
Peki sizce bebeğin gelişimi normal mi ? Yapabildiklerini konumda yazdım. Artı yapabilmesi gereken başka şeyler varmı?

Peki sizce bebeğin gelişimi normal mi ? Yapabildiklerini konumda yazdım. Artı yapabilmesi gereken başka şeyler varmı?

Bence gayet normal. Her bebek farklı, benim sıpalar dönmüyordu bile o ayda. Agu yapmasına da daha birkaç ay var, bazı bebekler elbette erken yapıyorlar bazı şeyleri, millet de onları söylüyor, doktorunuz bişey demediği sürece endişelenmeyin.
Ama sosyalleşmek her yaşta iyidir, çıkartın gexdirin kuzuyy, tüm günü evde geçirmesin. Bazen aktivite olayını abartıyor ebeveynler, çocuğu 4 duvar arasında tutuyor sürekli, o da iyi değil.

Ben hic bi anormallik göremedim. Zaten ek gida zamani da gelmis sayılır. Doktorunuza sorarak başlayabilirsiniz. 5 aylik zaten desteksiz oturamaz. Donmesi, eliyle kavramasi da güzel. Tv asla izletmeyin, gerçekten büyük zararları var.
Internetten ayına uygun aktiviteler bulabilirsiniz ama çok da zorlamayin daha 5 aylık

Bence gayet normal. Her bebek farklı, benim sıpalar dönmüyordu bile o ayda. Agu yapmasına da daha birkaç ay var, bazı bebekler elbette erken yapıyorlar bazı şeyleri, millet de onları söylüyor, doktorunuz bişey demediği sürece endişelenmeyin.
Ama sosyalleşmek her yaşta iyidir, çıkartın gexdirin kuzuyy, tüm günü evde geçirmesin. Bazen aktivite olayını abartıyor ebeveynler, çocuğu 4 duvar arasında tutuyor sürekli, o da iyi değil.
Evet aslında iyi giyindirdikten sonra her mevsim çıkartılabilir çocuklar . Bu tavsiyenize uyucam:) yorumunuz için teşekkür ederim

Back
X