Gelmeyen adet.

Moonlight

Huzur'da..
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2008
1.530
64
688
Mrb. hocam. 6 yıldır gebelik sağlayamadık malesef. 3 aşılama negatif sonuçlandı.
son aşılamamı geçen Eylülde oldum. Doktorlara göre sorun sebepsiz infertilite.

Soruma gelince.En son 2 temmuzda adet gördüm. temmuz 13-14. gününde ovulasyon testinde
koyu çift çizgileri görüp o günleri değerlendirdik.
bu hesaplamalara göre benim dün(yani 28 temmuz) da adet görmem gerekirdi.
son üç gündür lekem var. dün öğlen test yaptım. ikinci çizgi silikti.
sabah idrarında ise silik çizgi dahada soluklaşmıştı.
kan testinde ise(bana ayrıntılı kan testi değil,%30 yanılma payı var dendi.)negatif dendi.
peki neden adetim geçikti ve lekelerim var?
normalde yumurtlamadan 14 gün sonra adet görmem gerekirdi ama lekelerim var.
normalde adetlerim düzenlidir.
en son temmuz adetim bitimde karından ultrasyon bakıldı kist miyom falan varmı diye.
ama temiz çıktı.

bana yardımcı olabilirmisiniz. ben gebelikten geçtim ama neden adetim böyle oldu.

Son düzenleme:
merhaba yumurtlama kitleri bir iki gün şaşabilir ya da gebelik başladı ise kan testinde adet gecikmesini takiben doğru yanıtı verir. belki yumurtanız çatladı ama corpushemorajikum dediğimiz bir kist oluştu. çok büyük sorun yok. lekelenmelerden sonra genelde gebelik yoksa kanama olur. olmazsa kanda gebelik testini yenileyin. dilerim herşey gönlünüzce olur. sevgiler.

Mrb. hocam. 6 yıldır gebelik sağlayamadık malesef. 3 aşılama negatif sonuçlandı.
son aşılamamı geçen Eylülde oldum. Doktorlara göre sorun sebepsiz infertilite.

Soruma gelince.En son 2 temmuzda adet gördüm. temmuz 13-14. gününde ovulasyon testinde
koyu çift çizgileri görüp o günleri değerlendirdik.
bu hesaplamalara göre benim dün(yani 28 temmuz) da adet görmem gerekirdi.
son üç gündür lekem var. dün öğlen test yaptım. ikinci çizgi silikti.
sabah idrarında ise silik çizgi dahada soluklaşmıştı.
kan testinde ise(bana ayrıntılı kan testi değil,%30 yanılma payı var dendi.)negatif dendi.
peki neden adetim geçikti ve lekelerim var?
normalde yumurtlamadan 14 gün sonra adet görmem gerekirdi ama lekelerim var.
normalde adetlerim düzenlidir.
en son temmuz adetim bitimde karından ultrasyon bakıldı kist miyom falan varmı diye.
ama temiz çıktı.

bana yardımcı olabilirmisiniz. ben gebelikten geçtim ama neden adetim böyle oldu.

dr bey benim adet tarihlerim son 12 temmuz ondan önce 16 haziran ,şuan 2gün gecikme oldu ancak hala regl olmadım .normalde adetlerim hiç gecikmez .acaba bu değişikliğin nedeni oruç olabilir mi? yoksa test yapmam gerekiyor mu ?

merhaba oruç hormonal bozukluk yapamz. gebelik testi yaptırınız.

dr bey benim adet tarihlerim son 12 temmuz ondan önce 16 haziran ,şuan 2gün gecikme oldu ancak hala regl olmadım .normalde adetlerim hiç gecikmez .acaba bu değişikliğin nedeni oruç olabilir mi? yoksa test yapmam gerekiyor mu ?

merhaba oruç hormonal bozukluk yapamz. gebelik testi yaptırınız.
merhabalar
verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. adetim 5 gün geçti kan testi yaptım ancak sonuç negaatif ve 6.gün regl oldum.normalde adetim hiç gecikmezdi ama son 3 adetim 2-5 gün arasında gecikti. hormon testi yaptırdım eşim de sperm testi verdi.
benim hormon değerlerim: FSH : 5,8 LH: 3,42 TSH : 2,69 Smear testim normal
eşimin spermograf testi sonuçları :
miktar: 3 ml
viskote: normal
sıvılaşma: 30 dk
1 ml deki sperm sayısı 64000000
total sperm sayısı : 192000000
hareketli
1/2 saat : %35
1 saat : %30
2 saat: %25
yavaş hareketliler %5
hareketsiz
1/2 saat: %60
1 saat :%65
2 saat : %70
morfolojik özellikler
normal yapılı : %70
yaklaşık 10-11 aydır bebek için uğraşıyoruz.ovülasyon günlerine özellikle dikkat ediyoruz. hiçbir doktor sorun olduğunu söylemedi. psikolojimiz de bozuldu .ne yapmamız gerekir yardımcı olabilir misiniz?

merhaba yazdıklarınızın içinde bir tek hsg denilen rahiim filmini görmedim. dilerseniz tüplerin ve rahmin durumunu da anlamak için bu filmi de çektirin sonra gidilmesi gereken yollar için konuşalım. sevgiler.

merhabalar
verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. adetim 5 gün geçti kan testi yaptım ancak sonuç negaatif ve 6.gün regl oldum.normalde adetim hiç gecikmezdi ama son 3 adetim 2-5 gün arasında gecikti. hormon testi yaptırdım eşim de sperm testi verdi.
benim hormon değerlerim: FSH : 5,8 LH: 3,42 TSH : 2,69 Smear testim normal
eşimin spermograf testi sonuçları :
miktar: 3 ml
viskote: normal
sıvılaşma: 30 dk
1 ml deki sperm sayısı 64000000
total sperm sayısı : 192000000
hareketli
1/2 saat : %35
1 saat : %30
2 saat: %25
yavaş hareketliler %5
hareketsiz
1/2 saat: %60
1 saat :%65
2 saat : %70
morfolojik özellikler
normal yapılı : %70
yaklaşık 10-11 aydır bebek için uğraşıyoruz.ovülasyon günlerine özellikle dikkat ediyoruz. hiçbir doktor sorun olduğunu söylemedi. psikolojimiz de bozuldu .ne yapmamız gerekir yardımcı olabilir misiniz?

merhaba yazdıklarınızın içinde bir tek hsg denilen rahiim filmini görmedim. dilerseniz tüplerin ve rahmin durumunu da anlamak için bu filmi de çektirin sonra gidilmesi gereken yollar için konuşalım. sevgiler.

geçen sene çektirdim tüplerimin açıkolduğu ve yumurta rezervimin çok iyi olduğu söylendi. doktorum düzenli adet görenlerde genelde tüpler açık ve yumurtlama düzenlidir dedi. doğru mudur ? verdiğim hormon testlerine ve eşimin değerlerine göre ne yapmamı önerirsiniz?

merhaba tekrar eğer film çekildi ve tüpler açık dendi ise o zaman yumurta takibi ve aşılama tedavisiyle ilk adımı atabilirsiniz. 2-3 aşılama tedavisi başarı ile sonuçlanmazsa o zaman tekrar bir değerlendirme yapmak ve tüp bebek tedavisi için konuşmak gerekir. ama bunun için çok erken. bol şans diliyorum.

geçen sene çektirdim tüplerimin açıkolduğu ve yumurta rezervimin çok iyi olduğu söylendi. doktorum düzenli adet görenlerde genelde tüpler açık ve yumurtlama düzenlidir dedi. doğru mudur ? verdiğim hormon testlerine ve eşimin değerlerine göre ne yapmamı önerirsiniz?

merhaba tekrar eğer film çekildi ve tüpler açık dendi ise o zaman yumurta takibi ve aşılama tedavisiyle ilk adımı atabilirsiniz. 2-3 aşılama tedavisi başarı ile sonuçlanmazsa o zaman tekrar bir değerlendirme yapmak ve tüp bebek tedavisi için konuşmak gerekir. ama bunun için çok erken. bol şans diliyorum.

teşekkür ederim yanıtınız için.
son adet tarihim beklediğimden 5 gün sonra geldi .normalde hiç böyle gecikme olmazdı . ovülasyon günümü hesaplarken normal aralığımı hesaplamam lazım ?
11 ağustos -12 temmuz -16 haziran ve 19 mayıs sondan başa olacak şekilde adet tarihlerim. buna göre ovülasyon tarihlerimi yazabilir misiniz?
bir de ilk doktor muayenesine ne zaman gitmem gerekir yumurtlama takibi için ?
teşekkürler

Merhaba Aytun Hanım,

Aşılamayı takip eden ay ilaçların etkisiyle adet gecikmesi yaşanabilir mi? Puregon kullanmıştım, ilk aşılamamdı negatif oldu. Şimdi 6 gün gecikti. Ya da kist oluşmuş olabilir mi? Sürekli adet ağırısı çekiyorum ama henüz olmadım ilk kez başıma geliyor.

merhaba evet bazen tedavi sonrasında kistler gelişebiliyor ve gebelik olmamamsına karşılık adette gecikme yaşanabiliyor. kontrol yapıldığında durum anlaşılır kolayca. bundan sonrası bolşans sevgiler.

Merhaba Aytun Hanım,

Aşılamayı takip eden ay ilaçların etkisiyle adet gecikmesi yaşanabilir mi? Puregon kullanmıştım, ilk aşılamamdı negatif oldu. Şimdi 6 gün gecikti. Ya da kist oluşmuş olabilir mi? Sürekli adet ağırısı çekiyorum ama henüz olmadım ilk kez başıma geliyor.

merhaba son 14 günün sabit olduğunu düşünerek sizin yumurtlama günleriniz adetinizin 14-16günü gibi duruyor. yumurta takiplerine adet kanamsının 3-5. gününde doktor muayenesinden sonra başlanmalıdır. bolşans

son adet tarihim beklediğimden 5 gün sonra geldi .normalde hiç böyle gecikme olmazdı . ovülasyon günümü hesaplarken normal aralığımı hesaplamam lazım ?
11 ağustos -12 temmuz -16 haziran ve 19 mayıs sondan başa olacak şekilde adet tarihlerim. buna göre ovülasyon tarihlerimi yazabilir misiniz?
teşekkürler

merhaba son 14 günün sabit olduğunu düşünerek sizin yumurtlama günleriniz adetinizin 14-16günü gibi duruyor. yumurta takiplerine adet kanamsının 3-5. gününde doktor muayenesinden sonra başlanmalıdır. bolşans

teşekkürler

merhaba doktor hanım adet geçikmesi olmadan hamile olduğumuzu kanda öğrene bilirmiyiz adetime 1 hafta var şimdi yapsam varsa çıkarmı

kanda gebelik testleri hasastır. ancak erken dönemde bakıldığında yanıltıcı olabilir. adet gecikmenizi beklemenizi ve öyle test yaptırmanızı öneriririm.

merhaba doktor hanım adet geçikmesi olmadan hamile olduğumuzu kanda öğrene bilirmiyiz adetime 1 hafta var şimdi yapsam varsa çıkarmı

MERHABA.
Ben subat ayinda bebegimi kayip ettim 11 haftalikken kalbi durdu ve mecbur kurtaj oldum. Benim sag yumurtladigim nur topu gibi bir kistim var (cikolata kisti deniyor turkce galiba ) bende endometriozis var. 6 ay oldu bebek istiyoruz tekrardan. Benim psikolojim bozulmaya basladi her ay husrana ugramaktan. Bu ayda adet gunumde bhcg 4dun altinda cikti adettim 4gun gecikti bugun tekrar kan testi yaptirdim yine 4 un altinda diyor . Ve ben adet olucakmis gibi hissetmiyorum. Sonuc beni cok uzdu cunku kayip ettiğimiz bebegimiz bu gunlerde dogucakti . Ne olur bana bi teselli verin. Ve sizce hamile miyim sansim var mi daha? Ve bu ay sag taraf kistin oldugu yerdenyumurtluycaktim. Lutfen cabuk cevap verin yardima ihtiyacim var.

Back
X