Genclere nasil bir yanasimda bulunayim?

Genclere nasil yanasimda bulunayim?

• Bir abla gibi yanasimda bulun

OY: 2 10,5%
  • Basin agriyabilir, hassas bir durum bence fazla icerigine girme

OY: 17 89,5%

• Ankete Katılan
    19

miladre

hüryaşarım
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2015
751
900
53
Almanya
Merhaba Kadinlar Kulübün degerli Hatunlari En Büyük KK

Deyinmek istedigim Konu sudur;

Sözlümün Dayisi evlendi ve kisa bir süre önce bosandi. Bosanma esnasinda tekrar birisi ile iliskiye yöneldi. Bu Dayimizin iki evladi var biri 18 yasinda bir genc oglumuz öbürüde ortalama 15-16 yaslarinda bir genc Kizimizdir.

Mahkeme karari ile Annelerinde kaliyorlar ve her ikinci Haftasonu babalarina gelirler. Elbet bizde ergenlik cagindan gecirerek kendimizce kusurlarimiz veya aksiliklerimiz olmustur.
Dayimizin evlatlari kafalarina göre haraket ederler - kimimiz öyle degildik ki, degil mi? :oops:
Kendileri büyük sehirde yasiyorlar ve elbet büyük sehir konfor yönünden güzel olsa da bunun karanlik bir yönüde bulunmakta. Oglu okulu pek umursamiyor ve sorumluluk konusunda cok zayif bir noktata, kizi ise kendi kafasina göre biryerlere gider, izin almadan ve sözlüm yeri gelir sokak sokak gezip kizi bulup getirene kadar caba gösterir.

Babalari 14 günde bir cocuklarini aldiginda, onlarla aktivite yapmak ister ki onlar kendi hallerinde takindiklari icin o da üzülüyor bu duruma. Hani evlatlarim beni hic mi özlemiyorlar diye de baslanir söylenmeye.

Evlenip bosanmis eslerin evlatlari olarak psikolojikmen belli ettirmeseler de onun etkisini olduklari belli.
Sözlümde baslarina birseyler gelecek diye endise icinde.
Ileride bende elbet onlarin yakinlarina yerlesip, ilgim yogunlasacagindan ve kendimde ergenlikte yasadiklarimdan dolayi onlara yakin bir arkadas, abla gibi mi yanasayim, yoksa burnumu sokmayip oluruna mi birakayim?

Bana bu konuda tafsiyeleriniz nelerdir?

(Kusura bakmayin türkcemiz bir gurbetci evladi olarak mükemmel degil, o nedenle anlasilmayan / anlatamadigim bir nokta varsa tekrar detayina gecit yapabilirim.)

Anne babası hayatta, endişe ediyorlarsa harekete geçebilirler. Senin faydan olur mu bilmiyorum, ama bir kötü şey olsa laf edecekleri kesin diye düşünüyorum. Siz boşverin. Evlendikten sonra daha yakın olduğunuzda düşünürsünüz.

Bende öbür yandan iste bu düsüncelere kapildigim icin simdiye kadar mesafemi korudum. Sadece kayinvalide ile bu durumu konustuk ve fikrimi de güzel karsiladi. Kendisi kardesi ile cok yakinlar ve dertlerini paylasilar, ancak o da benim gibi sonunda olan bana olur düsüncesinden pek karismak istemiyor.

Aile ilişkilerine çok karışmamak lazım, hele ki yeni evliyken... En ufak sorunda siz sorumlu ilan edilirsiniz. Olayların dışında kalıp gözlem yapın, gidişata göre ne yapacağınıza karar verirsiniz. Ama sizden destek istenmezse karışmayın bence.

Yanasim degil yaklasim.
Tafsiye degil tavsiye.
Hollandadanmisin?
F ve V yer degismesi cok tanidik :)

Bence niyetin cok iyi.
Bana sorarsan bi zarar gelmez onlara yakin ev almakla.
Ama tabi evli hanimlarimiz ne der bu konuda bilemiyorum.

Bence önemsemen değer vermen çok güzel ne güzel tertemiz bi kalbin var umarım hayatında böyle olur ama naçizane tavsiyem çocuklarla vakit geçir özellikle ev aktiviteleri yap ama sözel olarak aile durumlarına hiç girme. İleride ne olacağı belli olmaz iyilik yapayım derken işler öyle bir hal alır ki hiç olmayacak bir konuda bi de bakmışsın en büyük zanlı sen olursun. Çocuklar anladığım kadarıyla biraz haşarı. Bişey olsa aileler hemen zanlı arar çocuklara ve kendilerine kabahat bulmaZlar Hiç bir şekilde sorumluluk almadan vakit geçirmende sakınca yok

Bence seni ilgilendirmez
Hic bulasma
Simdi onlarin kafalari leyla gibi
Bi sey olur kabak senin basina patlar
Koskoca adam bulur bi yolunu
Sozlunun dayisinin cocuklari
Didisinin didisi pehhh

Bence sen ne yaparsan yap kendi bildiklerinden şaşmıyacaklardır ergenler ama yinede sen elinden geleni yap sonra bir olumsuzluk olursa vicdan yaparsın.

niyetin iyi ama sakın karışma. hatta sözlün de karışmasın. anası babası düşünecek önce çocukları. bişey olsa senden bilinir

Tek yapabileceğin arkadaş gibi yaklaşmak.
Kendilerine yakın gördükçe sıkıntılarını paylaşabilirler.
En azından başlarına bir şey gelme ihtimallerini öğrenmiş olursun,yardımın olur mu bilinmez.
Ailen değil sana ne diyebilirler.
Ergenler zaten,ne yaparsan yap işe yaramayacak.

Anne babaları varmış, 18 yaşındaki artık reşit zaten karışamazsınız, 16 yaşındaki ile de babası ilgilensin, siz neden sorumlu hissettiniz ki, o yaşta hiçbir çocuk anne babasıyla çok vakit geçirmek istemez zaten. Sözlünüzün yeğenleri üzerinde bir hükmünüz yok , anne babaları ilgilensin.

Niyetin iyi olabilir ama cocuklardan birisi cikipta benim kararlarim seni ilgilendirmez dedigi an hic bisey yapamazsin. Yine arkadas gibi yaklas, konus ama bana kalirsa saatlerce ogut/tavsiye verme, ergenligimde en nefret ettigim sey öğüt dinlemekti

Yanasim degil yaklasim.
Tafsiye degil tavsiye.
Hollandadanmisin?
F ve V yer degismesi cok tanidik :)

Hollanda ya yakin; Almanya'da yasiyorum. Uyku sersemligi ve uzun süredir ana dilimizi sadece konusarak kullandigimizdan resmen yazmasini unutmusuz :/
Kelimelerin dogru yazilis sekli icin tesekkür ederim :)

Aile ilişkilerine çok karışmamak lazım, hele ki yeni evliyken... En ufak sorunda siz sorumlu ilan edilirsiniz. Olayların dışında kalıp gözlem yapın, gidişata göre ne yapacağınıza karar verirsiniz. Ama sizden destek istenmezse karışmayın bence.

Bence önemsemen değer vermen çok güzel ne güzel tertemiz bi kalbin var umarım hayatında böyle olur ama naçizane tavsiyem çocuklarla vakit geçir özellikle ev aktiviteleri yap ama sözel olarak aile durumlarına hiç girme. İleride ne olacağı belli olmaz iyilik yapayım derken işler öyle bir hal alır ki hiç olmayacak bir konuda bi de bakmışsın en büyük zanlı sen olursun. Çocuklar anladığım kadarıyla biraz haşarı. Bişey olsa aileler hemen zanlı arar çocuklara ve kendilerine kabahat bulmaZlar Hiç bir şekilde sorumluluk almadan vakit geçirmende sakınca yok

Bence sen ne yaparsan yap kendi bildiklerinden şaşmıyacaklardır ergenler ama yinede sen elinden geleni yap sonra bir olumsuzluk olursa vicdan yaparsın.

niyetin iyi ama sakın karışma. hatta sözlün de karışmasın. anası babası düşünecek önce çocukları. bişey olsa senden bilinir

miladre miladre gene tehlikeli sularda yüzüyon benden demesi:işsiz::işsiz:

Tek yapabileceğin arkadaş gibi yaklaşmak.
Kendilerine yakın gördükçe sıkıntılarını paylaşabilirler.
En azından başlarına bir şey gelme ihtimallerini öğrenmiş olursun,yardımın olur mu bilinmez.
Ailen değil sana ne diyebilirler.
Ergenler zaten,ne yaparsan yap işe yaramayacak.

Istedigin kadar ugras, bir gun biri cikip elbet "SANA NE" diyecek. O yuzden karisma bence.

Anne babaları varmış, 18 yaşındaki artık reşit zaten karışamazsınız, 16 yaşındaki ile de babası ilgilensin, siz neden sorumlu hissettiniz ki, o yaşta hiçbir çocuk anne babasıyla çok vakit geçirmek istemez zaten. Sözlünüzün yeğenleri üzerinde bir hükmünüz yok , anne babaları ilgilensin.

Niyetin iyi olabilir ama cocuklardan birisi cikipta benim kararlarim seni ilgilendirmez dedigi an hic bisey yapamazsin. Yine arkadas gibi yaklas, konus ama bana kalirsa saatlerce ogut/tavsiye verme, ergenligimde en nefret ettigim sey öğüt dinlemekti

Cevaplariniz icin tesekkürler. Iste iyiliklerini istedigimden bu sefer de hani karisiyormus hissi birakma tehlikesinden korkuyorum.

Anne ve Babanin isine de karismak istemiyorum. Annelerini bilmem, tanismisligim olmadi ama Babalari benim gözümde yorgun ve cocuklarla nasil davranilacagini bilemiyor gibi.
Öbür yandan da bir iliskisi biter bitmez hemen baskasina gönül kapmasi ile iyi mi yapti kötü mü yapti onu zaten kayinvalide ve anneanne vs. bile anlayamiyorlar.

Hatta beni istemeye geldikleri sirada dayi da görüsütügü kisiyi istemek istemis, tabi dayinin anne ve babasi orali olmadigindan (daha bosanma gerceklesmemisti) hevesi kursaginda kaldi.
Bu durumdada dayinin "manitasi" diyelim, ben neden ikinci plandayim? Biz daha da uzun süredir görüsüyoruz beni istemeye gelin vs. gibi aciklamada bulunmus. Tamam hani onu da anliyorum ama zorla kendisini istetmek de biraz garip gelmedi degil.
Böylelikle "manita"si ile de dayicagiz nasil idare edecegini bilmediginden cocuklarda bu durumdan fazlasiyla yararlaniyor.
Ha.. evlatlari babalarin yeni sevgilisi ile anlasabiliyorlar bu da arkadas derecesinde gibi birsey.

Uzun lafin kisasi, amacim ne ögüt vermek ne de islerine karismak. Sözlüme diyorum arkadas gibi yanas hani benim yapmam ters düser diye, kendiside iste ben beceremiyorum böyle seyleri dediginden bende üzülmüyorum degil.

Kayinvalidem tasinirken, Dayi ve Cocuklarda oradaydi, ilk tanistigimiz günden o gün e kadar kizi (eh haliyle normal) yeni yeni alismaya basladi ve örnegin yere oturup telefon ile ugrasmasindan bizimki rahatsiz oldu hani yemek yiyecegiz dedi, cevapta türkceye cevirirsek; Tamam ya gelecem catlama gibi birseydi. O sira bizimki o tavrina sinir oldu ve bunu acikladi ama gergin bir sekilde, bende kiyamet kopacak galiba saskinligi ile dedim birak hani gelir. Bunlar cok simardilar, büyüklerine saygilari yok diye bizimki aldi gazi gidiyor:D

Ama iste siralayip sopa manyagi mi edelim? Ne yapalim yani? Artik gel kizim beraber yemegimizi yiyelim dedimde öyle geldi masaya. Aradan bir hafta gecti bu sefer Teyzemizin dogumgünü vardi oraya gittik hem anneanne ve dedeyi de ziyaret etmis oluruz düsüncesiyle ciktik yola.

Orada da bizim cadi kizimizda varmis ve beni nasil algiladi bilmiyorum ama sözlüme dönerek; sevgilini anneme tanistirabilirmiyim diye ricada bulunmasi. Yani bunlari kendimi övütmek icin yazmiyorum. Sadece hani bu durumlardan dolayi anne ve babanin islerine karismadan bir "Abla" olarakmi yoksa bir "Arkadas" olarak mi görüneyim. Ona karar veremedim bir türlü ve simdilik zaten islerine karismak istemem yapabilecegim tek sey suanda tavsiye vermek bunu da genelde babalari yanimizda oldugundan söylerim.

Cocuklarimizin kararlarina karismak gibi bir amacimda yok, sonucta almis yaslarini gidiyorlar..

lingen lingen ne yapayim kiz, aksyon pesindeyiz yine bak :D

Bu kadar kararsız kalınacak bir şey yok.
İhtiyaç halinde yardımınızı esirgemeyin yeter

Benim anlamadığım dayının ailesine niye bu kadar karışma ihtiyacı duyduğunuz? Ben olsam sevgilimin yeğenlerine karışmazdım, ne abla ne arkadaş olmanıza gerek yok bence. Bence sözlünüz de çok müdahil olmasın, kendimi düşünüyorum bu durumda kuzenlerimin terbiyesi benim sorumluluğumda olmaz. Benim de o yaşta kuzenlerim var, onlar da böyle, 16 yaşında kıza fazla gereksiz tepki verilmiş gibi geldi, o kadar trip de atsın kızcağız bırakın, yemeğe çağırılmış da gelmemiş, olacak o kadar yani. Her çocuk öyle o yaşta, bu kadar karışırsanız tepki görürsünüz.
'Sopa manyağı mı yapalım' 'cadı kız' bunlar 16 yaşında bi çocuğa kullanılacak şeyler değil, siz de çok doğru değilsiniz ama tüm suç çocuklara kalmış. Bırakın çocuklar yaştaşlarıyla takılsın, aile ortamında olurlarsa da bırakın trip atsınlar, bu kadar abartacak takılacak birşey yok. Karışmayın bence. Siz niye bu kadar dert ettiniz ki?

hiç bulaşma. evlenmiş olsan bile el kızı olarak sen suçlu olursun

Merhaba Kadinlar Kulübün degerli Hatunlari En Büyük KK

Deyinmek istedigim Konu sudur;

Sözlümün Dayisi evlendi ve kisa bir süre önce bosandi. Bosanma esnasinda tekrar birisi ile iliskiye yöneldi. Bu Dayimizin iki evladi var biri 18 yasinda bir genc oglumuz öbürüde ortalama 15-16 yaslarinda bir genc Kizimizdir.

Mahkeme karari ile Annelerinde kaliyorlar ve her ikinci Haftasonu babalarina gelirler. Elbet bizde ergenlik cagindan gecirerek kendimizce kusurlarimiz veya aksiliklerimiz olmustur.
Dayimizin evlatlari kafalarina göre haraket ederler - kimimiz öyle degildik ki, degil mi? :oops:
Kendileri büyük sehirde yasiyorlar ve elbet büyük sehir konfor yönünden güzel olsa da bunun karanlik bir yönüde bulunmakta. Oglu okulu pek umursamiyor ve sorumluluk konusunda cok zayif bir noktata, kizi ise kendi kafasina göre biryerlere gider, izin almadan ve sözlüm yeri gelir sokak sokak gezip kizi bulup getirene kadar caba gösterir.

Babalari 14 günde bir cocuklarini aldiginda, onlarla aktivite yapmak ister ki onlar kendi hallerinde takindiklari icin o da üzülüyor bu duruma. Hani evlatlarim beni hic mi özlemiyorlar diye de baslanir söylenmeye.

Evlenip bosanmis eslerin evlatlari olarak psikolojikmen belli ettirmeseler de onun etkisini olduklari belli.
Sözlümde baslarina birseyler gelecek diye endise icinde.
Ileride bende elbet onlarin yakinlarina yerlesip, ilgim yogunlasacagindan ve kendimde ergenlikte yasadiklarimdan dolayi onlara yakin bir arkadas, abla gibi mi yanasayim, yoksa burnumu sokmayip oluruna mi birakayim?

Bana bu konuda tafsiyeleriniz nelerdir?

(Kusura bakmayin türkcemiz bir gurbetci evladi olarak mükemmel degil, o nedenle anlasilmayan / anlatamadigim bir nokta varsa tekrar detayina gecit yapabilirim.)

Sozlunun dayisinin cocuklari mi ??? Anne baba dede babanne anane ve hatta teyze dayi ve hala dururken siz pek bi olayi benimsemissiniz ama bana kalirsa en iysi olaydan uzak durmaniz size varana kadar ohooo. Hem o yastaki cocuk seni tanimaz bilmez hatta onemsemez vede sallamaz.
Sen kendi hayatina bak bence seni ilgilendiren bir durum degil..

Benim anlamadığım dayının ailesine niye bu kadar karışma ihtiyacı duyduğunuz? Ben olsam sevgilimin yeğenlerine karışmazdım, ne abla ne arkadaş olmanıza gerek yok bence. Bence sözlünüz de çok müdahil olmasın, kendimi düşünüyorum bu durumda kuzenlerimin terbiyesi benim sorumluluğumda olmaz. Benim de o yaşta kuzenlerim var, onlar da böyle, 16 yaşında kıza fazla gereksiz tepki verilmiş gibi geldi, o kadar trip de atsın kızcağız bırakın, yemeğe çağırılmış da gelmemiş, olacak o kadar yani. Her çocuk öyle o yaşta, bu kadar karışırsanız tepki görürsünüz.
'Sopa manyağı mı yapalım' 'cadı kız' bunlar 16 yaşında bi çocuğa kullanılacak şeyler değil, siz de çok doğru değilsiniz ama tüm suç çocuklara kalmış. Bırakın çocuklar yaştaşlarıyla takılsın, aile ortamında olurlarsa da bırakın trip atsınlar, bu kadar abartacak takılacak birşey yok. Karışmayın bence. Siz niye bu kadar dert ettiniz ki?

Muhtemelen sözlümün onlar icin kafa yormasindan kaynaklanabilir, veya Kayinvalidemlere gittimde birlikte (Anneanne, Baba, Teyze, Dayi..) ile vakit gecirdigimizdendir?

Terbiyeden ötesi de, "keske" yaratacak durumlarin yasamamalari icindir. Hani biz yasadik bir dengesizlik sizde yapmayin manasinda. Elbette gencler civil civillar tepkileri ve haraketleri suanda dogal.
Ve bunlari dert etmekten öte baslarina birsey gelme korkusundan kaynaklanir. Annesi babasi ayrilmis insanlari normal bir genc ile kiyaslayacak derecede degil. Ve bende farkli kosullarda babasiz büyüdügüm icin onlarin bulundugu noktayi az da olsa anlayabiliyorum gibisinden. Bana el uzatan olmadi belkide bundandir bilemiyorum.

Back
X