genel anestezi ile doğum yapanlar

cemoss86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2010
53
2
36
İzmir
genel anestezi ile doğum yapan arkdaşlar anesteziyi koldan mı veriyorlar koklatarakmı daha önce myom aml oldum çok uzun süren bir ameliyatttı gün boyu kusmam oldu şubatın lk hafası doğumum var çok korkuyorum anestezi çıkarmak çok zor olmuştu doğumdada ole olur diye cevaplarınızı bekliyorum

genel anestezi ile doğum yapan arkdaşlar anesteziyi koldan mı veriyorlar koklatarakmı daha önce myom aml oldum çok uzun süren bir ameliyatttı gün boyu kusmam oldu şubatın lk hafası doğumum var çok korkuyorum anestezi çıkarmak çok zor olmuştu doğumdada ole olur diye cevaplarınızı bekliyorum

bende genel anesteziyle doğum yaptım.bende anlamadım ama önce belimden iğne yaptılar yapar yapmaz sancım biranda yok oldu,çok sancım vardı halbuki.daha sonrada kolumdan bi tane daha iğne yaptılar.sonrasını hatırlamaıyorum zaten....

ama ben o narkozu çok zor attım vucüdumdan.ayıldığım ilk an afedersin ama kusmak geldi içimden ama kusamadım o an.keşke kusabilseymişim çünkü doğumumdan 2 gün sonra öyle bir baş ağrısı çektim ki anlatamam bunu.bebeğimi emzirirken,altını değiştirirken,ona bakarken bile ağlıyordum çünkü kafamı hafif hareket ettirdiğimde özellikle eğdiğimde felaket başım dönüyordu gözüm kararıyordu.en sonunda dayanamadım hastaneye gittik ve anestezi uzmanı muayene ettikten sonra vucüdumdan narkozu atamadığımı söyledi.ve daha bebeğim 5 günlükken onu öylece bırakıp 1 gün hastanede yattım ve yediğim serumların haddi hesabı yoktu.....neyseki değdi normale döndüm ilaçların sayesinde.
böyle olmasının sebebi de vucüdum çok hassasmış ve ilk defa narkoz almıştım kaldıramamış.
tabiki herkes benim gibi olmaz ben bi istisnayım.
doğumdan sonra bol su içmek gerekiyormuş o narkozu atabilmek için ben bunu birazda ihmal ettim galiba..birde sanırım hem belimden hemde kolumdan verdikleri için böyle oldum.tabi bu benim tahminim.
neyse,

biraz fazla uzun yazdım ama sen ve senin gibi anne olacaklara yardımcı olmak istedim;
doğumdan hemen sonra bol booooool çok çok su için ve hafif miğdeniz bulansa bile benim gibi kusmaktan çekinmeyin ve zorlada olsa kusun benim yaşadıklarımı yaşamayın.
:92:

Son düzenleme:
ben daha önce genel anesteziyle kürtaj olmak zorunda kalmıştım, o zaman koklatarak vermişlerdi. 1-2 saniye boğazımda bir yanma hissettim, sonrasını hatırlamıyorum. 2 ay önce de genel anesteziyle doğum yaptım o zaman da sol kolumun üzerinden damar yolu açılmıştı sezeryana girmeden önce, anesteziyi de oradan verdiler, hiç hissetmedim. Sonra zaten saniyesinde bayılıyorsun, bir bakmışsın ayılmışsın ve bebeğin doğmuş :)) Önemli olan anesteziyi olmak değil de sonrasında vücuttan atabilmek. Ben ancak 3. günün sonunda suni gaz sancısıyla atabildim, tam bir kabustu. Ameliyattan sonra kendini fazla zorlamadan hareket etmeye çalış, bol bol yürü.

Hayırlı ve sağlıklı doğumlar diliyorum, az kalmış senin de Allah kurtarsın.

Genel anestezi ile doğum yapanlara sormak istiyorum , bu tercihemi bağlı yani istediğimizde her doktor yapar mı koşulsuz olarak , bir diğer sorumda doğumun hangi aşamasında genel anestezi aldınız , direk doğumun başında mı yoksa sonuna doğru dikiş sırasında falan mı ?

Benimkisi isteğe bağlıydı. ben çok korkuyordum ve endişeliydim hiç bir şey bilmek görmek istemiyorum dedim o yüzden genel anestezi oldum çünkü epudralde acı hissetmesende sana dokunulduğunu, gerdirildiğini hissediyorsun yani herkes o ameliyat ortamını kaldıramayabilir, beni ameliyathaneye götürüp masaya yatırdılar o birkaç dakikada bile kalbimin çarpmasından nefes alamadım neyseki anında bayılttılar, yani herkes çok hızlıydı, doktor saatinde geldi, hemen ameliyatı yaptı ve hoop oğlum dünyaya geldi :)):64:

Benimkisi isteğe bağlıydı. ben çok korkuyordum ve endişeliydim hiç bir şey bilmek görmek istemiyorum dedim o yüzden genel anestezi oldum çünkü epudralde acı hissetmesende sana dokunulduğunu, gerdirildiğini hissediyorsun yani herkes o ameliyat ortamını kaldıramayabilir, beni ameliyathaneye götürüp masaya yatırdılar o birkaç dakikada bile kalbimin çarpmasından nefes alamadım neyseki anında bayılttılar, yani herkes çok hızlıydı, doktor saatinde geldi, hemen ameliyatı yaptı ve hoop oğlum dünyaya geldi :)):64:

ee peki sonrası ? Sonrasını da anlatır mısın? Yani ayılırken zorluk çektin mi ağrın çok oldu mu ? Ben de 2 ay sonra doğum yapıcam ve sezeryan istiyorum. Çok korkuyorum ben de :18: epidural mi genel mi bi türlü karar veremiyorum. Sanki epidural olanlar daha memnun gibi. Ama olur da genel olursam ne olacak bilmek istiyorum. Paylaşırsan sevinirim..

ee peki sonrası ? Sonrasını da anlatır mısın? Yani ayılırken zorluk çektin mi ağrın çok oldu mu ? Ben de 2 ay sonra doğum yapıcam ve sezeryan istiyorum. Çok korkuyorum ben de :18: epidural mi genel mi bi türlü karar veremiyorum. Sanki epidural olanlar daha memnun gibi. Ama olur da genel olursam ne olacak bilmek istiyorum. Paylaşırsan sevinirim..

benim panik atağım var. Çok korkmama rağmen doktorumun zorlamasıyla epidurel sezeryan oldum. Ben olduysam herkes olur. Korkma. Hiçbirşey hissetmedim. Doktor kontrol ediyorum dedi ama bebeğim çıkmıştı bile. ilk beş dakikada çıkarıyorlar bebeği.Sen bebeği seyrederken diiyorlar. bebek çıkarken biraz sallanıyorsun o kadar. Ben güle oynaya odama gittim. 4 saat sonra kalktım. biraz zorladım kendimi ama hemen gazım çıksın diye devamlı yürüdüm ve süt gelsin diye devamlı emzirdim. tavsiyem önce kendini düşün. zorlama kendini . genel anesteziyi tavsiye etmeme . ayılması ve birde ekstra bulantı zor.

Açıkçası sonrası çok ama çok zordu malesef. Bana herkes aman çok kolay oldum hemen kalktım yürüdüm, çok iyiydim falan dedi ama ben ayıldığımda ölüyodum ağrıdan, hatta hemşirenin kolunu tırnaklarımla yırttım resmen ağrıdan!! Sonrasında ayağa kalkmam da zor oldu. Sezeryan bir ameliyat ve sonrası kişiden kişiye değişiyor. Ben buradan hep okuyordum çok kolay olacak zannetmiştim, hastanede yatarken aklıma hep burada okuduklarım geldi, benimki niye öyle olmadı ben niye kalkıp yürüyemedim diye ağlamıştım. Bunları niye anlatıyorum dersen, kendini hiç bir şeye şartlama hep pozitif düşün ama kimseyle de kıyaslama herkesin iyileşmesi farklı oluyor. 2 gün önce arkadaşım spinal anesteziyle doğum yaptı ve ameliyat esnasında sürekli ağlayıp bağırmış, hissetmiş hep ve buna dayanamamış ama başka bir arkadaşım da güle oynaya yaptı spinal anesteziyle doğumunu.

Özetleyecek olursak, genel anestezide doğumu hissetmiyorsun ama sonrasında acıyla daha erken tanışıyorsun ve daha yeni ameliyattan çıktığın için sancın fazla oluyor. Epudral ya da spinalde ise sonrasında uyuşukluk devam ettiği için kesilen bölgedeki ağrıyı muhtemelen daha az şiddetliyken hissetmeye başlıyorsun. Ancak, doğum esnasında yapılan işlemleri de hissediyorsun :))

Sonuçta nasıl olursa olsun dünyaya bir can geliyor, evet acısı var ama öyle muhteşem bir olay ki bebeğin sağlıkla doğsun, sütün gelsin, sen de sağlıklı ol gerisi önemli değil. 3-4 gün içinde acılar geçiyor yeter ki bebeğin ve sen iyi olun. O yüzden hiç korkma, bebeğini kucağına alacağını, onu koklayacağını düşün. Hayırlı, sağlıklı doğumlar diliyorum canım. :))

bende genel anesteziyle sezeryan oldum. aslında epidural istiyordum ve o niyetle ameliyathaneye indim katedralimde takıldı ama bel kemigimdeki o alana ulaşamadıkları için ben biraz gerildim doktorumda bayıltmaya karar verdi.iyi ki bayılmış.ameliyathaneden çıkarken uyanmıştım.odaya geldigimdede gayet iyiydim hemen oglumu getirdiler ve onu emzirdim katedralde takılı olunca hiç agrı hissetmedim agrı kesici ilaç veriyorlardı akşamada ayaga kalktım tabiki canınız yanıyor neticede bir ameliyat geçiriyorsunuz.bende gaz sancısıda olmuştu ama bol yürüyüş ve rezene çayıyla rahatlamaya çalıştım ilk bir hafta agrılar oluyor ama sonra yavaş yavaş azalıyor.ben çok korkuyordum dogumdan ama korktugum gibi olmadı.hatta epidural olsaydım dayanamazdım ve sanırım bayıltmalarını isterdim beni ameliyathane biraz gerdi çünkü.birşey daha eklemek isterim sezeryandan sonra ayaklarınızı sıcak tutun hemen dikişleirniz acıyor ve agır taşımamaya dikkat edin belli bir süre

İnşallah hayırlısıyla bende yaparım doğumumu. Zaman daraldıkça benim de içim daralıyor :) ama sonucu çok güzel tabi.. Anlaşılan bu doğum olayı ağrı sancısıyla ve herşeyiyle kişiden kişiye değişiyor. En kolayı nasılsa öyle olur inşallah :)

ban bacagımdan ıgne vurdular oyle bayıldım tabı hatırlamıyorum bayıldıgımı uyanadıgımda daha hıc bısey olmamıs sanıyorudum saga sola donmek istedım karnım cok acımaya basladı anladım kı amelıyattan cıkmısım tabi acı oldu hemsıreye cok acıyo biseyler yap dedım bacagımdan ıgne yaptı tekrar...:59:

ben de genel anestezi oldum çok da memnunum,narkozu ameliyathanede damardan verdıler,30 sn içinde uyuyorsunuz zaten.Ve kafanızda hangi düşünceyle uyursaız öyle uyanıyorsunuz,ben ameliyat ekıbıyle muhabbet ede ede uyumuştum,gulerek uyanmışım,ağlamadan kusmadan.Hatta hissettiğim ağrı sadece bı adet ağrısı kadardı tabı ağrı kesıcı verdıler serumla bool bol o yuzden.Birde gaz problemım olmadı gazımı hemen o gun çıkardım onun da etkısı var.
Kendınızı şartlamayın yanı kişiye göre değişiyor herşey.

Genel anestezi. Ile doğum yaptım bayilirken hiç hissetmedim. Kusma yaşamadım. Çıktığımda sadece nefes anlamadigim bir a n oldu. Sonra almaya başladım. Uyandigimda oğlumu görünce çok mutluu oldum. ..

Back
X