genel mi,spinal mi,epidural mi?

_MaaVi_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2010
461
39
98
İlk doğumumum ve bebeğim hala dönmediği için 38+0'da yanı 9 gün sonra seseryanla alınmasına karar verdi doktorum tabii o zamana kadar farklı bi gelişme olmazsa.
Sezeryan sırasında ise bana genel anesteziyi önerdi.Episural ve spinalde bazı annelerin kusma,istemsiz ıkınma veya uyanık oldukları için farklı stresler yaşayabıldıklerını bunun da ameliyatı zorlaştırdığını söyledi.Narkozun bebeğe zararı olup olmayacağını sorduğumda da bebeğin sadece 3-4 dk içinde çıkmış olacağından bi zarar görmeyeceğini söyledi.
Sizlerden de deneyımlerinizi ve fikirlerinizi istiyorum...Ne kadar sürede toparlandınız,ne gıbı yan etki ve faydalarını gördunuz?Ne kadar süre sonra gunluk hayata dönebildiniz?Ne zaman ilk duş alabildiniz,yardımsız yatıp oturup kalkabildiniz vs vs...

ilk doğumum genel anesteziyle oldu.
sezeryan bitince hemen ameliyathanede uyandırdılar.odama çıkardılar bebeğimi kucağıma verdiler.herşey çok güzeldi.
aradan ne kadar süre geçti bilmiyorum hemşire geldi kalkmam yürümem lazımmış.
kalktım yürüdüm yürüdükçe daha iyi geldi.
hastaneden çıkınca hemen evde duş aldım.
o hafta bebeğimin odasına koşturarak gidiyordum.
ne hastanede ne evde yattım.her işimi yaptım bebeğimle ilgilendim.
bu sefer de epidural anestezi istediğimi söyledim.çünkü doğumun hiçbir evresini kaçırmak istemiyorum.mutlaka öncesinde testler yaparlar epiduralin uygun olup olmadığına dair.
hayırlı doğumlar olsun, sağlıkla sıhhatle gelsin meleğin:71:

kismet olursa epidurelle sezeryan olacagim. doktorum da kesinlikle epidureli onerdi. ben genel anestezi istemistim iki nedenle hayir dedi, bir sutun daha gec gelebilirmis(zaten her turlu sezeryanda gec gelebiliyor)ikincisi de agrin cok oluyormus. epidurelde etkisi hala devam ettigi icin gun ici agrin cok cok az hissediliyor, genelde ise direk agriyla uyanirsin cok can yakici dedi. bunu gnel anestezi olan arkadaslardan da tecrubelerinden aynen doktorun dedigini duydum; ama yukardaki arkadas boyle bir seyden bahsetmedigine gore herkes de olmuyor.

bende ağrı olmadı, ayrıca ağrı kesici bi serum taktılar düğmeye bastıkça ağrıyı kesiyordu.ağrı pompası mı ne deniyor galiba bilmiyorum.ama ona çok da ihtiyacım kalmamıştı.
gerçi her bünye farklıdır tabii.benim sorunsuz geçmişti.her koşulda içiniz rahat olsun bence.

Panik bir insansan geneli tavsiye ederim. Ben karnimi cekistirirlerken kesin ayilip bayilirdim, o nedenle doktorum beni tamamen uyuttu. Ama o gun leyla gibi gecti, butun gun sarhos gibiydim, bir turlu tam ayilamadim. Kim aradi bebek ne zaman geldi gitti hala hayal gibi. Dayanikliysan uyanik kal derim ben.

ne kadar dayanıklı olsa da insan karnı ortadan ikiye ayrılmışken görmese bile bi tuhaf olur ama narkozdan daha çok çekiniyorum nedense.Bir de oda ayırtmak için doğumhaneye gıttığımde genel anestezıden ayılan bi kadın gormuştum o da çok etkıledi bni çığlıkları filan....
Sanırım spinale karar verdım.Bunda 2 şey etkılı oldu
1.anestezi uzmanının kendısının de spinalle doğum yapması
2.Harward'a kabul edilen doktor arkadaşımın da 2 ay önce spinalle doğum yapması.

Back
X