Genetik Taramalı Tüp Bebek Yaptıranların dikkatine!!!

kusura bakmayın bu kadar soruyorum da anlamwya çalışıyorum yani insanları tedirgin edip testlerden kazanacakları ücretleri mi düşünüyorlar yoksa gerçekten embriyo genetiğine bakılırken bi hata mı yapıldı diye
Doktorumdan şüphem yok bence biyopsi yaparken mi yoksa çözdürülürken mi bilemiyorum yani.. ense kalınlığı 4.3 çıkıyor o araştırılıyor neden diye şuan normale dönmüş olsada..sadece 1 tüp parası sadece testlere verdik sadece amniyosentez kaldı yapmadığımız onunda vakti gelmediğinden

Bende aynı sizin gibi, sadece toplama, transfer ve genetikler orda yapıldı. Doktorum acıbadem memorial amerikan arasındaydı memorialin lab daha çok güvendiğini söylemişti. O yüzden orda yaptırdık. Biraz özelde ilgilendi yengem ve kuzenimde onda yaptırdığı için. O yüzden şaşırdım. Bende 9+3 deyim 10. Haftadan sonra fetal dna istiyorlar ya acaba bizden de isticeklermi diye düşünürken sizin yazdığınızı okuyunca şart olduğunu düşündüm.
Bence sadece fetal dna testiyle kalmayın imkanınız varsa tabi..

Doktorumdan şüphem yok bence biyopsi yaparken mi yoksa çözdürülürken mi bilemiyorum yani.. ense kalınlığı 4.3 çıkıyor o araştırılıyor neden diye şuan normale dönmüş olsada..sadece 1 tüp parası sadece testlere verdik sadece amniyosentez kaldı yapmadığımız onunda vakti gelmediğinden
Anladım, umarım sağlıklıdır. Benim 5. Güne 7 tane embriyom kaldı önce tüm embriyolara genetik yaptırdık. Daha sonra 3 tanesine pgt yaptırdık. Hepsi dondoruldu. 3 taneden 2 tanesi normal, 1 i anormal geldi. 1 tane transfer yapıldı yani bekleyen 5 tane daha dondurulmuş embriyom var. Endişelendim o yüzden.

Tabi haftasına uygun olan tüm testler yapılacak. Sadece fetal dna da kromozom bakıldığı için down sendrom falan e onlara bakıldı ya transferden önce o yüzden merak ediyordum isticekler mi diye tekrar.

Anladım, umarım sağlıklıdır. Benim 5. Güne 7 tane embriyom kaldı önce tüm embriyolara genetik yaptırdık. Daha sonra 3 tanesine pgt yaptırdık. Hepsi dondoruldu. 3 taneden 2 tanesi normal, 1 i anormal geldi. 1 tane transfer yapıldı yani bekleyen 5 tane daha dondurulmuş embriyom var. Endişelendim o yüzden.
Merhaba tüm embriyolara önce genetik yaptırıp sonra 3 tanesine pgt yaptırdım demişsiniz. Bu ne demek acaba? Önden nasıl bir genetik test yapılıyor embriyolara.

İçinizi ferah tutun, bence embriyo çözülürken ya da biyopsi alınırken genetiği etkilenmez, ancak embriyo bozulur ve tutunmaz ya da düşer diye düşünüyorum. Bence ultrason cihazının o anki talihsiz ölçümü böyle olmuş. Nasıl diyim, 3 kilo diyorlar bebeğe 2 kilo doğuyor, 50 cm diyorlar 45 cm doğuyor. Onlar da birer ölçüm. Ve ölçümlerde sapmalar meydana gelebilir diye düşünmek istiyorum. Genetikli embriyo olduğu için inşallah sorun olmayacaktır 🩷

Tabi haftasına uygun olan tüm testler yapılacak. Sadece fetal dna da kromozom bakıldığı için down sendrom falan e onlara bakıldı ya transferden önce o yüzden merak ediyordum isticekler mi diye tekrar.
Fetal dna testini kendi doktorum istedi temiz çıktı sonra 12 buçuk haftalıkken ense kalınlığı 4.3 ölçüldü 5 gün sonra 2.6 ya düştü herşey şuan normal görünüyor dendi en son bu hafta tekrar kontrole gitcem
İçinizi ferah tutun, bence embriyo çözülürken ya da biyopsi alınırken genetiği etkilenmez, ancak embriyo bozulur ve tutunmaz ya da düşer diye düşünüyorum. Bence ultrason cihazının o anki talihsiz ölçümü böyle olmuş. Nasıl diyim, 3 kilo diyorlar bebeğe 2 kilo doğuyor, 50 cm diyorlar 45 cm doğuyor. Onlar da birer ölçüm. Ve ölçümlerde sapmalar meydana gelebilir diye düşünmek istiyorum. Genetikli embriyo olduğu için inşallah sorun olmayacaktır 🩷
güzel ve mantıklı görüşleriniz için teşekkür ederim haksızda sayılmazsınız inş öyle olmuştur ❤️❤️

Merhaba tüm embriyolara önce genetik yaptırıp sonra 3 tanesine pgt yaptırdım demişsiniz. Bu ne demek acaba? Önden nasıl bir genetik test yapılıyor embriyolara.
Yanlış yönlendirmiyim ama ngs idi galiba. Yani hem ngs hem pgt yapıldı. Söyledikleri buydu, ona göre ücret aldılar. Önce toplu bi para aldılar genetik için, daha sonra her biri için kaç tane gönderceksem

Sınır 3..dolayısıyla 4.3 çok fazla bu bi tür genetik hastalık habercisi..çok çeşitli genetik hastalıklar var tüm testler yaptırmama rağmen yine de bu testler tüm genetik hastalıklarını kapsamıyor..ayrıca kalınlık azalsada ilerki gebelik ayların gelişim geriliği veya başka türden aksaklıklar çıkabiliyormuş veya doğduktan sonra yani geçsede bile şuan neden olduğu araştırılıyor
Canim benim eltimin oglunada ensesi kalin kafasi buyuk engelli olucak alabiliriz demisler eltim aldirmamis ve cocuk dogdugunda cidden kafa biraz buyuktu hatta su an 13 yasinda ve kafasi vucuduna yeni uyum sagladi ama cocuk engelli degil

Back
X