genital bölge temizliği????????????*

vertigo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2008
471
7
96
Zonguldak
merhaba arkadaşlar zaten çoğunuz açtığım topiklerden ve telaşımdan dolayı beni tanıyorsunuz çok fazla pimpirikliyim ve obsesif kompulsif rahatsızlığım var temizlik konularına aşırı takılıyorum ve her tuvaletten sonra dakiklarca uğraşıyorum kullandığım sabunlar ve duş jelleri bebeime zarar verir mi bilmiyorum sizler genital bölge için ne kullanıyorsunuz

Valla cnm ben hamıle kaldıgımı ogrendıgımden berı o yerı sadece suyla temızlıyorum. Sonucta orayı koruyan bır sumuksu yapı var ama korkuyorum yıne de . Bol su ıle temızlıyorum.Kımyasal bırsey uygulamaya calısmıyorum. Genel temızlık ıcın de agdaya gıdıyorum,zaten sıstım orayı gormuyorum :1:

Jel ve diğer kimyasalların kesinlikle kullanılmaması gerektiğini okuduğumu hatırlıyorum. Bence de sadece su.

Canlarım benim içim hiç rahat etmiyıor sadece suyla hiçbişey bulamazsam her tuvaletten sonra suyla temizlendkten sonra ıslak mendille siliyorum bir de duşta orayı yıkamadan çıkamıyorum napcam bilmiyorum bebeğimin iyiliği için vazgeçmeme lazım biliyorum ama yılların takıntısı kolay geçmiyor

Canlarım benim içim hiç rahat etmiyıor sadece suyla hiçbişey bulamazsam her tuvaletten sonra suyla temizlendkten sonra ıslak mendille siliyorum bir de duşta orayı yıkamadan çıkamıyorum napcam bilmiyorum bebeğimin iyiliği için vazgeçmeme lazım biliyorum ama yılların takıntısı kolay geçmiyor

Canım ben de suyla temizliyorum.Islak mendil kullanıyorum demişsin de yani o ıslak mendiller ne kadar sağlıklı sanki de mi ama.Duşa girdiğinde sabun kullanabilirsin ve bol su daha ne olsun:34:

ıslak mendil filan kesinlikle kullanmayın sadece su kullanın bir de haftada bir bazı sabun ürünleriyle dışını yıkabilirsiniz içine kesinlikle bir şey kullanmayın orasının ph dengesini bozarsınız sonra bir sürü enfeksiyonla uğraşmak zorunda kalırsınız.

sadece su... özellikle doktorlar bile uyarıyor. fazla yıkayıp oranın özel sıvısını kaybetmeyin diye... zaten kendini temizleyen koruyan bi organa sahibiz. kendi sümükümsü sıvısı ile mikrop dengesi sağlanıyor zaten. sadece su yeterli....

Bırakın jelleri ıslak mendilleri sadece su ile bile sık yıkamanın zararlığını olduğunu söylüyor uzmanlar.. Eskilerin bir yöntemi var; kaynamış ılımış suya biraz karbonat döküp genital bölgeyi yıkamanın dezenfekte ettiğini söylerler. Yine de doktorunuza danışmadan uygulamayın tabi..

evet su ama ben arada sebamed in genital jeliylede banyo yapınca yıkıyorum bide kaşıntı falan olursa dörtte bir sirkeli ılık su yapıp yıkıyorum tabii hergün değil arada sırada bende takıntılıyım ama senin kadar değil kaşıntım falan arttı bi ara o zamnda dr pamuğa batikonla sil dedi 2 gün yaptım geçti çok uğraşmamak gerek ama çok yıkamakta sakıncalı Allah seninde yardımcın olsun

arkadaşlar size bir sorum olucak ben bu tip konularda biraz bilgisizim de o yüzden aydınlanmak istiyorum mesela her tuvaletten sonra (büyük ve küçük) su kullanıyor musunuz ya da taharet musluğu mu kullanıyorsunuz. ön kısmı silerken de mi önden arkaya doğru siliyorsunuz .ben çok sık sstit oluyorum bunun nedeni acaba yanlış temizlenmem mi ?

bu yaptıklarının çok yanlış olduğunu söylüyor uzmanlar sürekli
sadece hamilelikte değil diğer zamanlarda da sudan başka şey kullanmamalı içine de suyla duş aldırmamalısın kimyasal yapısını bozarsıun ve iltihaplara hastalıklara açık hale gelirsin bebeğe direkt zarar vermese de sana olan bir olumsuzluktan,iltihaptan o da etkilenir unutma
pimpiriklenmene gerek yok vücut kendi kendini steril edebilir

ben de sadece su kullanıyorum ama arada bir banyoda numis med diye bir jelle yıkıyorum dıştan;benim o bölgemde bir cilt sorunum var zaman zaman nüksediyor kaşıntı falan yapıyor kadın doğumcu vermişti

Son düzenleme:
bende sadece su kullanıyorum. yeni doğum yapan bir arkadaşımın başı ıslak mendil yüzünden derde girmişti. temizliğini onla yaparmış ve dr.u ıslak mendillerde az da olsa alkol oranı olduğundan rahim içi yanmalarına sebep olurlar demiş.dikkat edin canlar.

bende sadece su ile yıkıyorum genel temizlik içinde ağdaya gidiyordum ama ordan mikrop kapmışım ki çok ta temiz hijyenik bir yerdi.. siğiller çıktı lazerle yaktırdım..bidaha da gitmem ağdaya..

Back
X