Genital bölgemde siğil var, korkuyorum?

Kayipyel

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2023
41
-11
1
21
Merhaba arkadaşlar. Daha önce cinsel deneyimlerim oldu. Geçende vajinami kontrol ettiğimde kocaman kabarıklıklar gördüm, araştırdığımda siğil olduğunu öğrendim. Genital bölge siğili tehlikeli olabilirmiş. Çok endişelendim. Lütfen yardım edin, zararlı mı?

Merhaba arkadaşlar. Daha önce cinsel deneyimlerim oldu. Geçende vajinami kontrol ettiğimde kocaman kabarıklıklar gördüm, araştırdığımda siğil olduğunu öğrendim. Genital bölge siğili tehlikeli olabilirmiş. Çok endişelendim. Lütfen yardım edin, zararlı mı?
Yaktirman gerekebilir kadın doğuma git bı görün cnm .

Cinsel ilişki ile geçen HPV virüsünün (Çok sayıda alt tipi var.) enfeksiyonunu tarifliyorsunuz. İlk önce partner seçiminde dikkatli olmanızı ve prezervatifsiz asla ilişkide bulunmamanızı öneririm.

1- Kadın hastalıkları muayenesi ile pap-smear aldırın ve rahim ağzında HPV bakılsın. Artık tipleri de dahil olmak üzere HPV rutin bakılıyor çünkü rahim ağzı kanserine neden oluyor. Aşı ve antiviral haplarla tedavi, gerekirse kolposkopi ile biyopsi yapılır.

2- Vajen çevresindekiler büyüklükleri ve sayısına göre koterle yakılabilir, azotla dondurulabilinir, ilaçla tedavi edilebilir. Vajen çevresi dışına anüse doğru yayılabilir. Hemen doktora gözükün. Bazen Dermatoloji bölümü de tedavide rol alabilir.

Endişelenmeyin, tedavisi ve kontrolü mümkün bir hastalık. Yeter ki zamanında uygun tıbbi müdahale yapılsın.

size bir krem önereceğim ve 3 gün kullanımda şok olacaksınız sonuçlara. bende de siğil vardı doktora gittim hpv sigili dedi görünüşü karnibahar gibi. sigili yakmamiz lazım dedi ama ben korktum vazgeçtim gitmekten. sonra yutupta gezinirken birisi bir krem önerdi trendyoldan aldim ve yorumların hepsi çekiciydi inanmamıştım ama kullandığımda 3 gün sonra sigil denilen illetten kurtuldum trendyoldan alın kesinlikle fiyatı 330 lira sigil yakmaktan daha ucuz
kremim adi ; izderma renewal cream

Back
X