Genital Kaşıntı..Üstelik Gebeyim..:( Lütfen Yardım..

dkcnes

Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2013
64
0
6
35
İstanbul
Kızlar Merhabalar.

Sürekli doktor kontrolünde olan biri olarak doktorumun çözüm bulamadığı tek şey maalesef dış genital kaşıntı.
Benim genital kaşıntım 2 senedir var. Bekarken başladı. Evlendim 3 aylık hamileyim hala geçmedi. Fitiller ilaçlar kremler fayda etmedi.
Doktorum başta temizlikten dedi ama kendide" sen dikkat eden birisin olmaması gerek" dedi. Yani evet genital temizliyicileri doktorum önermediği için kullanmıyorum ama gerçekten temizliğine dikkat eden biriyim. Hergün iç çamaşırımı değiştirir ve pamuklu çamaşır kullanırım. 2 enfazla 3 günde bir duş alırım. Çok afadersiniz her tuvalete girişimde muhakkak yıkarım genital bölgemi. Burda forumda yıkamayın yazanlar vardı. onuda denedim bi ara.. Fakat yinede geçmiyor.
Doktorum son olarak alttan muayenede: rahiminde genital bölgende tertemiz hiç bir sorunun yok. Daha fazla ilaç vererek bölge kimyanı bozamam dedi. Fakat ben artık dayanamıyorum.

Benim merak ettiğim benim bu yaşadığımı yaşayan varmı?
Yani doktorun bile çözüm bulamadığı genital kaşıntınıza ne gibi çözümler buluyorsunuz?
Bebeğimede bişey olacak diye çok korkuyorum

Merhaba,
Benim vereceğim örnek çok özel ve eşi benzerine pek rastlanmamış bir örnek olacak. O yüzden, bilemiyorum sizin işinize yarar mı, ama yine de paylaşmak istedim.

Kuzenimde benzer bir sıkıntı yaşanmıştı. Genital bölgesindeki aşırı kaşıntı sebebiyle hem jinekologa hem de sonrasında dermatologa gitti. İki doktor da bir çözüm üretemedi. Dermatolog, sonrasında alerji testi istedi. Test sonucunda hemen hemen her gün bayıla bayıla tükettiği salatalığa karşı alerjisi olduğu ortaya çıktı. Salatalığı kesince kaşıntısı da geçti.

Kulağa çok garip geliyor, biliyorum. İnsan doğası çok komplike, karmaşık hakikaten. Hiçbir doktorun aklına gelmeyecek bir alerjik reaksiyonmuş meğerse. Siz de kadın doğumcunuzun yanı sıra dermatoloğa görünmüşsünüzdür diye tahmin ediyorum. Doktorlarınız büyütecek bir şey yok diyor ise - söylemesi kolay, yapması zor, biliyorum - rahatlamaya çalışın. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alacağınız günler çabucak gelsin inşallah :)

Gerçekten çok şaşırdım. Ve farkettim ki bana alerji testi yapılmadı. Evet dermatologa gittim ama oda sonuç vermedi. Gerçekten çok ilginçmiş. Belki benimde böyle bişeye alerjim var. Hemen gerekeni yapacağım çok teşekkür ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…