Genital Siğil ve Normal doğummm yardım :(

Sinem1923

Guru
Kayıtlı Üye
2 Mart 2013
482
69
318
İstanbul
Kızlar merhaba,lütfen birşey söyleyin kafayı yiycem :/

genital siğillerim vardı birkaç kez yaktırdım .geçen seneden bu yana hiç tekrar etmedi.şu anda da temizim aktif siğil yok. 26 haftalıkta gebeyim.
Normal doğumu çok istiyorum. bu durum bebeğimi olumsuz etkiler mi? doktorların çoğu kendia rasında bölünmüş durumda anlamıyorum.
benim doktorum normal doğum yapabiliriz dedi ama yinede içimde şüphe var. böyle geçmişte genital siğil sorunu olupta normal doğum yapan va rmı aranızda?

sağ olun şimdiden

genital siğillerim vardı birkaç kez yaktırdım .geçen seneden bu yana hiç tekrar etmedi.şu anda da temizim aktif siğil yok. 26 haftalıkta gebeyim.
Normal doğumu çok istiyorum. bu durum bebeğimi olumsuz etkiler mi? doktorların çoğu kendia rasında bölünmüş durumda anlamıyorum.
benim doktorum normal doğum yapabiliriz dedi ama yinede içimde şüphe var. böyle geçmişte genital siğil sorunu olupta normal doğum yapan va rmı aranızda?

sağ olun şimdiden
benimde genital siğilim mevcut. araştırıp öğrendğim kadarıyla siğiller mevcutken normal doğum yapmak çocukta ses tellerine zarar verip konuşma engeli yapıyormuş. ama genede sen uzmanların sölediklerine kulak ver.

benimde genital siğilim mevcut. araştırıp öğrendğim kadarıyla siğiller mevcutken normal doğum yapmak çocukta ses tellerine zarar verip konuşma engeli yapıyormuş. ama genede sen uzmanların sölediklerine kulak ver.

cevap için teşekkür ederim. evet bende boğaz yollarıyla ilgili,ölümcül bir hastalık duydum sanırım ses telleriydi. ama şuan siğillerim yok. yinede engel mi normal doğuma bilemedim.

35 haftalık hamileyim bende de hpv virüsünün bütn tipleri mevcut 16 18 6 11 .... konyada gitmediğim kadın doğumcu kalmadı bugünkarnımda 3 tane siğil çıkmış ve yaktırdım :( gittiğim bütün doktorlar sezeryan kesinlikle dediler hatta doğum baslamadan alınmalı rahim suyundan bile gecebilir denildi.bebegimin sağlığı beni,m canımdan daha önemli bu siğil bebegin ses tellerine yerleserek popillim du sanırım bu virus bebeğin ses tellerine yerleşerek ölümcül kanser yaptığı söylendi.Allah yardımcımızx olsun dua edin :(

sağ olun şimdiden

benim de hiç aktif lezyon yoktu ama 30. hafta bagısıklık sistemi düştüğü için çıkmaya basladı ve hergun yenisi ekleniyor :( riske atma sezeryan ol derim arkadasım

sağ olun şimdiden
Son zamanlarda karar verilir dogum şekline ama yinede normal dogumla riske atmayın derim ben

sağ olun şimdiden

arkadaşım normal doğum yapma bana kalırsa bir şey olmaz ama ileride çocukta ağız gırtlak v.s sorunları büyük ihtimal çıkar bu virüs illet bişey biçok insanın ileride yaşlanınca kanser olmasının ana sebebi hpv zaten

Bende 30 haftalık hamileyim,4 gündür klitorisimin dibinde çok şiddetli bi kaşıntı,batma ve yanma hissi var,dünde kabardı biraz :( bu neyin nesidir diye araştırırken buralara kadar geldim... Şu anda psikolojik olarak çökmüş durumdayım,kesinlikle normal doğum yapıp bebeğime bulaşmasını istemem,hiç vakit kaybetmeden doktora gitmem lazim,Ankarada tavsiye edebileceğiniz doktor varmı acaba? Özel hariç...

:(
çok üzüldüm kendimi çok alıştırmıştım normal doğuma. ne illet şeymiş kurtulamıyoruz yokluğu bile zarar ..!
saolun arkadaşlar.bebeğimden önemli değil dediğiniz gibi sezeryan mecbur:(

kızlar ben doktorumla görüştüm bu konuyu. aktif bir lezyon görünmüyor normal doğuma engel yok diyor. şimdi kime inanıp güvenerek doğum yapacağım ben yahu:(

kızlar doktorumla az önce yine konuştum, beni tatmin etti sözleri.. tıp riski kabul etmez dedi. eğer siğil yoksa(ki buna son haftalarımda da bakacakmış) normal doğum yapabilirsin ,risk olduğuna inansam bir bilim adamı olarak direk sezeryan derdim zaten dedi.
son 1 senedir, -şuan da dahil-siğillerim yok. ben Allah kısmet ederse ve bir aksilik olmazsa doktoruma güvenip normal doğum yapacağım. Başka doktorlarla da görüştüm ,onlarda artık bunun şehir efsanesi olduğunu,aktif siğil yoksa normal doğumunda sezeryanında aynı ölçüde olduğunu söyledi.

sizin etrafınızda siğilleri bittiği halde normal doğum yapıp çocuğu rahatsız olan var mı? ben çok araştırdım bulamadım internetten filan.

kızlar ben doktorumla görüştüm bu konuyu. aktif bir lezyon görünmüyor normal doğuma engel yok diyor. şimdi kime inanıp güvenerek doğum yapacağım ben yahu:(

Aktif bir lezyon olmasımı gerekiyormuş? sonuçta bu virüs vücutta var öyle değilmi??? bikaç doktora daha gidin bence,hafife alınacak bişey değil bu...

Aktif bir lezyon olmasımı gerekiyormuş? sonuçta bu virüs vücutta var öyle değilmi??? bikaç doktora daha gidin bence,hafife alınacak bişey değil bu...

kendi doktorumla birlikte 4 doktorla görüştüm. siğil bebeğe ancak aktif bir siğil varsa geçebilirmiş.bebeğe geçebilecek bir virüs olsa sezeryan sırasında da geçecektir dedi hepsi.
bu sadece siğili olmayanlar için geçerli bir durummuş. eğer siğil bulgusuna rastlanırsa mutlaka sezeryana alınılıyormuş ..
off off ://

bulunduğunuz ilde eğitim arastırma hastanesinin doc.prof. gidin mümkünse bende hiç aktif lezyon yoktu 30. haftaya kadar fakat yaptırabilirsenin cinsini öğrenin bebege gecen 6 ve 11 tipi diğerleri anneyi etkiliyor.Allah esirgesin

siğil varsada yoksada çocuğunuxzun gelecek sağlığı için normal doğum yapmayın... bulaşabilir...
ben annemden almışım mesela

kızlar,
ben normal doğum yaptım. geçmişte genital siğil sorunum vardı. çok şükür bebeğimi sağlıcakla kucağıma aldım. belki bu konudan muzdarip olan varsa cevap olsun :)

Back
X