Kekler - Pastalar Gerçek Browni ( Resimli

Larkin

Kocitim <3
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2008
5.498
2.327
448
Misafirlierinizin damağında unutulmaz bir tat bırakmak istiyorsanız, yada özel günlerinizde harika bir tatlıya ihtiyacınız varsa ve çikolatayı seviyorsanız mutlaka yapmanız gereken bir tarif..

İçinde kullanacağız kakao saf kakao olmalı. Normal kakaolar tadının yeterince yoğun olmasını sağlamıyor.
Kahve dünyası gibi yerlerden saf kakao bulabilirsiniz..
Tepsinize yağlı kağıt serin yada yağlayın.
Bir tencereye su ve şekeri koyun.
Browniler pişmek üzereyken ocağın altını açın.
Bitter çikolatalarıda benmari usülü (su dolu bir kabın içine, bir kap daha koyarak çikolataları içine koyup ) eritmeye başlayın..
Bu tarif bekleyince çok güzel oluyor.
O yüzden bütün işlemlerini yaptıktan en az 12 saat sonra servis yapın.
Gündüz ikram edecekseniz bir önceki akşamdan yapın.

1 Su bardağı sıvıyağ
3 Yumurta
1 Su bardağı toz şeker
2 Çorba (yemek) kaşığı saf kakao
Ceviz (göz kararı)
Un
Üzeri için
2 Su bardağı şeker
2 Su bardağı su
250 gr bitter çikolata

Bütün malzemeleri karıştırın.
Kurabiye hamuru kıvamına gelene kadar yoğurun(kulak memesi kıvamında). Elinize küçük parçalar alarak yuvarlayın ve tepsiye dizin.150 derecelik fırında pişirin.
Fırından çıkınca; pişmeye yakın ocağa koyduğunuz su ve şeker karışımını bir taşım kaynatın ve brownileri tek tek bu karışıma sıcakken batırıp çıkarın. İçinde fazla bekletmeden.
Geniş bir yere alın (servis yapacağınız bir tabağa olabilir)
Üzerlerine (sıcakken) bitter çikolatayı paylaştırın.
Ve uzunca bir süre oda sıcaklığında bekletip servis yapın..Afiyet olsun..

Piştikten hemen sonra

11122008436wj3.jpg

Kaynatılmış su ve şeker karışımına batırılıp çıkartıldıktan sonra

11122008438nd0.jpg

Benmari usulü eritilmiş bitter çikolata

ikolataac4.jpg

Bitter çikolatası üzerlerine sürüldükten sonra servise hazırken

11122008443rl6.jpg

11122008444bi9.jpg

Buda benim mor tüylü tarif defterim..Lacivert gibi çıkmış ama aslında mosmor:asigim:

11122008445fz4.jpg

11122008446xk2.jpg

ahhhhhhhhh nehirim birgün görüşmek kısmet olursa yapacaksın söz mü

tam benlik en çok sevdiğim çikolatalı bir pastaaaaaaaaaaaaaa

Mmmmmmm...Olsada yesek :)))

Bu lezzeti tatmış biri olarak sizlere söyleyeceğim tek şey var: Hemen yapın :)))

Gerçekten çok lezzetli ve hazır brownilere 100 basar...Yiyen bi daha istiyor emin olun.Hatta sipariş veriyorlar Nehir browni yasanda yesek diye...Hekesin yorumu çok güzel,mükemmel bir tad oluyor...Heleki çikolataya aşıksanız,mtlaka deneyim derim..

Sevgili kardeşim Nehir,ellerine sağlık,bu tariflerin devamını bekliyoruz.Kızlar siz merak etmeyin,ben kardeşimin yaptıklarını bizzat tadar sizlere bilgi veririm:))))

Herkese afiyet şeker olsun....

ahhhhhhhhh nehirim birgün görüşmek kısmet olursa yapacaksın söz mü

tam benlik en çok sevdiğim çikolatalı bir pastaaaaaaaaaaaaaa

Yaparım mumucum yapmazmıyım sen iste yeterki..Sanada yaparım bebişlerin büyüdüğü zaman onlarada yaparım inşallah..Ağızları burunları çikolata olur yerken innnşallah..

Ben yaptım ama kurabiyesi sert oldu hamurunu sertmi yaptım acaba şimdi dinleniyor yarın tadına bakarım inşaallah kurabiyeleri yumuşar

Olabilir, hamuru sert yapmış olabilirsin.
Çünkü bir nevi kek olduğu için mümkün olduğu kadar yumuşak olması lazım hamurunun..Yuvarlanabilecek en yumuşak hamur olmalı....Ama sert olsa bile tadı genede güzel olur diye düşünüyorum..Tabi yumuşak olursa daha iyi olur.Sonucu bekliyorum canım ..Ellerine sağlık..

ellerine sağlık. çikolatalı olan herşey benim için çok güzeldir. kaydettim hemencek. en kısa zamanda yapıcam.

Yap yap ..Biri yapsada bende yesem yaacokacimcoook..Ellerine sağlık benim hamarat kızım kaydirigubbakcemile5
Şey...evet...ben biraz kokoşum:utangac:
Ama bak hamurunu oldukça yumuşak yapmayı unutma..Tabi yumuşak yaptıkça daha çok yayılacak tepsiye malum..O yüzdende küçük küçük yap biraz oldumu datlummŞeniz

Yap yap ..Biri yapsada bende yesem yaacokacimcoook..Ellerine sağlık benim hamarat kızım kaydirigubbakcemile5
Şey...evet...ben biraz kokoşum:utangac:
Ama bak hamurunu oldukça yumuşak yapmayı unutma..Tabi yumuşak yaptıkça daha çok yayılacak tepsiye malum..O yüzdende küçük küçük yap biraz oldumu datlummŞeniz

ben yapayım sen ye bacım olsun.

tamam cnm unutmam yımyımışak yaparım. hatta varya bunları küçük kalıplardada pişirebiliriz.

Olsun ilk seferde tadını tutturmakta önemli..İkinciyi yaparken insan farkediyor ve ona göre daha dikkatli oluyor..Zamanla oturacak birşey..Benim gibi güzel yapana kadar denemeye devam diyenlerdenseniz, mükemmel olması yakındır..

Tmyy cim canım benim :)) Bende düşünüyorum küçük sufle kaplarına yapmayı. Ama kaynamış şekerli suya batırıp çıkarmak gerekiyorya, onu nası yapacağız..Ben bi dahaki sefer küçük sufle kalıbına yapıp, hamuru kek hamuru kıvamında tutacağım ve üzerine kürdanla delikler açıp şekerli suyu dökeceğim bakalım ozaman nasıl olacak..O zamanda çeker koyarım resmini..

Back
X