Kekler - Pastalar Gerçek İtalyan Tiramisu' su...resimli

megilara

onelife,onesoul,onelove..
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2008
3.377
26
158
Adana
yediğim en güzel Tiramisu oldu

1/5 paket kedidili
4 yumurta
8 çorba k. toz şeker
400 gr. maskarpone peyniri
granül kahve(nescafe de olabilir)
kakao

adet yumurtanın aklarını ve sarısnı ayırın.Yumurta sarılıranı karıştırma kabına alın.Üzerine 3 çorba kaşığı toz şeker ilave edin ve miskserle çırpın.Daha sonra üzerine 400 gr.masakarpone peyniri ilave edin ve mikserle çırpın.Başka bir karıştırma kabına 4 adet yumurt akını ilave edin köpürene kadar mikserle çırpın.Köpürdükten sonra üzerine 3 çorba kaşığı toz şeker ilave edin ve tahta kaşıkla karıştırın.Daha sonra bu karışımı yumurta sarılarının üzerine ilave edin.

Büyük boy kare borcama kedi dili bisküvilerini şekerli kısmı üste kalacak şeklide dizin.Üzerini şekerli kahve dökerek kedi dili bisküvileri ıslatın.Üzerine kremayı ilave edin.Üzerine tekrar kedidili bisküvileri ilave edin ve tekrar şekerli kahve ile ıslatın.Üzerine tekrar kremedan ilave edin.Üzerine kakao serpin.Soğuduktan sonra servis edin.

Ben resmı gÖremıyorum ama gÜzel olduguna emınımde resmı bıda koysanız Çok merak ettım

evt cnm ellerine saglik iste gercek tramisu bu,,digiturk home tvde dunya mutfaklarinda italyada yapilisini seyretmistim,yanliz bi fark var oda bizlere yani cogumuza uymayan bisey kahve likoru katmislardi

ellerine saglik canim benim
neffis görünüyo
gecen hafta bende yaptim
ama yumurtasiz
mascarpone
kremsanti
nescafe seker
ve kedi diliyle

bide buzdolabi yerine buzluga koydum

dondurma tadinda miss gibiydi

ctno1ww3.jpg

ellerinize sağlık kızlar..
bende yamak istiyorum ama maskorpone peyniri buralarda bulmam imkansız gibi.
yarınada misafirim geliyor.
bu tarifi yapmak isterim.başka bir peynir şansım varmı?mesela labne??

Hımm nefisscokacimcoook
Maskarpone maalesef heryerde bulunmuyor. Ben Okko dan alıyorum. sengözlerimebaksanab

ellerine saglik canim benim
neffis görünüyo
gecen hafta bende yaptim
ama yumurtasiz
mascarpone
kremsanti
nescafe seker
ve kedi diliyle

bide buzdolabi yerine buzluga koydum

dondurma tadinda miss gibiydi

ctno1ww3.jpg
harika görünüyor tuanam yaa,eline sağlık,yaratıcı gacısın walla
eline sağlık bende yapmayı düşünüyorum.
bakalım benimki nasıl olacak.
emin ol tarife uyarsan harika olacak
ellerinize sağlık kızlar..
bende yamak istiyorum ama maskorpone peyniri buralarda bulmam imkansız gibi.
yarınada misafirim geliyor.
bu tarifi yapmak isterim.başka bir peynir şansım varmı?mesela labne??
tatlım labneyle yapılışı biraz daha farklı oluyor sanırım,ama büyük marketlerde bir şansını dene bence,ben burada migros gibi bir marketten alıyorum mesela...bu arada istersen ben sana alıp yollayabilirim

harika görünüyor tuanam yaa,eline sağlık,yaratıcı gacısın walla

emin ol tarife uyarsan harika olacak

tatlım labneyle yapılışı biraz daha farklı oluyor sanırım,ama büyük marketlerde bir şansını dene bence,ben burada migros gibi bir marketten alıyorum mesela...bu arada istersen ben sana alıp yollayabilirim

çok zarifsin canım benim teşekkürler.
bir ara çıktığımda biraz bakınayım bakalım carrefour migrosa bakayım inşallah bulurum.

canim peki yumurta kokusu hissedmiyor musun.direk pisirilmeden koyuluyor yumurta

İçinde çiğ yumurta olan hiçbirşeyi yememeyi tercih ediyorum..

Bu yüzden Türk usulü tiramisu yapmayı tercih ediyorum ben..
Yine de ellerinize sağlık..

Bayıldığım bir tattır.

Çok pahalı bu maskarpone ya o yüzden bende labneyle yapmayı tercih ediyorum.. Ancak ve ancak hakkınıyemeyelim fotoğraf gerçekten harika görünüyor.. nam nam nam : )

Back
X