• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gerçekten artık yoruldum, geçmeyen mantar, bitmeyen ilaçlar, mahvolan vulva bariyeri..

caksy

Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2024
153
27
13
30
Kızlar
2 yıldır asla geçmeyen bir candida albicans sorunum var. 2 yıldır devamlı ama bakın devamlı neopenotran fitil travazol krem kullanıyorum. Fitil kullanırken akıntım olmuyor bıraktığım an tekrar başlıyor. 2 seans lazer 1 seans prp de yaptırdım hiçbir işe yaramadı. Doktorlar asla çözüm bulmuyor bulamıyorlar. Bağışıklığın düşük stres yapma diyip gönderiyorlar. 5-6 farklı doktora gittim hiçbir sonuç elde edemedim. Günün sonunda 2 yıldır kortizonlu kremler fitiller kullanmaktan vajinanın da florası bozuldu ve dermatit irrritasyon gibi bişey oldu devamlı yanma batma sızlama kaşıntı(akıntım yokken bile) ve inanın kendi teşhisimi kendim koydum, doktorlar asla kabuk etmiyor bu kremlerin fitillerin bunu yaptığını, ee neyden yaptığını da bilen yok. Bir de küstahça biz yanlış ilaç vermedik napabiliriz demiyorlar mı çkldırmamak elde değil. Sen doktorsun asıl ben napabilirim 2 yıldır çekiyorum ne cinsel hayatım kaldı ne bişey. Antibiyotik yaz yolla fitil yaz yolla. Profesöründen doçentine hepsi aynı. Artık çok yoruldum yemin ederim ömür boyu ben böyle mi yaşayacağım. Tüpler açık pcos var son 1-2 aydır rahimde sıvı birikmesi görüldü sebebi bilinemiyor çocuk olmasına engel gel tüp bebek yapalım. Bu hastanelere doktorlara paralar döküyoruz giden zaman sağlık asla hiçbir şey düzelmiyor. Yemin ederim çıkmazdayım artık şeyimi komple aldırmak istiyorum yoruldum. Spor da yapıyorum beslenmemde de sorun yok ne yapıcam bilmiyorum. 😭

Merhaba durumunuz için çok üzüldüm. Allah şifalar versin...ayni şey mi bilmiyorum vajinit teşhisi konulmuştu bana da kadın doğum doktorum mantar dedi..ve donaxly ovul ve Nagflor ovul yazmisti ... Bunlar vajinal fitiller... bunları kullandım bayağı iyi oldum Sonrasında da nioli yağı diye bir şey duydum arkadaşımdan... sonra onu eczacima sordum mantar için iç çamaşırına bir damla damlatıp 5 dk en az havalandırılması lazım ama. Bunun nedeni de sanırım cilde direkt temasta bu yağın cilde sanirim belki de asidik oluşundan zarar vermesi yani bir kac dakika çamaşırını havalandirip giyiyorsun...tabi hep yüzde yüz pamuklu iç çamaşırı kullan bu süreçte...ve bıkmadan bunu yaptım en az 3 hafta sanırım. Bende işe yaradı sen de hem doktorun hem de eczacı biri ile konuşup durumunu anlatsan belki de yardımcı olurlar...he bir de bu süreçte diyet yapmak lazım asla şeker, karbonhidrat ve gluten yeme. 6 ay ben yememiştim. Benim yaşadıklarımda şiddetli kaşıntı idi genitalde ve mantarlar zeytin şeklinde lezyonlar yapmıştı.

Merhaba durumunuz için çok üzüldüm. Allah şifalar versin...ayni şey mi bilmiyorum vajinit teşhisi konulmuştu bana da kadın doğum doktorum mantar dedi..ve donaxly ovul ve Nagflor ovul yazmisti ... Bunlar vajinal fitiller... bunları kullandım bayağı iyi oldum Sonrasında da nioli yağı diye bir şey duydum arkadaşımdan... sonra onu eczacima sordum mantar için iç çamaşırına bir damla damlatıp 5 dk en az havalandırılması lazım ama. Bunun nedeni de sanırım cilde direkt temasta bu yağın cilde sanirim belki de asidik oluşundan zarar vermesi yani bir kac dakika çamaşırını havalandirip giyiyorsun...tabi hep yüzde yüz pamuklu iç çamaşırı kullan bu süreçte...ve bıkmadan bunu yaptım en az 3 hafta sanırım. Bende işe yaradı sen de hem doktorun hem de eczacı biri ile konuşup durumunu anlatsan belki de yardımcı olurlar...he bir de bu süreçte diyet yapmak lazım asla şeker, karbonhidrat ve gluten yeme. 6 ay ben yememiştim. Benim yaşadıklarımda şiddetli kaşıntı idi genitalde ve mantarlar zeytin şeklinde lezyonlar yapmıştı.
Kullanmadığım vajinal fitil kalmadı, prebiyotik fitilden borik asitine kadar ne varsa denedim. Nioli yağı da kullandım 2-3 ay kadar onun da hiçbir faydası olmadı. Sürekli evde olduğum için geniş ve pamuklu şeyler giyiyorum. Şeker son dönemde fazla tükettim ona dikkat edeceğim bakalım gelişme olacak mı. Şuan bariyer hasarı için eczaneden bepantol sensiderm aldım. Doktor hâlâ antibiyotik veriyor şaka gibi. Kullanmayacağım

Anlıyorum...sanırım bu mantar işinde beslenme de tedaviye çok büyük bir katkı...evet kolay değil ama şeker zaten candidanin beslendiği bir şey...şeker gluten ve karbonhidratı kesin zaten 1 2 aya anlarsiniz etkisini ... En az 6 ay bu düzende beslenin bence faydasını göreceksiniz Allah in izniyle 🙏

Anlıyorum...sanırım bu mantar işinde beslenme de tedaviye çok büyük bir katkı...evet kolay değil ama şeker zaten candidanin beslendiği bir şey...şeker gluten ve karbonhidratı kesin zaten 1 2 aya anlarsiniz etkisini ... En az 6 ay bu düzende beslenin bence faydasını göreceksiniz Allah in izniyle 🙏
Çok teşekkür ederim inşallah 🙏🏻

Back
X