gercekten bitecek sanirimm :(((

Anan baban seni dövmez , seni sokağa atmaz. Eğer ömür boyu laf yutacaksan kocanın değil ailenin laflarını yut bari. Ailene hizmet et daha iyi.Aile daha katlanılabilir. Hem böyle yavaş yavaş bir hayat kurabilirsin kendine. Dönme o adamın yanına.

"Ben kovsanız da gitmiyorum." de.

Daha önceki konunu da okumuştum hatırlıyorum.
Daha önce barıştıgın için ailen tekrar barısırsın diye düşünmüş olabilirler.
Hoş bir daha barışsanız hiç bir şey değişmeyecek hayatınızda
Begeginiz hep 3 aylık kalmayacak büyüyecek
Boşanma davasını açın nafakanızı alın bir müddet sizi idare eder bebek braz büyüyünce de işe girer çalışırsınız.
Aileniz ilk zamanlar kabullenmese de inanın zamnla kabulleneceklerdir.

Yuh !!! Şunu bir kadının söylemesi ne aci. Yemin ederim ciddi ciddi sen kendine çeki düzen ver o da seni dövmesin bacım diyorsunuz. Şiddet gören kızına destek olmayıp onu hizmetçi gibi gören afedersiniz anne müsveddesine toz kondurmayip konu sahibine fatura kesiyorsunuz , ne demek iki kötüden birini seç. Kadın dayak mi yesin? Onlarca çözüm var, mesela bir işe girebilir kadın derneklerine sesini duyurup durumu anlatabilir yardim isteyebilir eşinden nafaka alabilir. Nasil iğrenç bir yorumdur bu ya?
Birincisi uslubunuz oldukça nezaketsiz. Normalde yanıtlamam ama Anladığınız şey gerçekten benim söylediğim şeymiş gibi bir de yorum yapıyorsunuz. Ben dayağı meşrulaştırmıyorum. Üstelik hak ediyorsun hiç demiyorum. Aksine sizin bu duruşunuz bu kadınlara hiç yardımcı olmuyor. Gerçekçi değil çünkü. iki kötüden biri dememin sebebi onun kötü olarak değerlendirmesi.

Yuh !!! Şunu bir kadının söylemesi ne aci. Yemin ederim ciddi ciddi sen kendine çeki düzen ver o da seni dövmesin bacım diyorsunuz. Şiddet gören kızına destek olmayıp onu hizmetçi gibi gören afedersiniz anne müsveddesine toz kondurmayip konu sahibine fatura kesiyorsunuz , ne demek iki kötüden birini seç. Kadın dayak mi yesin? Onlarca çözüm var, mesela bir işe girebilir kadın derneklerine sesini duyurup durumu anlatabilir yardim isteyebilir eşinden nafaka alabilir. Nasil iğrenç bir yorumdur bu ya?
Konu sahibine Allah yardım etsin ne diyebiliriz ki.Hakkında hayirlisi ne ise olur ınş.Ama kusura bakmayın acaba benmi farklı yorumladım.Ama sizin tepki gostericeginiz bir yorum da bulunmamış arkadaş.Aslin da demek istediğini ben anladım ve gayet ılımlı.Siz neden bukadar tepki gösterdiniz acaba ?

sen boşanmakta kararlıysan kolundan tutup atamazlar ya. boşancam de git davanı aç. keşke darp raporu da almış olsaydın.

Merhaba bayanlar,önceki konumda yazmıstım esimden siddet gordum bosanmak istiyorum,daha sonra baristik diye.
Zaten yaptigi bende cok buyuk yara birakti yediremiyordum kendime,yaptigini kabullenemiyordum.
Keske affetmeseydim keske barismasaydım da o anda bosansaydim.

Gecen gun sabah 8 de gorumceler geldi onlari sevmiyorum anlasamiyorum sinirimi bozuyorlar diye yanlarina gidip konusmadim muhattap olmadim bu yuzden yine tartistik kolumu sıktı tam emin olmamakla beraber yine siddete basvuracakti sanirim.Bende sinirlendim bagırdım esyalarini topla git dedi cocugumu da aldim ciktim evden.

Aileme gore boyle en ufak seyden huzur bozulmaz vb konusuluyor.
Gururu birakip babami aradim geldim eve bir hafta oldu geldikten sonraki gun aradilar acmadim babam acma ben konusacagim beni arasinlar dedi acmadim bende o gun arayip durdu ben acmayinca o gunden beri aramiyor.

Ama korkum su siddet gordugum halde hala ailem kocanla arani bozma onlarin istedigi oluyor sen kocani kendine cek gerekirse laflarini yut kimseye laf vermeyin diyor.

Kv telefonlarini acmiyorum diye babami aramak yerine halami aramis hic alakasi olmayab birsuru sey uydurmus.

Onlar konusmaya ya da beni almaya geldiklerinde ailem birdaha olmasn vs. birseyler soyleyip beni geri gonderecekler gitmek istemiyorum cok zor durumdayim.
Bosanicam bir yandan bosandiktan sonra yeni bir hayat kuramamaktan korkuyorum bebegim 3 ayljk onu birakip calisamam ailemin evinde bir yere kadar durabilirim bu 1 haftada bile istemediklerini cok belli ediyorlar hatta simdi benim evimdesin hzimetimi de eksiksiz yapmak zorundasjn tarzinda kelimeler kullandilar.

Bosanan genc anneler bana akil verin bosandiktan sonra hayatinizi nasil kurdunuz yapabilecegim neler var ne haklarim var beni umutlandiracak birseyler soyleyin hayatimi yeniden kurmak istiyorum ailem beni gondermek istiyecek ben gitmegecegim icin ortada kalicam.
eşin sana şiddet uygulamakta sonsuz haksız ama sen neden kavga ve huzursuz ortamlar yaratıyosun aileninde desteği yok eşini haklı görüolar belli görümcen geldi diye surat as eşinden nasıl bir tepki bekliyodun senin ailen aynı muamelleye maruz kalsa napardın ?? empati yapamayacak durumda veya bu kadar cahilken evlenmeyin birde çoçuk yapıp çoçuğuda ordan oraya sizinle sürüklemeyin bebişe yazık

Konu sahibinin eski konularini okuyun lütfen. Sonra güzel bir fikir sunarsiniz.
Yukarda yazilan yorumun benzerini bende yazdim. Konu sahibi sağlıklı kararlar veremiyor ve asla kendi ayaklari üzerinde durmak icin caba sarf etmiyor.
Boşanmadan önce bir psikologa danışmasi ve terapi görmesi en sagliklisi aslinda ama bu ve gelen benzeri fikirlere yanaşmıyor.

yani diyorlar ki robot gibi ol ne derlerse yap ..dayak mi atiyor kocam doverde severde de ... git ayaklarina kapan niye gidecek yerin yok cunku ... olur mu haksizliga direnme ...azicik surat as dayak yemen hak sana ..seni surat asmaya da hakkin.. gercekten kadin kadinin dusmani derken bosuna demiyorlar..cesaret vereceklerine herseyi alttan al dayak yeme diyorlar ...igrendim yemin ediyorum

Merhaba bayanlar,önceki konumda yazmıstım esimden siddet gordum bosanmak istiyorum,daha sonra baristik diye.
Zaten yaptigi bende cok buyuk yara birakti yediremiyordum kendime,yaptigini kabullenemiyordum.
Keske affetmeseydim keske barismasaydım da o anda bosansaydim.

Gecen gun sabah 8 de gorumceler geldi onlari sevmiyorum anlasamiyorum sinirimi bozuyorlar diye yanlarina gidip konusmadim muhattap olmadim bu yuzden yine tartistik kolumu sıktı tam emin olmamakla beraber yine siddete basvuracakti sanirim.Bende sinirlendim bagırdım esyalarini topla git dedi cocugumu da aldim ciktim evden.

Aileme gore boyle en ufak seyden huzur bozulmaz vb konusuluyor.
Gururu birakip babami aradim geldim eve bir hafta oldu geldikten sonraki gun aradilar acmadim babam acma ben konusacagim beni arasinlar dedi acmadim bende o gun arayip durdu ben acmayinca o gunden beri aramiyor.

Ama korkum su siddet gordugum halde hala ailem kocanla arani bozma onlarin istedigi oluyor sen kocani kendine cek gerekirse laflarini yut kimseye laf vermeyin diyor.

Kv telefonlarini acmiyorum diye babami aramak yerine halami aramis hic alakasi olmayab birsuru sey uydurmus.

Onlar konusmaya ya da beni almaya geldiklerinde ailem birdaha olmasn vs. birseyler soyleyip beni geri gonderecekler gitmek istemiyorum cok zor durumdayim.
Bosanicam bir yandan bosandiktan sonra yeni bir hayat kuramamaktan korkuyorum bebegim 3 ayljk onu birakip calisamam ailemin evinde bir yere kadar durabilirim bu 1 haftada bile istemediklerini cok belli ediyorlar hatta simdi benim evimdesin hzimetimi de eksiksiz yapmak zorundasjn tarzinda kelimeler kullandilar.

Bosanan genc anneler bana akil verin bosandiktan sonra hayatinizi nasil kurdunuz yapabilecegim neler var ne haklarim var beni umutlandiracak birseyler soyleyin hayatimi yeniden kurmak istiyorum ailem beni gondermek istiyecek ben gitmegecegim icin ortada kalicam.
Ne olursa olsun evinize misafir gelmis yaptiginiz hos degil. Sizde huysuz birine benziyorsunuz.

Bakın eşiniz haklı demiyorum daha önce şiddet görmüşsünüz ne şekilde bilmiyorum ama eper o eve dönüp bir şans verme istediyseniz evinize gelenlere sevmeseniz bile bir hoşgeldin demeniz gerekir değil mi. Evinize gelmişler siz odadan bile çıkmamışsınız bu saygısızlık değil mi. Neden sevmiyorsunuz anlaşamıyorsunuz çok büyük sorunlar olsa evinize gelmezler herhalde. Burada da bir şiddet yok aslında kolunu tutmuş evet ama ne şekilde olduğu da önemli.

Madem hiçbir şekilde evinize gelsinler istemiyordunuz eve gelmeden önce şartları konuşsaydınız ama bu durum gerçekten evi terketmeye değmez yanii orta yolu bulmalısınız bir kolumu tuttu şiddet var diye de gidilmez aile aramış annesi aramış herkes yapıcı olmaya çalışıyor ayrılacaksanız da ayrılın bir daha dönmeyin o zaman çünkü laçlakalaşmış artı evlilik ben sizin ayrılacağınızı da düşünmüyorum.

kocanın şerefsizliğine boyun eğmektense kendimi toplayana kadar anamın babamın laflarını çekerim.

Ya basklarinin ne dedigi ne konustugu hepsinin cani cehenneme sen mutlu olmadiktan sonra seni mutlu bilseler kac yazar..cok cok üç beş gün konusur susarlar..ailende cok acimasiz 3 aylik bebegin var yeni dogum yapmissin herkesin sana ozenle davranacagi yerde ailen bile sana hizmetci muamelesi yapıyor..senin kocan ailenin seni geri gonderecegini bildigi icin ne 1 cm ileri ne 1 cm geri iliskiniz hep boyle olacak..

Back
X